Jump to content

Vedi

Članovi
  • Posts

    1595
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vedi

  1. Hm, objavil si putopis 20.05., zar to nužno znači da si baš dan prije putoval? Pital sam jer mi je loksa + kompozicija sa doljnje slike bila poznata, naime (očito) sam njime putoval taj dan u Zabok, to je vlak 3017. http://i265.photobucket.com/albums/ii218/1142007/IMG_0033_19_05_12_varazdin.jpg Hm, opet ne kužim, ja jesam iz i živim u Varaždinu, kaj piše i pod lokacija, kak to misliš da se ja javljam tebi? Nebi trebalo biti obrnuto? No, uglavnom, nema veze, ustanovil sam da si slikal baš taj vlak sa kojim sam putoval taj dan u Zabok i to je to.
  2. Da, da, zato sam i pital.
  3. Jesi to bil u Vž-u jučer, točnije 19.05.
  4. Malo neobično pitanje. Misliš na sjedala ili na kupee? Taj vlak je u originalu na JŽ (i početkom HŽ) bio cijeli 1. razred, a na HŽ su mu kasnije 'dodijelili' i 2. razred, pa je to onda izgledalo tako da su 1. razred bili samo kupei u srednjem vagonu (gdje je buffet odjeljak), a 2. razred je bio ostatak vlaka (vagoni otvorenog tipa - bez kupea).
  5. ICE-3M, evo kaj drugo da velim, nego da mi je jako drago da si za svoj prvi putopis izabral upravo Varaždin, te da mi je isto tako jako drago da smo se upoznali na kolodvoru i malo popričali, nadam se da ću imati više vremena sljedeći put kad se vidimo da ipak malo više popričamo. Drago mi je da ti se svidio i kolodvor i sam grad, tj. ono kaj si videl od njega.
  6. Bio ja u Bedekovčini prošle, oliti '10, pekli zajedno roštilj, kaj si zaboravil?
  7. Uh, to baš i nebi bilo zgodno da vas neki obližnji cucki nanjuše...
  8. Ja nisam nikaj slikal, tak da bi se htel samo svima zahvaliti na kratkom ali ugodnom druženju, jer mi je drago sve vas vidjeti bar na kratko!
  9. He, he, vidim da i ti i ja radimo od svojih kćeri prave railfanovke! Lijep putopis, to je jedna od pruga kojom se još nisam vozil, pa mi je posebno zanimljivo vidjet putopis!
  10. Ima trenutno u prometu čak 75 takvih vagona sa "neuobičajeno" širokim kupeima na kojima uredno piše 2. razred.
  11. hadzibane, Pfaff i Zeuse puno vam hvala!!!
  12. Hvala Ferito na ispravci i pohvalama! Ma upravo to, znam da je to bil IC i da je vozil za Keleti i automatski sam to napisal. Nisam išel provjeravat ako se kaj promjenilo (tj. nisam si ni mislil da su mijenjali kaj ). Da, Gošin, ali jako stari (proizveden još prije X vagona, god. izgradnje 1950-56.), u međuvremenu je doživel nekoliko pregradnja, modifikacija, tak da je recimo prije u osamdesetima vozil kao Acl, a sad je recimo ABl. SŽ ima ukupno 2 takva ABl vagona, 1 WRL u normalnom prometu i 1 WRL koji je sad muzejski. A mimoišli smo se i sa Emonom, pa sam napisal "križali". Nekak mi je ta riječ jako cool.
  13. Hvala vam Dunkelheit i rasha! Odgovor je bez dvojbe - NEMA!
  14. Bravo dečki! Za nju uvijek treba imati vremena! BTW, ove dvije sa "čistim" mađarem su jako lijepe fotke..
  15. Ne, nisi.. Znam ja dobro za tu vezu (putoval sam jednom za Pragersko, tim putem naravno), samo kaj sam moral prvotno ići u nedjelju, a nedjeljom nema do navečer vlaka za Ormož, zato sam razmatral opciju prek Zagreba. Fala, fala... Nažalost ne, jer je bilo premalo vremena, a i to je bilo čisto railfanovsko druženje, sastal sam se naime sa prijateljem iz Ljubljane koji je također veliki ljubitelj željeznica.
