Jump to content
zeljeznice.net

Kolega2357

Članovi
 • Content Count

  461
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Kolega2357

 • Birthday 10/14/1994

Contact Methods

 • Website URL
  https://sh.wiktionary.org/wiki/Korisnik:Kolega2357

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Beograd
 1. Kolega2357

  Kolega2357

 2. Bilo je i gore od ovoga slika. Treba sve ovo uzivo videti.
 3. Za pola sata je krace putovanje od Bloka 45 do Banovog brda preko mosta na Adi.
 4. On moze da udje na forum i ako je banovan samo ne moze da pise.
 5. Kolega2357

  Optima express

  Jel i dalje za Optimu Vmax 100 km/h kroz Hrvatsku?
 6. Da li neko od administratora foruma može da proveri da li je moja IP adresa na black listi jer ne mogu sa nje da pristup forumu? Ja imam statičku nepromenljivu IP adresu.
 7. Može da te strese struja ako nosiš kišobran još ako je grmljavina na peronu može biti opasno jer se nalaziš u magnetnom polju.
 8. Ospori ono čime ja strašim.
 9. Ne treba se približavati ni jednom ni drugom naponu. Uzmi tester magnetnog polja pa ćeš videti da je zona opasnosti šira od 2 metra. Približavanje kontaktnoj mreži kada je prazan hod u pitanju je još opasnije jer napon nije stabilizovan i veći je od maksimalnog nedozvoljenog 29 kV. Evo ti primer sa dalekovodom on je još opasniji. A što se tiče struje svaka struja stvara oko sebe magnetno polje pa i jednosmerna po Amperovom zakonu. Gde se god može detektovati napon to je svakako zona opasnosti. Tako na primer prenos električne energije sa HVDC od 800 kV gde je čista ispeglana DC stvara se magnetno polje ali nepromenljivo. Svaki visok napon je opasan.
 10. Evo i jednog mog klipa koji nema veze sa vozovima već je o opasnostima od kontaktne mreže. Zona opasnosti nije samo 2 metra od kontaktne mreže već je ona i na peronima. (1. deo) Magnetno polje kontaktne mreže između 2 koloseka je toliko jako da je uređaj za detekciju napona podivljao kao gajgerov brojač (2. deo) Lokacija snimanja je bila železnička stanica Novi Beograd.
 11. Jel ne traze SZ posebnu dozvolu za slikanje?
×
×
 • Create New...