Jump to content

domy95

Članovi
  • Posts

    668
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by domy95

  1. Stižu obećani videi sa putovanja. :)

     

    Prvo video od izlaza iz Požege do Mihaljevaca:

     

     

    I u povratku snimka ulaska u Požegu, pa do ulaska u kolodvor (nemojte mi se čudit ovom videu, prvi put sam uploadao na youtube, pa ima neki nedostatak - a možda i višak): :prof:oops:

     

  2. Hvala Stanley. :smile: Mogu vam reći da nam je vrijeme prošlo k'o rukom odnešeno.

     

    Da sve ne bude 100% bajno, Nikoli nije spremljena slika okinutog stajališta Dragovci, a meni se pojavio error na videu od Trenkova do Velike. Uskoro slijedi postavljanje videa od izlaza iz Požege do Mihaljevaca i od ulaska u Požegu do francuza. I uz to nisam karticu očistio od suvišnih slika. :mad: Ali sve ostalo je bilo it's O.K.

     

    Eto, bit će prilike, nadam se, nakon što smo napravili prvijenac :beba: i za još koji (mini) putopis. :mirko:

  3. Dolazimo u Veliku, i nakon kratkog razgovora s prometnikom i njegovog dopuštenja da možemo slikati, izljećemo van i gledamo što tu sve ima.

    Odmah smo zapazili da je okoliš oko kolodvora lijepo uređen:

     

    Picture045_zps183c059f.jpg

    Prolazim kraj čela prikolice i gledam u reflektor. ''Nadstrešnica''? Hm. Nešto novo!

     

    Picture040_zpsf263dc7e.jpg

     

    Put me dalje nosi do ova 4 Kgs-a napunjena starim tračnicama i vijcima. Bez brojanja sam odma' znao da ih ima više od 100:

     

    Picture042_zpse59f77da.jpg

     

    Malo sam škicnuo šta radi ostali normalan svijet. Ništa, dovezli su tu neke aute i zavukli se u kuće:

     

    Picture043_zps59d8bc3e.jpg

     

    Dok sam po raslinju hvatao skakavce, uočio sam zgodnu pozu za uslikat ovu skretnicu i plavca. Dok Nikola vrijedno slaže slike u svoju arhivu.


    ''Plavac 031 u škarama života'':

     

    Picture044_zpsfdd9eafb.jpg

     

    Nakon što sam se usudio toliko udaljiti od kolodvora, bilo je vrijeme da se vratim nazad i krenem/o u istraživanje sjevernog dijela kolodvora Velika. Tu zatičemo okretaljku koja je okretala i požešku uspavanu ljepoticu:

     

    Picture046_zpsb57231e0.jpg

     

    Ovdje se nekad ložilo, a sada nema smisla, jer prvo treba popraviti krov i uglaviti stolariju :sad:

     

    Picture048_zps2a9c93be.jpg

     

    Ovdje ima i trupaca koji čekaju dizelku da ih odvede u bijeli svijet. Nadamo se da će uskoro više ovakvih i vagona za prijevoz kamena biti u Velikoj:

     

    Picture049_zpsa91f06bb.jpg

     

    Zanimljiv detalj. Ova 3 debela trupca jako dobro idu uz okoliš kolodvora:

     

    Picture050_zps27fd0e88.jpg

     

    Moj dragi i vrijedni supatnik Nikola se odlučio detaljno poslikati detalje na Plavcu, i ne odustaje od toga. Evo ga u akciji:

     

    Picture041_zpsb6a92d52.jpg

     

     

    Uskoro ulazimo u vlak, i krećemo put Pleternice. U Velikoj smo proveli lijepih 45 minuta. Btw. prometnik nam je rekao da bi se brzina mogla dignuti na 80 km/h između Požege i Mihaljevaca i Trenkova i Velike, kroz tzv. veličku nizinu. Također je rekao da treba još dosta kubika tucanika navesti na prugu i podbiti.

