Jump to content

darko06

Članovi
  • Posts

    2500
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by darko06

  1. Fala gospon Kupljenec, majstorska reportaža. Onaj Kennedy je 661-255, jedna od onih koja je poslana od ŽTO NS na reparaturu, ali nije bila reparirana kada je počeo rat. Druga je bila čini mi se 661-120, poslije 2061-101, ta je bila gotova ali nije isporučena iz istog razloga. Vidim barem dvije Ličanke, dva Turnera, te jednu Malu Karavelu. I sada Hamletovsko pitanje: Gdje je šesta Karavela?
  2. Nema na čemu, pogledao sam taj članak na hrvatskoj Wikipedii i stvarno je formulacija neprecizna. Treba biti recimo ovako: "1923. godine Drago Ibler projektira natječajni rad za zgradu Zavoda za osiguranje radnika, danas Mirovinski zavod u Mihanovićevoj 3, koji svojim naglašenim vertikalizmom predstavlja spoj njemačkog ekspresionizma i ranomoderne arhitekture. Zgrada je izvedena prema prihvaćenom projektu arhitekta Rudolfa Lubynskog." (Zanimljivo da u članku o Lubynskom na istoj Wikipedii ta zgrada uopće nije spomenuta u opusu.)
  3. Ispravak netočnog navoda: nije Vesna Paladino, nego dr. sc. Zrinka Paladino, dipl. ing. arh., zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu kulture i prirode - Grad Zagreb. Nije vila Galić, nego vila Bauer, Jabukovac 15, sagrađena 1932.-1933. godine, autor Prof. arh. Drago Ibler, izvođač Ašer Kabiljo, ovlašteni graditelj. Drago Ibler nije projektirao zgradu Zavoda za osiguranje radnika u Zagrebu u Mihanovićevoj, nego arhitekt Rudolf Lubynski.
  4. Hvala Seabralu na odličnom putopisu, naročito na slikama arhitekture u Rijeci. Rijeka je do 1918. godine imala za jedan do dva kata više zgrade nego Zagreb, a neke od armirano betonskih konstrukcija upotrijebljenih za skladišta prije Prvog Svjetskog rata su upravo pionirske. Posebno bih istaknuo monumentalnu stambenu zgradu u postu 21, koja je izvorno mogla biti višenamjenska.
  5. Prvo: sorry na OT na OT. Drugo: moja riječ protiv moderatora na temi drugog moderatora. Treće: nisam imao nikakve namjere ikome vršiti advertizing ili kak se to nekad reklo EPP. Četvrto: ako je čovjek projektirao zgradu sa ravnim krovom ili krovovima neka takva i ostane. Zamislite da konzervator parne lokomotive istoj doda bilo koji suvišan dio pa poslije tvrdi da je to bilo tak oduvijek? Hvala.
  6. @Stanley, o Zemljaku: odlična kratka biografija. Zemljak je inače projektirao i vrtić na Trešnjevci sjeverno od crkve Sv. Josipa - prvu zgradu javne namjene sa ravnim krovovima, ili kako se to onda reklo: Savremena Arhitektura odnosno Novo Građenje (ili Neues Bauen), danas: Hrvatska Međuratna Moderna Arhitektura. Vrtić na Trešnjevci, škole u Selskoj, Koturaškoj, na Jordanovcu, u Jakićevoj (to je danas Dinamova nogometna škola Hitrec-Kacian) te mislim u Rapskoj (?) imaju sve ravne krovove. Kasnija škola u Zadarskoj (na Knežiji, pred Drugi svjetski rat) kao i škola u Kustošiji imaju djelomično ili potpuno kose krovove. Nažalost su i škole u Koturaškoj te na Jordanovcu nestručno obnovljene jer im je dodan kosi krov, umjesto da se ravni krov obnovi kak Bog zapoveda i eventualno zabrtvi recimo Sikasealom. Sorry na OT.
  7. Ili izrabljivanje radnika pa se u miru može turistički šetati Opatijom ili "neizrabljivanje" radnika pa te onda baš svaki prolaznik žica konvertibilnu valutu kao turista, zar ne?
  8. Lijepi putopis i bez željeznice u prvom planu.
  9. Izvanredno lijepi putopis koji punim plućima odiše autorovu ljubav prema željeznicama, naročito hrvatskim (dobro, o EMD ... de gustibus non discutandum), prelijepe fotografije koje autora otkrivaju kao talentiranog umjetničkog fotografa, ali ... U prvi mah sam pomislio da se radi o zabuni, ali nakon guglanja i pregleda voznog reda mogu samo :cry: (Ist nichts zu tun! :cry: )
×
×
  • Create New...