Jump to content

gugyto

Članovi
  • Posts

    782
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gugyto

  1. Odkad strojovođe s dizela voze elektre i obratno? Prije 90'. god.sam razgovarao s jednim strojovođom.Vozio je "Marjan Express" po unskoj pruzi.Rekao mi je da on samo vozi unskom,jer tako znaš prugu kao svoj džep.Tada još nije bila elektrificirana.To je valjda tada bila takva politika ŽTP-a očito.

  2. Često sam putovao "Marjanom".Trebao je po voznom redu u St doći u 21,30h,ali nikad prije 22h nije došao.Imao je 3 putnička i vagon restoran.E to mi fali kod ovog "Swingera".

     

    ja sam se prvi (i zadnji) put vozio marjanom tamo negdje 97. cini mi se. tada je kretao u 8:00 sa 1. perona IIRC :-) i dizel ga je vukao skroz od zagreba :-) e to je bio gust. inace, dolazak je u split bio oko 17:40 (opet IIRC) :-) a kompozicija se sastojala od 8 vagona...

     

    Kad je poslije rata opet uveden,kretao je u 6 h ujutro i oko 13,30 h je bio u Splitu.Poslije je vozni red promjenjen s polaskom u 14 h i dolaskom u 21,30 h. Kad je imao jutarnji polazak imao je tako nešto,oko 8 vagona (valjda je bila sezona) a popodnevnim polaskom imao je samo 4(valjda nije bila sezona). Putovao sam i jednim i drugim,nije to tako davno bilo, pa se sjećam.

×
×
  • Create New...