Jump to content

.Laurus.

Članovi
 • Posts

  5781
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by .Laurus.

 1. Koliko često će ići, te da li ide po voznom redu i dokle voze dizeli? Da li će uvijek vozit Ličanka/Turnerica ili će (kao nekad) Đurani? Dajte malo više informacija za nas malo udaljenije, koji bi se ponekad zaletili fotkat.
 2. I tu se ne mogu složiti (govorim iz iskustva), ali neću u detalje! Pa ću samo ponoviti: U svijetu željeznice sam više od 11 godina, imam mnogo lijepih iskustava, puno kolodvora, pruga, depoa i radiona sam prošao i lijepo popričao u društvu željezničara. Naravno, vozio sam se i bezbroj puta u upravljačnicama (kao i mnogi forumaši ovdje). Sad neki dan sam baš bio negdje, još jedno ugodno iskustvo i srdačni željezničari.
 3. Ne, ne mogu se složiti. Lijepa riječ svaka vrata otvara (u ovom slučaju na željeznici) i to govorim iz osobnog iskustva.
 4. Preseljena je nekam? Bila je hali u depou...
 5. I ja prošle godine, uživao uz Turnera 113, pa malo ugodnog razgovora uz željezničare i vrijeme brzo prošlo.
 6. Da li ima zainteresiranih forumaša za odlazak do Pakraca, te fotkanje Ličanke, manevriranje i utovar kamenja u vagone na kolodvoru?
 7. Sisak ima više od dvije. Iza je hala ili možda bolje da se izrazim - štagalj, a u tom štaglju se nalazi muzejsko blago, a isto tako u jednoj hali bi trebala biti zaključana i jedna 2131. Usput, lijep putopis!
 8. Bez brige, može Mađar potegnut do 120 km/h. Ja se vozio jednom u Mađaru do Slavonskog Broda, praši on bez problema.
 9. Ovo mi je fakat čudno! Po Slavoniji sam obišao sve veće kolodvore (Kapela, Brod, Strizivojna i Vinkovci) i po nekoliko puta bio na tim kolodvorima. Na spomenutim kolodvorima nikad, ali doslovno nikad, nisam imao nikakve probleme, još sam znao malo i pričat sa raznim željezničarima. Jel se javiš prometnicima i objasniš svoje nakane?
 10. .Laurus.

  Zagreb danas

  Taj Baat vagon stoji dugi niz godina tu, ali sad kako je srušena ona kućica se bolje vidi...
 11. .Laurus.

  Zagreb danas

  U Sesvetama ima kafić koji se zove Virus, tamo ima nešto slično na panou napisano. U Sesvetskom Kraljevcu ima kafić koji se zove COVID, jednom zgodom pitam ja gazdaricu zašto baš COVID, veli ona otvorila sam ga prošle godine u ljeti i dala takvo ime iz zahebancije. @garlic može molim te adresa tog kafića u kojem si bio?
 12. Ako dobro vidim, ima nešto u uhu. Možda su u mačji šugarci, pa preporučam na veterini ili u veterinarskoj ljekarni kupiti ovaj sprej. Ako se šugarci razmnože, može doći i do upale uha.
 13. @Domagoj Vu hvala ti za ovu reportažu! Politika, rat i manjak prometa...
 14. .Laurus.

  Zagreb danas

  Imao sam priliku ići u posjet toj zgradi i vidjeti što se sve krije u njoj, fotki nema, jer nisu dopustili fotografiranje.
 15. Isprike na O.T., jel to talijanski vagon? Kao onaj mali žuti što stoji u Rijeci?
 16. .Laurus.

  Zagreb danas

  Ova tema: Vagoni stoje kako ne voze za Split i gamad ih se dohvatila...
 17. Na fotkama ne vidim otpisane putničke Bl vagone, jesu još na RK (stajali su sjeverno od parnjača)? A vidim da su i ove žute Infrine preselili, stajali su dalje, a sad su skroz na kolosijeku do parnjača.
 18. Kako je danas? Povremeno odem u Vinkovce fotkat Švede, Plavce i Ličanke. U špicama još i ponekad bude gužve, izvan špica (ukoliko idem sam u Vk) znam biti jedini na kolodvoru uz željezničare. A vezano za teret, isto tako, ponekad se potrefi više teretnih vlakova, a ponekad nema niti jednog za vrijeme mog boravka u Vk. Dovoljno sam rekao da riječima prikažem današnje stanje u Vinkovcima.
 19. Pohvala za obilazak! U toj zgradi je koliko znam bio čuvar (da li je još - ne znam), prije koju godinu kad smo sakuntala park, 2044 i ja išli u obilazak i kad smo fotkali sad već kasirane Šinobuse došao je i pitao što radimo, kad smo mu rekli tko smo i što tamo radimo nam je rekao da odemo na tu postavnicu ako hoćemo - išli smo, unutra je sve očerupano i devastirano. Ovdje desno su stajali Šinobusi. Nažalost, neće oni još dugo...prije ili kasnije će i njih izrezati.
 20. Odlično! Baš se lijepo poklopilo križanje Šveđana u Ozlju. Nisam 100% siguran, ali mislim da nakon revizije nije bio u Puli, da je bio u Puli vjerovatno bi bio unakažen skroz. Ako griješim, neka me netko ispravi.
 21. Odličan putopis! Šteta što se nije potrefio čisti Šved.
 22. Kasnio je zbog ovoga http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/15895-crna-kronika-2018/?p=600515 .
×
×
 • Create New...