  16. Hvala ti VICTORE, a dao Bog da bude još, samo vremena treba... Hvala dnovakovice! Upravo to sam i ja razmišljal, a posebno o ovom sistemu za spuštanje/podizanje osoba u pothodnik u invalidskim kolicima. U jednom malom Ormožu se o njima brinu, a kod nas da ne pričam upravo to, to nema ni jedan Zagreb, a kamoli Split, Osijek, Rijeka, Koprivnica, Sl. Brod, Vinkovci, Križevci ili neko drugi.. Hvala STIB! Drago mi je da sam nekaj takvoga sliknul! Hvala ti seabrale! Hm, odrpani baš i nisu bili, posebno ovaj dio koji dolazi iz Maribora je sastavljen od lijepih i obnovljenih vagona, ali baš kak veliš, bitno je to da imaju stare i udobne Gošine fotelje i da se otvaraju prozori, a putovat takvim lijepim krajolikom, a da nemožeš otvorit prozor, pogledat, udisat to i slikat sve to je zločin! Inače, vlak je bil jako lijepo popunjeni, posebno prvih 7 vagona, zadnja dva malo manje (al ipak nije bil gotovo ni jedan kupe prazan). Hvala Stanley, zaboravil sam napomenuti da i na vlaku kojim sam putoval natrag (IC 506) su se također najavljivala stajanja. A i zaboravil sam još napomenuti da na vlaku IC Pohorje se jedna lepa teta šetala gore-dole po vlaku sa pokretnim mini-barom i nudila tople napitke, sokiće, pivice i grickalice, isto kak i nekad na poslovnim vlakovima, toga se posebno dobro sjećam iz Rijeke express, Rivijere express i Matoša. Zato mi je bilo posebno lijepo i ugodno putovati tim vlakom, jer tak nekaj je kod nas davno otišlo u zaborav.
  17. Opet Zlatorog... Wellness park Laško i Aquagun (koji je BTW dugi 112 m) Celje i stari dobri FIAT-i... Iz Ormoža sam se vratil u Čakovec opet sa obnovljenim FIAT-om, to nisam više slikal.. Evo, dragi moji, to bi bilo to od fotki, čak su i neki kratki filmići pali, ned'o Bog da nisu: Vlak IC 503 "Pohorje" ulazi u kolodvor Celje iz smjera Maribor Vlak IC 503 "Pohorje" ulazi u kolodvor Zidani Most iz smjera Maribor (slušajte dobre stare papuče na samom kraju, samo prijatelju Zeuse za tebe ) Vlak IC 506 ulazi u kolodvor Zidani Most iz smjera Ljubljana Vlak IC 506 ulazi u kolodvor Celje iz smjera Zidani Most Sve u svemu, jedan jako lijepi railfanovski dan, nije bilo čega nije bilo.
  18. Križali smo se sa EC 151 „Emonom“ iz Wiena... Ljepote obasjane suncem... Zidani most... Opet pruga za Zagreb.. Doviđenja Zidani most...
  19. Do sljedeći put, Ljubljana! Moja udobna bajta natrag... Prekrasni krajolik uz prugu... I kad sam užival slikajući krajolik kroz prozor, opet me napal Siemens, opet sam se usral al sam ga ovaj put uspel i sliknuti...
  20. Hamburger, Cheesburger, Ketchup i Pommes frites... Par nabrzaka.. Moja prelijepa Brižita za natrag.. .. i dok sam si već mislil da nebudem videl ni jednog Taurusa na kolodvoru, došel je jedan par minuta prije nek sam trebal krenuti, dovukel je IC 313 iz Villacha, majstor ga je otkopčal i krenuli smo zajedno paralelno van kolodvora...
  21. Nemože ovo proći bez bar jednog ljepotana koji spremno pozira... Moj vlak s kojim idem natrag, IC 506, prva dva vagona su za Maribor, a druga dva se odvajaju u Pragerskom kao kursna grupa, kao regionalni vlak RG 640 za Hodoš. Prvi vagon je onaj sa kojim bum se vozil natrag, a odabral sam baš njega jer takvih vagona HŽ nema, to je vagon tip IT, dužine 22,60 m, sa 8 kupea. Serija je ABl, a broj 50 79 38-10 001-7. A ipak bum vas još malo maltretiral.. Još malo vagona... Bl 50 79 20-00 016-7 Bl 50 79 20-00 033-2 Bl 51 79 20-70 066-6
  22. Idemo dalje sa ljepotama kolodvora... Moped jedinica! Dva Zelena vlaka, s tim da je desni došel s revizije prije dva mjeseca, i još nije unakažen grafitima... No ko zna kak dugo...
  23. Kad sam radil te fotke, čujem neko brundanje iza leđa, okrenem se a kad ono prolazi pokraj mene Kennedy: Bivša legendarna „Emona express“ i Zeleni vlak, nekad kompletni 1. razred, danas kompletno 2. razred.. .. i to dobrano izgrafitiran , primjetil sam i da na SŽ su vlakovi jako puno izgrafitirani, možda i više nego naši.. Garirani restoran i Siemens se skriva iza... I jedan melem za oči lokomotivoljupcima: Dobra stara Gomulkica.. Malo gariranih vagona... Slikal sam toga dosta, al vas nebum mučil previše, samo malo... Uljepšana Mimara, sa normalno starim Gošinim sjedalima, a ne novim smećem ko naše Mimare..
×
×
  • Create New...