Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

r1_team

Članovi
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Location
  a
 1. [ZAGREB-ZABOK-VARAŽDIN] Sutra prva redovna vožnja novog dizel-električnog motornog vlaka Sutra u 8:45 sati s Glavnog kolodvora u Zagrebu kreće novi dizel-električni motorni vlak koji će prometovati na relaciji Zagreb-Zabok-Varaždin. Predviđeni dolazak vlaka u Zabok je u 9:58 sati. Vlak je proizvela tvrtka Končar – Električna vozila za regionalni prijevoz. Maksimalna brzina vlaka je 120 kilometara na sat, a ima 167 sjedećih i 175 stajaćih mjesta. Opremljen je s četiri para dvokrilnih ulaznih vrata, dvije rampe za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, prostorom za bicikle, a kompletan putnički prostor je pod videonadzorom. Putnicima u vlaku omogućen je besplatan WiFi. Nabava četiri dizel-električna motorna vlaka osigurana je iz Zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Prvi od tih vlakova bit će pušten u promet sutra, a preostala tri vlaka bit će isporučena do kraja prvog kvartala 2020. godine. Sva četiri vlaka koristit će se u regionalnom prijevozu i svakodnevno prevoziti putnike na relaciji Zagreb Glavni kolovdvor – Zabok – Varaždin na kojoj se godišnje preveze oko dva milijuna putnika. https://www.zagorje.com/clanak/vijesti/zagreb-zabok-varazdin-sutra-prva-redovna-voznja-novog-dizel-elektricnog-motornog-vlaka
 2. Radi se o nekim manjim nedostacima, pa ga možemo uskoro očekivati u redovitom prometu?
 3. r1_team

  r1_team

 4. Pretpostavljam da je već bilo napisano, al na prethodnih nekoliko stranica nisam uspio naći.. Dali se zna na kojim bi dionicama trebali voziti, kad svi budu gotovi?
 5. U čemu je problem s ova 3 prijelaza da još ne rade?
 6. U kojoj je fazi to školovanje? Znači ovi novi vlakovi stoje samo zato jer ih nema ko voziti?
 7. a 2207/2210 je? koja relacija? ja sam laik pa mi ove brojke ništ ne znače
 8. kako napraduju radovi, dali je pri kraju? kad bude gotov kolko bi trebala trajati sva testiranja prije nego dođe u redoviti promet?
 9. kad se krece s proizvodnjom, uskoro? ili se mozda vec pocelo raditi?
 10. meni ovi brojevi vlakova niš ne znače, možeš napisati koji su to, odnosno gdje prometuju?
 11. izgleda da ce Bosanci vratiti Končaru onaj njihov vlak, jer ga još nisu platili, a niti nemaju čime
 12. do kad je otvoren ovaj natjecaj za vlakove i kad bi se trebali znati rezultati? kad misle raspisati natjecaj za dieselmotorne vlakove?
 13. a koliko je komada potrebno da se pokrije gradsko-prigradski promet Zagreba (koliko mađara sada vozi)?
 14. dal bi mogli nama laicima koji ne kužimo ove brojke 3001 i sl. prevesti i napisati koji su to vlakovi - mjesto i vrijeme polaska?
×
×
 • Create New...