Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

NClight

Članovi
 • Content Count

  1855
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zagreb
 1. NClight

  NClight

 2. Grafitna mast se ne koristi za podmazivanje modela. Eventualno neka mast sa teflonom niskog viskoziteta ili kao npr. Titanfett ako su u pitanju metalni zupčanici. Plastični reduktori se podmazuju lakim uljem. Više o održavanju: http://forum.malezeljeznice.net/viewforum.php?f=32
 3. Je, čovjek je malko zauzet u zadnje vrijeme pa je najbolje da ga cimneš na PP ili još bolje preko kontakt-formulara na njegovom web-u www.markez-models.com Koliko znam, u prednarudžbi je već preko 20-tak modela u prvoj seriji, i skupljaju se narudžbe za drugu seriju modela (pod time mislim na proizvodnu seriju a ne seriju/podseriju prototipa!)
 4. NClight

  Bt vagoni

  Fala, Švedske A3 i B3 a i švicarski B radi njemački Fleischmann u H0 i N mjerilima, dakle prerada je olakšana i ne preskupa Postojeći Bt-ejci jako sliče njemačkim "Silberling" ABn serije 700 (1. i 2. razred, prvotna oznaka AB4nb-59 proizvedeni od 1960-1969) ali su kraći (Silberi su 26,4m preko odbojnika) Imaju ista postolja, rasporede prozora, izgled i mehanika vrata... TVT i Gredelj su koristili/ kratili originalne njemačke vagone, koristili dijelove ili što?
 5. Jako zanimljivo, odlično čak!Može li još poneka informacija o modelima i maketi?
 6. Serija je 20-25 komada nakon čega se mora raditi novi kalup. Jedna (prva) serija sigurno, a ostale ako bude interesa. Vakuumsko lijevanje plastike u kalupu (nije resin!), prikazani model na susretima je prototip napravljen u "Rapid prototypingu", nema montirane sve dijelove (modularna gradnja modela, moguće će biti napraviti sve podserije i poznate modifikacije). Prvi odljevci oko ljeta, prvi modeli vjerojatno poslje ljeta, pa počnite šparati. Cijena nije još poznata, čim bude biti će objavljena na svim forumima kao i uputstva za predbilježbu tj narudžbu. Biti će vjerojatno negdje u višoj klasi kvalitetnih tvorničkih modela, ipak će svaka biti ručno sastavljana, obojana, oznake otisnute sa tampon-tiskom (nema decala tj. naljepnica)
 7. NClight

  Bt vagoni

  Fala Vedi, za početak ak se može iskopati koji su to švedski i švicarski vagoni bili u originalu... tražim informacije za prerade tvorničkih modela u naše domaće.
 8. Točnije, kako je rađena osnova za kalup i probni primjerak možete vidjeti ovdje: http://www.malezeljeznice.net/_forum/viewtopic.php?f=18&t=1183 Na ovom forumu kao i na malezeljeznice.net u temama o IX susretima imate i filmić sa probne vožnje Karavela, odlične fotke!
 9. NClight

  Bt vagoni

  Momci, može li nešto u stilu ČPP/FAQ o Bt-icama jerbo nakon isčitavanja 35 stranica i pregleda ČPP-a (u kojem ih nema) nemogu povezati osnovne stvarčice o njima kao što su originalne oznake tj. tip za švedsku i švicarsku verziju te osnovne tehničke podatke i kakve veze ima TVT Boris Kidrič sa njima (informacije iz stranih izvora su kontradiktorne). Pokušao sam naći odgovarajuće originale po webu ali bezuspješno. Fala!
 10. Jedna od mene, u formi video zapisa, ali iz drugog kuta gledanja Kako je Karavela povukla 50 vagona...
 11. Fala ivog, ako može barem po jedna dobra fotka od svake strane zgrade bilo bi super... jedino je bedara kaj treba čim-čim-prije, ovaj tjedan ili najkasnije slijedeći. Ima li još netko koju fotkicu kolodvorske zgrade u Đurmancu?
 12. Ima li dobra duša koja bi ufotkala/podijelila/ustupila fotke kolodvorske zgrade Đurmanec, po mogućnosti svih strana? U pitanju je modelarski projekt... U obzir dolaze i arhivske fotke (ako je poznata godina) Rezolucija, što veća to bolja... Unaprijed zahvalan! NC
 13. NClight

  tramvaj 1:8

  Sam' da ne završi ko' mirogojski tramvaj Odlično... atrakcija za poželjeti! Samo mi jedna sitnica nije baš jasna... za prototipsku vožnju bi trebal imati i KM... a onda je sjedenje na tramu jako blizu mogućnosti garotiranja sebe i bližnjih... jel' KM predviđen na trasi?
 14. Moj grijeh, moj veliki grijeh... nažalost u zadnje vrijeme nisam baš prisutan a bojim se da još dulje vrijeme neću biti u mogućnosti zbog obiteljskih i poslovnih obveza riješavati podforum "Modelarstvo" pa će to preuzeti kolega ZlayoZg uz moju pomoć. Isprika kolegama i korisnicima, nastojati ćemo stvari dovesti u red.
 15. NClight

  Moko dućan

  MOKO je u svojem on-line dućanu počeo nuditi i željezničke modele, a ponuda će se popunjavati prema potrebama i željama kupaca. Do on-line trgovine možete doći preko www.moko.si Posebna ponudba ili direktno na www.peter-pan.si Preporučamo da pogledate stranice jer će periodično stavljati obavjesti i novitete. Za sva pitanja možete se obratiti na e-mail ili telefonski. Kontakt: http://www.moko.si/kontakt.html Dakle, sada možete kupovati u MOKO-u i iz fotelje, na siguran način... :thumbs Ekipi u MOKO-u želimo pono uspjeha u radu!
×
×
 • Create New...