Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

cokla

Članovi
 • Content Count

  882
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Samo se tješi...Taurusi odlaze na zapad...Češka...
 2. Ne verujem za Taurusa. Navodno ÖBB nema dovoljno lokomotiva....pa če RCA Slovenija u doglednom roku voziti sa Moedima po Sloveniji. Od SŽ su, navodno, kupili pet komada sa revizijom.
 3. I ja se slažem s tim....bolje, da voze i donose novac...nego stoje. Ali stvar je u tome, da lokomotive NE stoje....... rekla- kazala press
 4. Nema svaki vlak potiskivalice. U čemu je problem ? Još ne kužim ? Misliš u slučaju prekidanja vlaka ? Onda se "malo" prošetaš do odkinutog djela i vrtiš ručne... na vagonima. Ili podmečuješ papuče..... :ne zna:
 5. Na koparskoj prugi imamo več duuuuugoooo jenoposjed. Ne znam zašto bi to bio problem ?
 6. Taj sistem je između stanice Sava i stanice Trbovlje....sistem ne ruši signale jer je neodvisan od signala. Sistem ima na svskom drugom stubu od vozne mreže rotacijsku svetiljku crvene boje. I te se pale ( sistem je podeljen na više polja javljanja ) u primeru prekidanja žica ili povečanog pritiska na njih. Ako je sitem javio zauzeče trebalo je ( definitivno ) ustanoviti slobodnost kolosjeka. ali još uvjek stoji. I da je prošla kojim slučajem kontrola ...opet se mogao zid srušit iza nje. i onda ona to ne bi mogla znati. i slučaj bi bio isti. slabi radovi na podpornom zidu su krivi za njegovo rušenje...i smrt našeg kolege.
 7. Ja mislim, da odron nikako nije mogao signalizirati zauzetost pruge.....istina , da ne znam u detajle vaše sisteme. Ali ako je bila kod nas kod poplava voda za tri cm iznad glave tirnice a siganli su djelovali brezprijekorno...onda ni odron nije to mogao. A i...recimo, da je zauzetost pruge javljena.....uputi se vlak s nalogom previdnosti....prođe tunel a iza njega se dogodi odron....on za to ne zna...drugi vlak se uputi na prugu pod istim uvjetima kao i nesretni vlak. Situacija je onda identična.....po mome su odgovoni jedino oni koji su "renovirali" tunel...i napravili tempiranu bombu. :po guzi: Ali šta pomaže sad to nesretnom strojevođi i mlađem kolegi ?
 8. http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/teretni-vlak-iskocio-iz-tracnica-dvoje-ozlijeeno-promet-stoji-216461
×
×
 • Create New...