Jump to content

Toni SK

Članovi
  • Posts

    2151
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by Toni SK

  1. @Zugspotter Ingolstadt brzine vlakova od Dobrljina do Novog je 80km/h, a od Novog do Banja Luke je 70 km/h. Inače, krajem 2021. sam cijelu dionicu prošao na lokomotivi od Dobrljina do Banja Luke i nazad, tako je tada bilo. I da, bilo je dosta laganih vožnji na dionici Novi - Banja Luka. Lijep putopis, čekam(o) dalje. 👍
  2. Nije skretnički signal nego manevarski signal za zaštitu voznog puta. ... Oznaka kilometraže via Novska, Sisak I da, još da nadodam, lijep kolodvoropis.
  3. Lijep kolodvoropis. Koliko sam puta vidio te kadrove i opet sam s guštom popratio ovaj slikopis. Dvije ispravke, Sisak Caprag bi i danas trebao biti odvojni kolodvor jer pruga sluzbeno na papiru postoji do Petrinje, dalje prema Topuskom i Karlovcu ukinuta i na papiru. Najveća dopuštena brzina kroz kolodvor je 35 km/h u pravac kroz 3. kolosijek, te 20 km/h u skretanje za ostale kolosijeke. Do nedavno (prošlog voznog reda) je brzina u pravac bila 60 km/h.
  4. Evo da se i ja javim ovdje na forumu. Stanleyu sam zahvalio preko fb na lijepom druženju, naravno nisam zaboravio ni egérkea, ni DB-a, ni STIB-a. Još jednom hvala na lijepom druženju, žao mi je što sam zbog obaveza morao otići, ali bit će prilike neki drugi put da se to popravi! p.s. Stanley, putopis za 5, kao i obično
  5. Lijep putopis!!! Moram se nadovezati malo, Međurić je inače zadnje mjesto (što na pruzi, što na cesti) u Sisačko-moslavačkoj županiji. U Međuriću ima nogometni klub koji se zove NK Metalac Međurić koji igra u ligi gdje igra i moj klub iz Sunje (2.ŽNL). Definitivno je to bilo najdalje gostovanje za putovanje, a ovo stajalište i ovaj ŽCP me baš podsjetio na to naše gostovanje tu kada sam ujedino i prvi puta bio u Međuriću. Tada je pruga bila sva hrđava od "nekotrljanja" po njoj, no sada se vidim jako lijepo sjaji, 2062 i bruto su napravili lijep posao kaj se tiče sjaja tračnica hehe
  6. Nažalost, nikakvo iznenađenje što najavljuju neku supstituciju busevima, jer to je HŽPP, nije im prvi put... Lijepe fotke Toma!
  7. Lijepo Kupljenec, ovaj mini putpis je lijep. Slike mi se jako sviđaju!
  8. Ako te put nanese na taj dio RH, nemoj slučajno da prođeš a da se ne javiš.
  9. Trase od brzog postoje i na HŽ-u i ŽRS-u, samo što ne vozi do daljnjeg (kako stoji). Jedino je moguće, po meni, da kada dođu prve izmjenje voznog reda (za mjesec/dva dana) da vlak vozi do Doboja i natrag (dakle teritorija HŽa i ŽRSa). Sada koliko će to zaživjeti vidjet ćemo, ja se nadam pozitivnom.
  10. Vrijedila je tarifa za putnički, ali opet taj brzi se od Zagreba do Sunje nije zaustavljao na "svakoj banderi" kako bi se reklo, nego se zaustavljao u Velikoj Gorici, Lekeniku, Sisku, Capragu i Sunji. Zašto je dobio putničku tarifu? Zato što se od Sunje do Volinje vodio kao putnički i zaustavljao se na svim stajalištima i kolodvoru Majur, što prije nije bio slučaj, prije se zaustavljao samo u H.Kostajnici. A to je odlučeno zato što su neke linije vinkendom reducirane od Sunje do Volinje, pa da ne ispadne da ima samo jedan par putničkog i taj brzi koji se nebi zaustavljao na stajalištima, odredili su da se zaustavlja na stajalištima Hrastovac, Graboštani i kolodvoru Majur što do tada nije bio slučaj. Preko granice se taj vlak uredno vodio kao brzi i imao tarifu brzog.
  11. Ja kada god sam bio tamo vrata su bila zaglavljena i nije mi se dalo uopće "provaljivati" jer isto tako znam da gore iznad netko stanuje, a i ovako i onako često su na prozoru. Jedino sam uspio kroz razbijeno staklo vidjeti ploču na kojoj se nekada pisao promet. Još na toj ploči piše "Saobraća", "Kasni"...
