Jump to content

karlo2009

Članovi
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

About Me

  • Location
    Varaždin

Recent Profile Visitors

2305 profile views

karlo2009's Achievements

2

Reputation

  1. Dobar dan! Dugo nije bilo putopisa od mene, pa nakon više od godinu dana dolazi i ovaj. Ispričavam se što nije došao onaj putopis do Rijeke jer sam imao puno obaveza, ali ovaj će biti puno bolji. Pa, da ne dužimo priču hajde da krenemo sa putopisom: . Unutrašnjost našeg vlaka. Vozili smo se mađarom 6111 022. Ja. Prvo stajalište na putu do Karlovca gdje se presjeda na vlak za Ozalj je Remetinec. Prvi kolodvor na našem putovanju je bio Hrvatski Leskovac. Nigdje se nismo križali s drugim vlakom. Šuma Striborova negdje pokraj Horvata. Pruga nas vodi dalje i za čas došli u Horvate. Pa u Mavračiće, I u Zdenčinu u kojoj smo stajali više od 5 minuta. Tabla stajališta Desinec. Zgrada kolodvora u Jastrebarskom je jako lijepa. Kolodvorska zgrada u Draganićima. Uskoro stižemo u Karlovac. Slika iz Karlovca u vlaku za Ozalj. Prometnik je tu i polazimo za Ozalj. I za pola sata preko Mahičnog i Zorkovca smo stigli na odredište Ozalj. Da se zna gdje vlak zapravo ide. Naša vodičica (Leonarda) je preobučena u Slavu Raškaj. Stanična zgrada. Ali to nije sve, ovdje se može i nešto popiti. Kako smo se okupili i podijelili u grupe tko će prvo na šetnju, a onda u muzej ili tko će prvo u muzej, a onda u šetnju i do crkve. Mi smo odabrali ovo drugo - prvo u muzej pa onda na šetnju i eto ti starog grada. Ovo je gospođa koja nas je vodila do starog grada. Zidine oko staroga grada. Dron. Nikola Tesla i Slava Raškaj. Bila je i gužva. Kako si slatka! Bez jednog oblačka. Između ove dvije kule nalazi se tunel. Naš vodič Miroslav. Evo nekoliko prizora iz muzeja: Pogled kroz prozor. Idemo se mi vratiti u muzej. Kada smo izašli iz muzeja, napravili smo jedan selfi. Ja i naša domaćica (Slava Raškaj). Stepenice do crkve svetog Josipa. Grob Slave Raškaj. I kupalište. Tako smo stigli do kraja našeg druženja i polagano smo krenuli na kavu, pa onda na vlak. Ovo je posebni prizor. Dobio sam priliku da na par trenutaka postanem vlakovođa. I za tili čas smo stigli opet u naš Karlovac. (slikano u vlaku za Zagreb) Dobio sam poklon! I za kraj Hrvatski Leskovac pred večer.
  2. Hvala ti na čestitkama! Pozdravi mi Kaliforniju :jupRijeka stiže uskoro!!!!!
  3. Tu je naš "Zelenc". Kao što vidite,vrijeme nas nije baš služilo. Naš vlak je kasnio 35 minuta i još nam je ostalo vremena za otpratiti vlaka za Villu Opicinu. Evo ti ga na napokon je kondukter dignuo zelenu palicu za polazak. Evo nama opet naše Litije. Do Zidanog Mosta je pala mrkla kmica pa je prometnik dao polazak svjetiljkom. I za tili čas smo preko Sevnice i Krškog došli u Dobovu. Iz Dobove smo se vratili u Hrvatsku i s autom od Zagreba došli doma. Nadam se da je svima vama bilo dobro na ovom putopisu. Uskoro stiže i onaj od Zagreba do Rijeke. Srdačan pozdrav svima! Doviđenja.
  4. U Ljubljani ima puno čudnih stvari poput ovih kipova životinja. Dečki iz Zelenog kavalira su nas otpeljali do Slovenske hiže. Na putu do dvorca još čudnih kipova. Klokan. Do dvorca/grada smo se vozili uspinjačom, koja mi je bolja od zagrebačke. Odozgo se vidi cijela Ljubljana. Još čudnih kipova. Zmaj je simbol Ljubljane. Ovim brodom smo se vozili rijekom Ljubljanicom. I još čudnih kipova. Ovo je dečko s frulom pred zgradom slovenske televizije.
  5. Zanimljiva zgrada na ulazu u Ljubljanu. Desiro za Dobovu. I evo nasss! Stigli smo v Ljubljano! Najprije smo se smijestili u CityHotel. Soba je bila za 115! Evo nekoliko noćnih prizora iz Ljubljane: Krkljanac za Martinje! Ahaha! Drveni bicikl ahahahahahahahahahaha!!!! Dizo-spuštajući stupići
  6. Sad se približavamo jednoj vrlo važnoj stanici, a to je Dobova. Ali najprije je na red došao Savski Marof. Zatim smo došli "v Dobovo" i vidjeli dva Desira. Policajci su nam pregledali osobne, kondukter/prometnik je dignuo zelenu palicu i mi krenuli na avanturu prema Ljubljani. A "naslednja postaja" je Sevnica. Prošišali smo Breg, stali u Zidanom Mostu gdje nam je prometnica mahnula s loparićem i uputila nas prema Trbovlju, Litiji i Ljubljani.
  7. Pozdrav svima koji ste uz prugu! Dugo nisam objavio putopis, a tata i ja smo bili na dva puta: u Ljubljani i u Rijeci. Za početak sam vam pripremio putopisa ljubljanski putopis. Pa krenimo (danas budem započeo, a nedjelju dovršio). Za one koji me ne znaju, ja sam Karlo, imam 8 godina i volim željeznice! Sve fotografije sam poslikao sam. Do Zagreba smo došli s autom i krenuli prema Glavnom kolodvoru. Već se i vidi... Crvenkapac ide dati znak za polazak našem vlaku! Kroz Zapadni kolodvor smo projurili, ali smo uhvatili prometnika
  8. Industrijski kolosijek u Murskom središču. Napokon sam poslikao i vidio prometnika u Čakovcu. I zadnja fotografija po kojoj znaš da si u Varaždinu.
  9. U Vratišincu se u daljini vidi restoran Royal. Napušteno stajalište Vratišinec. Nakon 39 minuta vožnje došli smo na odredište. Vlak je produžio za Lendavu u 11:20. A mi smo išli u pekaru Čakovec po klipič. Granica između Hrvatske i Slovenije. Došlo je vrijeme i za povratak prema Varaždinu.
  10. U Čakovcu se spaja pruga iz Ormoža, koja se više ne koristi. U Čakovcu se jedan vagon odvaja za Macinec koji ide, ne znam, tek oko 11:07, a mi smo krenuli za Mursko središče u10:57. Prometnik u Čakovcu. Umjetnička slika. Na ovom se stajalištu se odvaja pruga prema Kotoribi. Jako lijepo uređeno stajalište u Novom selu rok.
  11. Na žalost nisam uspio poslikati prometnika, nego samo njegovu sjenu. U Varaždinu se gradi novi dio studenskog doma. Drava kroz prste.
  12. Ovo mi je prvi put da kupujemo karte na aparatu za kupnju karata. Imali smo sat vremena za protegnuti noge. Najprije do parnjače. S nama je do Čakovca putovala mala beba.
  13. Pozdraaav!!!! Tata i ja smo bili u Murskom središču i evo pripremio sam vam putopis.
  14. Hvala ti na čestitkama! Pa ljepa mi je pruga od Varaždina do Koprivnice i do Osijeka.
×
×
  • Create New...