Jump to content

decec

Članovi
  • Posts

    395
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by decec

  1. Da, čitao sam da je bilo nekoliko tih planova, ali se od svega odustalo nažalost.

     

    Našao sam podatak o idejama za taj produžetak pruge od Gornje Stubice do zagrebačkih Šestina te povezivanje na tramvajsku mrežu, ali i još neki pravci koji bi povezali Hrvatsko zagorje sa istočnim dijelom Zagreba. Tako su postojale namjere za pravce pruga od Konjščine do Dugog Sela i Zlatar Bistrice do Sesveta. Bilo je i planova na zapadnom dijelu Hrvatskog zagorja kao na primjer pravac od Zaboka do Krapinskih Toplica.

     

    Baš šteta da nije ovaj prsten oko Zagreba napravljen, čak nije ni toliko zahtjevno, dok ovo preko Medvednice do Šestina mi uopće nije jasno kako su to zamislili. Do Krapinskih Toplica ne bi trebao biti problem.

     

  2. Lijepi putopis Stanley, stvarno se sad brzo dođe u Zabok!

    Planira li se daljnja elektrifikacija i popravak pruge prema Krapini i Varaždinu?

    Baš bi bilo super da ima pruga i dalje od Donje stubice (ili lakše od Konjščine) pa prema Zelini i Sesvetama tako da je cijeli prsten oko Zagreba, ali to sigurno nikad nije ni bilo planirano? To me uvijek zanimalo.

  3. Stvarno lijepe fotke, super izgleda kad se sve zazeleni, a Bakar je jedan meni lijep i drag gradić.

    Da li se je osjetno rasteretio promet starom cestom gradnjom ove obilaznice iznad?

  4. Ovako Matkovič umjesto Metkovič je bio tipfeler, a zakaj sam ga dvaput ponovio to ni sam ne znam :oops: Da se križaju dva vlaka dnevno sam vidio u voznom redu i mislio sam na putničke vlakove jer sam pisao o izgledu perona a ne kolosijeka, a iz slika se vidi da kolodvor Metkovič ima dva perona i to prilično široka i svaki peron ima po dva kolosijeka kaj je četiri kolosijeka za prijem putnika kaj mi se činilo previše za današnji putnički promet, a teretni nisam spominjao jer njima peroni ne trebaju.

     

     

    Meni je delta Neretve i pruga oko nje fascinantan doživljaj.

     

    Nego, reci ti nama jel ti se sviđa taj MetkoviČ?

  5. Bravo Riječani, super mi je da se redovito osvježavaju foto sjećanja na ovu ex prugu. I znam da nije bilo lako sve ovo obići, poslikati i prikazati nam, ali super je!! :)

    I jeste doznali zašto su srušene te stanične zgrade? Iako mi je jasno da nemaju nikakav potencijal, ja bi sve to pretvarao u mini željezničke muzeje, možda neki kafić i tako to...

    Hvala Lleone što si otvorio ulazni signal, lijepo je to bilo vidjeti!!

     

    Seabral, a tvoj dio je uvijek interesantan, uvijek iz nekog drugog kuta obradiš temu, koja nikad ne dosadi. :)

  6. Super odabrani motivi, i jako jako kvalitetne i oštre fotke. Ja bi jošššš. :)

    A kaj si bio tak kratko na moru?

    Kad već više nije bilo karata za nagibni u povratku, mogao si žicati konduktera, i on ima određeni broj rezervacija koje se ne prodaju, čini mi se??

×
×
  • Create New...