  12. Propis tako nalaže, no na Muharovom usjeku je sa jedne strane zaustavljanje vlaka (kada se ide prema Blinjskom Kutu), a kada se iz smjera Blinjskog Kuta ima samo ograničena brzina od 20 km/h preko ŽCPR-a, pretpostavljam zbog puno bolje vidljivosti nego sa suprotne strane. Moram također pohvaliti putopis, drago mi je da si za prvi putopis odabrala moju prugu! Ali moram te i ispravii sa jednom stavkom, vagon u kojem si se vozila nije vagon od ŽS-a, nego vagon od ŽRS-a, ili Željeznica Republike Srpske koje su jedan od dva željeznička poduzeća koji djeluju u BiH, zajedno sa Željeznicama Federacije BiH (čija su ostala dva vagona bila u sastavu vlaka). A Bosanska Kostajnica, mjesto sa nogometnim igralištem preko koje prelazi granica, a na kojem igra lokalni klub FK Kostajnica, a također i mjesto sa odličnim ćevapima na kojima sam gotovo svaki put kada odem tamo.
  13. Jest, primamljivo je baš Ugl što se tiče cijene karte, ne znam točno za međunarodnu koliko košta, ona mora da je jeftinija, ali kad sagledamo cijenu od Zagreba do Volinje hžpp-a je 59,50 kn jedan smjer, a za dalje npr. do Banja Luke se plati još otprilike oko 11 i nešto KM, odnosno oko 44, 45 kuna. Gledajući u obzir na ovo sve, mislim da bi međunarodna morala doći jeftinije nego kada se ove dvije cijene zbroje. Treba se baš raspitati.
  14. Hvala Stjepane! Jednostavno nisam ni sam bio siguran jel Svodna ili Brezičani ali sam stavio Svodna iz nekog razloga... hehe. Ugl hvala na ispravci!
  15. Hvala na ispravci i odgovoru.
  16. Hvala tebi seabral na pohvalama! Drago mi je da sam ti predočio nepoznatu dionicu pruge! Hvala Stanley, kada dobijem pohvalu od čovjeka koji je napravio više putopisa nego što kroz Dugo Selo dnevno prođe vlakova mi mnogo znači! Eh, tu te moram ispraviti, ovo mi je prvi putopis što sam objavio na ovom forumu. Sreća da Talgo nije vozio, meni je ljepše bilo čekati u starim "kupejcima" gdje sam mogao i prozor otvorit slikat, malo udahnut svježeg zraka. Talgo nešto najavljuju od novog VR pa sam morao iskoristiti priliku. Kaj se tiče čekanja na granici, da, mnogo vremena ode. Ja, npr da hoću putovati iz Sunje do Novog Grada, gdje ima oko 30-40 km pruge, koji se bez stajanja na granici prođe za sat vremena, još se mora dodati sat za čekanje (pola sata u Volinji u pola sata u Dobrljinu). I hvala ti mivan! Stanje na ŽRS je već dosta dugo godina isto, stare lokomotive, sve kao prije. Jednostavno, ako netko osjeća veliku nostalgiju za JŽ-om, neka ode u BiH, točnije RS i to je to... Po meni barem. Preporučujem ti da odeš, za ćevape se nebi pokajao! I hvala ti Toma. Zato i super da Talgo još nije počeo voziti tuda, pa da iskoristim priliku dok ne počne! Hvala! Bolje rečeno šteta što me aparat nije poslužio, ali sa nekim fotkama sam i zadovoljan! Vrijeme me je poslužilo, kao što sam spomenuo gore u potupisu, u povratku, no međutim tada mi je otišla baterija na fotoaparatu, to mi se do sada nikada nije desilo, izgleda da sam baš previše puta "okidao". Drago mi je da ti se svidjelo i nadam se da jednom hoćeš proći tuda, super je dionica! Pozdrav!