  4. Kao što je Nikola rekao, nakon tmurnog pleterničkog neba, evo nam suuunca. :gitara Izlazimo zadnji van iz plavca, i šetkamo okolo gledajući što obuhvatit objektivom foto-aparata. Neki su nas malo u čudu gledali. :musk:

    Ja sam se prvo odlučio za jednu milenijsku:

     

    Picture036_zps024c2dad.jpg

     

    Pa onda Francuz iz položaja ''podboči se na kromiranu ogradu'', dok dida sjedi i igra ''game boy'':

     

    Picture035_zps4a1c1c1e.jpg

     

    Vrijeme i ovdje brzo teče te se uspinjemo u prikolicu našeg plavca. Sjedamo u manji odjeljak, a kondukter nas znatiželjno pita: ''Dečki, jeste obav'li šta ste imali?''


    Na kolodvoru je bio i plavac 010, bio je formiran na 2.kolosjeku za put prema N.Kapeli-Batrini (6606), ali njega nismo dirali, jer ima izgrafitirana čela. A to se kosi s našim statutom. :lool


     

    Naš vlak kreće, a ja okidam ovih par siročadi na petom kolosjeku:

     

    Picture037_zps56316971.jpg

     

    Od ovog trenutka se vozimo obnovljenom dionicom pruge. Već prije izlaska s 3.kolosjeka vlak ubrzava i već kod mosta ima zavidnu brzinu. Tračnice su uglavnom varene, i nema jakog lupanja. :):klopa:

  5. Ponedjeljak, 23.rujna, 9:15, približavalo se vrijeme dolaska vlaka 6607 kojim je Nikola iz Kapele trebao 'doploviti' u Zlatnu Dolinu. Brzo sam sjeo u auto i u 9:20 krenuo na stanicu da ga dočekam. Imali smo plan, nakon što siđe sa 6607 zajedno čekati 6604 i uslikati jutarnjim suncem okupanog plavca 031, važnog aktera naše priče. Nakon 100 metara vožnje (od ukupnih 900), zovem Nikolu i pitam ga jel blizu Kapele, odgovara mi da je tek u Banovoj Jarugi. A ja sam pred stanicom, što sad, mijenjamo plan i ja trebam po njega doći u N.Kapelu, kako bi tamo poslikao 031. Ipak sam imao 60 minuta vremena (koliko je na kraju vlak 741 kasnio). Odlazim do obližnjeg željezničkog mostića i gledam huligana/balavaca ruku djelo:

     

    Picture032_zps9bb35060.jpg

     

    Ooo, pa što im je smetala ta daska? Nije baš sigurno za hodat. Evo gdje su je ''pospremili'':

     

    Picture033_zpsbc562dbc.jpg

     

    Malo ''niskog klizećeg start'' pogleda prema Kapeli, iliti u narodu rečeno ''žablje perspektive'':

     

    Picture031_zpse10cc9b4.jpg

     

    Nakon pola sata upijanja zraka sunca ponovno sjedam u auto i idem za Kapelu. Tu svraćam u dućan da nas opskrbim hranom i pićem. I samo što sam došao na kolodvor zove me Nikola da vlak samo što nije ušao u kolodvor. Nakon što je izašao odmah je uzeo aparat u ruke i uslikao vlak kojim je i došao u Slavoniju (slika u njegovoj galeriji). Upoznajemo se, pričamo, Nikola slika, a ja sam odlučio malo odmorit.

  6. Stglo je još toplije vrijeme,a sa njim i još jedan "prisilni" godišnji odmor.S obzirom da sam skoro tjedan dana proveo na provinciji kod roditelja u Banovoj Jarugi.Kako vas ne nih nanovo izbombardirao slikama pakračke pruge koja mi je pod nosom,odlučio sam u društvu svoja dva friška penzionera potegnuti do 80 kilometara udaljene Požege,pa malo do Velike.

    ...

    ...

    Rešetkasta konstrukcija,ne znam koliko je most star ali vjerojatno koliko i pruga.

     

    Dobro došao u Zlatnu Dolinu.

     

    Što se tiče mosta, definitivno je dosta star, moj tata ga se sjeća iz 60ih dok išao u osnovnu i srednju.

×
×
  • Create New...