Jump to content

domy95

Članovi
  • Posts

    667
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by domy95

  1. Stižu obećani videi sa putovanja. Prvo video od izlaza iz Požege do Mihaljevaca: I u povratku snimka ulaska u Požegu, pa do ulaska u kolodvor (nemojte mi se čudit ovom videu, prvi put sam uploadao na youtube, pa ima neki nedostatak - a možda i višak):
  2. Hvala Stanley. Mogu vam reći da nam je vrijeme prošlo k'o rukom odnešeno. Da sve ne bude 100% bajno, Nikoli nije spremljena slika okinutog stajališta Dragovci, a meni se pojavio error na videu od Trenkova do Velike. Uskoro slijedi postavljanje videa od izlaza iz Požege do Mihaljevaca i od ulaska u Požegu do francuza. I uz to nisam karticu očistio od suvišnih slika. Ali sve ostalo je bilo it's O.K. Eto, bit će prilike, nadam se, nakon što smo napravili prvijenac i za još koji (mini) putopis.
  3. Dolazimo u Veliku, i nakon kratkog razgovora s prometnikom i njegovog dopuštenja da možemo slikati, izljećemo van i gledamo što tu sve ima. Odmah smo zapazili da je okoliš oko kolodvora lijepo uređen: Prolazim kraj čela prikolice i gledam u reflektor. ''Nadstrešnica''? Hm. Nešto novo! Put me dalje nosi do ova 4 Kgs-a napunjena starim tračnicama i vijcima. Bez brojanja sam odma' znao da ih ima više od 100: Malo sam škicnuo šta radi ostali normalan svijet. Ništa, dovezli su tu neke aute i zavukli se u kuće: Dok sam po raslinju hvatao skakavce, uočio sam zgodnu pozu za uslikat ovu skretnicu i plavca. Dok Nikola vrijedno slaže slike u svoju arhivu. ''Plavac 031 u škarama života'': Nakon što sam se usudio toliko udaljiti od kolodvora, bilo je vrijeme da se vratim nazad i krenem/o u istraživanje sjevernog dijela kolodvora Velika. Tu zatičemo okretaljku koja je okretala i požešku uspavanu ljepoticu: Ovdje se nekad ložilo, a sada nema smisla, jer prvo treba popraviti krov i uglaviti stolariju Ovdje ima i trupaca koji čekaju dizelku da ih odvede u bijeli svijet. Nadamo se da će uskoro više ovakvih i vagona za prijevoz kamena biti u Velikoj: Zanimljiv detalj. Ova 3 debela trupca jako dobro idu uz okoliš kolodvora: Moj dragi i vrijedni supatnik Nikola se odlučio detaljno poslikati detalje na Plavcu, i ne odustaje od toga. Evo ga u akciji: Uskoro ulazimo u vlak, i krećemo put Pleternice. U Velikoj smo proveli lijepih 45 minuta. Btw. prometnik nam je rekao da bi se brzina mogla dignuti na 80 km/h između Požege i Mihaljevaca i Trenkova i Velike, kroz tzv. veličku nizinu. Također je rekao da treba još dosta kubika tucanika navesti na prugu i podbiti.
  4. Kao što je Nikola rekao, nakon tmurnog pleterničkog neba, evo nam suuunca. Izlazimo zadnji van iz plavca, i šetkamo okolo gledajući što obuhvatit objektivom foto-aparata. Neki su nas malo u čudu gledali. Ja sam se prvo odlučio za jednu milenijsku: Pa onda Francuz iz položaja ''podboči se na kromiranu ogradu'', dok dida sjedi i igra ''game boy'': Vrijeme i ovdje brzo teče te se uspinjemo u prikolicu našeg plavca. Sjedamo u manji odjeljak, a kondukter nas znatiželjno pita: ''Dečki, jeste obav'li šta ste imali?'' Na kolodvoru je bio i plavac 010, bio je formiran na 2.kolosjeku za put prema N.Kapeli-Batrini (6606), ali njega nismo dirali, jer ima izgrafitirana čela. A to se kosi s našim statutom. Naš vlak kreće, a ja okidam ovih par siročadi na petom kolosjeku: Od ovog trenutka se vozimo obnovljenom dionicom pruge. Već prije izlaska s 3.kolosjeka vlak ubrzava i već kod mosta ima zavidnu brzinu. Tračnice su uglavnom varene, i nema jakog lupanja.
  5. Ponedjeljak, 23.rujna, 9:15, približavalo se vrijeme dolaska vlaka 6607 kojim je Nikola iz Kapele trebao 'doploviti' u Zlatnu Dolinu. Brzo sam sjeo u auto i u 9:20 krenuo na stanicu da ga dočekam. Imali smo plan, nakon što siđe sa 6607 zajedno čekati 6604 i uslikati jutarnjim suncem okupanog plavca 031, važnog aktera naše priče. Nakon 100 metara vožnje (od ukupnih 900), zovem Nikolu i pitam ga jel blizu Kapele, odgovara mi da je tek u Banovoj Jarugi. A ja sam pred stanicom, što sad, mijenjamo plan i ja trebam po njega doći u N.Kapelu, kako bi tamo poslikao 031. Ipak sam imao 60 minuta vremena (koliko je na kraju vlak 741 kasnio). Odlazim do obližnjeg željezničkog mostića i gledam huligana/balavaca ruku djelo: Ooo, pa što im je smetala ta daska? Nije baš sigurno za hodat. Evo gdje su je ''pospremili'': Malo ''niskog klizećeg start'' pogleda prema Kapeli, iliti u narodu rečeno ''žablje perspektive'': Nakon pola sata upijanja zraka sunca ponovno sjedam u auto i idem za Kapelu. Tu svraćam u dućan da nas opskrbim hranom i pićem. I samo što sam došao na kolodvor zove me Nikola da vlak samo što nije ušao u kolodvor. Nakon što je izašao odmah je uzeo aparat u ruke i uslikao vlak kojim je i došao u Slavoniju (slika u njegovoj galeriji). Upoznajemo se, pričamo, Nikola slika, a ja sam odlučio malo odmorit.
  6. Svaka čast na prezentiranom. Nisam imao pojma da je tako lijep gradić. Prolazio sam iznad njega autom u jesenje doba, ali od tamo i za lošeg vremena izgleda očajno.
  7. Dobro došao u Zlatnu Dolinu. Što se tiče mosta, definitivno je dosta star, moj tata ga se sjeća iz 60ih dok išao u osnovnu i srednju.
×
×
  • Create New...