  17. Nakon što smo prošli Piskavicu i pretekli rudara za Zenicu, protutnjali smo još kroz stajalište Miloševići, te u Ivanjskoj (Potkozarju) nas čeka križanje sa prazninom 51062 iz Zenice za Omarsku, naravno mi smo samo prolazili, bez zaustavjanja, ali već po ulaznom signalu sam vidio da ćemo ići kroz skretanje, signal je govorio jedna zelena i žuta mirna. Tako je, u stanici nas je čekao 51062 sa lokomotivom 441-089 na 2.prolaznom kolosijeku, a mi smo prolazili kroz 1.kolosijek Na izlasku iz Ivanjske (Potkozarja) nas čeka (meni poznato) brdo Damjanovac, sa kojeg sam znao napraviti nekoliko slika odozgora i katolička crkvica na njemu i groblje. Dalje do Banja Luke više nisam slikao, djelilo nas je do tamo nekih 25 minuta vožnje, koja su stvarno brzo prošla. U to vrijeme smo još prošli stajališta Mišin Han, Prijakovce i Zalužane te još kroz kolodvor Ramići. Ulaz u Banja Luku Kako smo se sve više približavali stanici, činilo se kako će biti jako zanimljivo 441-005 na samom ulazu čeka svoju smjenu, a iza se naviruje i neka 661 Radilo se o 661-276 (fotoaparat me zna zeznuti baš u pravom trenutku ) No nema veze, silazim tu Sa perona je bilo zanimljivo vidjeti toliko elektri u starom bojanju i jednu 661 Nisam se htio previše približavati, jer u onoj hali iza je bilo radnika koji su već gledali u mene, pa da izbjegnem eventualni susret s njima, opalio sam ovako par slika i otišao dalje Nakon toga smo otišli u okolokolodvorske ćevapdžinice I ovo sam čekao cijeli put, već sam i gladan bio S obzirom da je vremena do povratka bilo malo, nisam se udaljavao od kolodvora, nažalost. Ali na kolodvoru je za svakog railfana bio raj Pogotovo kada je tu i nikad prežaljena 661 koju mi više nemamo... Taman kada sam došao nazad, čuo sam zvuk upaljene 661, elektra 441-401 se micala iz hale, a 661 išla na njeno mjesto u halu Nakon toga se okrećem i slikam kolodvor gdje su bila postavljena dva vlaka, onaj na drugom kolosijeku je za Doboj putnički, a na 2.peronu i 3.kolosijeku je postavljen putnički za Dobrljin. Na 2.peronu 3.kolosijeku, sastav putničkog za Dobrljin, koji je išao nekih 20 minuta poslije 396, je bio uobičajan sastav vlaka za ŽRS (dvije lokomotive i jedan putnički vagon), ova druga lokomotiva na štoku ide na popunu turnusa, pametno jer štede sa strojnim vožnjama I došlo je vrijeme povratka, 396 je dolazio sa dvije lokomotive (zaprežnu su skinuli tu, a mi smo nastavili sa 441-055) Nažalost, ovo je zadnja slika ovog putopisa jer u povratku mi je na fotoaparatu baterija crknula, šteta, jer vrijeme se proljepšalo i još je i sunce izašlo. To bi bilo to, do nekog drugog puta i putopisa. Komentari ili neka eventualna pitanja su dobrodošli
  18. Nastavljamo... Nakon što smo krenuli iz putničke stanice u Novom, odmah nakon toga je i teretna stanica, nažalost danas služi samo za propadanje starih vagona svakakvih numeracija, od JŽ do OBB, DB, ŽRS... i naravno još različitih tipova, mnogo i autovagona ima koja podsjećaju na nekadašnja vremena i na brze vlakove prema moru... Pruga i cesta idu paralelno od Dobrljina do Prijedora Nakon Novog, slijedi kolodvor Blagaj, kroz kojeg imamo samo prolaz, slikam ulazni signal sa suprotne strane Između Blagaja i Svodne Pa onda slijedi prolazak kroz kolodvor Svodna, naravno i tu ima kompozcija starih vagona i sa jedne i druge strane. Nakon Svodne, prolazimo još kroz stajalište Dragotinja Donja i kolodvor Brezičani i polako stižemo u Prijedor, naše slijedeće zaustavljanje Nakon što smo prošli onaj famozni ŽCP "Trinastica" gdje je dosta ljudi poginulo, zamjetio sam da su postavili i novu signalizaciju sa polubranicima, ali naravno da to još nije pušteno u rad, pa se vlak redovito zaustavi ispred prijelaza. Nakon tog ŽCP-a dolazi nam ulazni signal kolodvora Prijedor U Prijedoru Nešto putnika je ušlo u vlak, ne samo sa ove strane kolodvora, nego čak i sa druge strane je bilo ljudi koji su ulazili, nadali su se da će izbjeć gužvu U Prijedoru i dalje besprijekorno funkcionaraju izlazni likovni signali Nakon nekoliko minuta stajanja, krenuli smo dalje Likovni izlazni singnal nam signalizira slobodnu vožnju dalje Nakon Prijedora, prolazimo kroz stajalište Donji Garevci, kolodvor Kozarac i stajališta Petrov Gaj i Donja Lamovita te stižemo u kolodvor Omarska, poznat po punjenju željezne rude, koje je ujedino i naše slijedeće zaustavljanje U daljini je parkiran TMD OBW 10, ŽRS 254-021 Isto smo imali zaustavljanje od nekoliko minuta, malo gledam okolo i vidim mehane i mnogo auta parkiranih Nakon nekoliko minuta krećemo, još usput slikam TMD sa druge strane Nakon Omarske još prolazimo kroz stajalište Niševići i dolazimo do kolodvora Piskavica, kroz koji također imamo prolaz, već na ulazu u kolodvor sam zamjetio da stoji teretnjak sa dvije mašine i to još sa potiskivalicom (treba savladati uspon prema Potkozarju), gdje sam konačno dočekao da se križamo sa nečime ili pretječemo nešto a da nisu sami vagoni. Ovaj put se radilo o pretjecanju vlaka 51073 iz Omarske za Zenicu, punim željeznom rudom. Potiskivalica je bila 441-098 a vozna je bila 441-801 nastavit će se...
  19. 5 godina nakon Zlayinog putopisa u nedjelju, 16.10.2016. nakon dugih planiranja, konačno sam i ja realizirao put sa brzim 397 dalje od Volinje te povratak sa 396. Destinacija je bila Banja Luka, tamo pojesti jedne Banjalučke ćevape i ići natrag za Sunju. Od Sunje do pred Volinju nisam ništa fotkao, vrijeme je bilo neko oblačno, ali srećom je prošlo bez kiše. Neke fotke će biti malo mutnije, ali eto, vrijeme je takvo. Vukla nas je grafitirana 1141-306 do Volinje, ullazimo u drugi tunel, eh sad ne znam jel to Popovo ili Dolovo brdo :ne zna: Ulazimo u Volinju, tamo nas čeka ŽRS lokomotiva koja će nas vući dalje od Volinje Radi se o ŽRS 441-524 Nakon što su nam naši rendžeri pregledali dokumente, slijedi još oko 20-tak minuta stajanja i čekanja redovnog polaska. Nakon polaska, slikam na samoj granici preko Une, inače preko mosta je ograničena brzina od 20 km/h i sekcionar koji razdvaja našu i bosansku struju Ljepotama rijeke Une sam se uvijek divio Nakon mosta, ulazimo u zavoj prema desno, na prvim metrima u BiH Nakon nekoliko minuta vožnje približavamo se predsignalu kolodvora Dobrljin. Zanimljivo je da su na pruzi Sunja-Bosanski Novi nekada kolodvori bili opremljeni likovnim predsignalima i ulaznim signalima, naravno, na hrvatskoj strani pruge od Sunje do Volinje tih signala nema, dok na drugoj bosanskoj strani signali rade besprijekorno u Dobrljinu i Ravnicama. Predsignal kaže očekuj slobodno A ulazni, naravno, slobodno! Izbio bi međunarodni incident da se vlak zaustavi između graničnih kolodvora Stigli smo u Dobrlji, sada slijede bosanski rendžeri. Odnesli su nam dokumente u svoj kontejner gdje su provjeravali, nakon nekih 10-tak minuta su se vratili pa smo još čekali 20 minuta redovan polazak. Jako dugo je to čekanje na granici, samo sat vremena ode na granici... Dok smo čekali redovan polazak, okinuo sam još dvije fotke kolodvora sa druge strane Prema Volinji Prema Ravnicama (bilo je vagona i za utovar na neelektrificiranom 5.kolosijeku) Nakon Dobrljina smo još prošli kroz stajalište Vodičevo, kolodvor Ravnice i stajalište Poljavnice gdje nisam slikao, brzina je i više nego dobra, otprilike oko 80 km/h po mojoj procjeni. Nakon nekih 20-tak minuta vožnje dolazimo do Novog Grada (ex. Bosanski Novi) Dolazimo do ulaznog signala kolodvora Novi Grad, uz signalnu pločicu očekuj ograničenje brzine od 30 km/h. Isto tako moram napomenuti da je zanimljivo da jedino u Novom Gradu je neaktivni ulazni signal i predsignal, u svim ostalim kolodvorima rade (negdje likovni, a negdje i svjetlosni u ovisnosti sa skretnicama) Ulazimo u kolodvor i primjećujem jedan putnički vagon parkiran, valjda tamo gdje nikome ne smeta, a u daljini se vidi da se podosta ljudi sprema ući u vlak jer u Novom imamo prvo zaustavljanje od Dobrljina Sa druge strane ima jedna kompozicija EAS vagona parkiranih, raspuštenih, bez lokomotive Stanica Novi Grad, nakon što su putnici ušli/izašli Krećemo iz Novog Grada, evo i odvojka za Bihać i Unsku prugu Nakon toga se vidi i triangla prema Bihaću nastavit će se...
  20. Pravi mali railfan, svaka čast na super putopisu!
  21. Lijepo ! Nego, za ovaj razgovor sa službenom osobom u vezi slikanja, jel se ta osoba možda vidi na ovoj slici? Nekako mi se čini da je jer je u takvom "stavu mirno" heheh http://i.imgur.com/PlTpci4.jpg
  22. Odlično kralju cipelcugova! uff 29 do sada, treba bome imati volju i želju za toliko cipelcuga, svaka čast!
  23. thomcro, baš šteta kaj ne možeš. Preporučio bi svima koji mogu da obavezno odu! Ja sam jučer bio i nisam se nimalo pokajao!
×
×
  • Create New...