Jump to content
zeljeznice.net

spoiler

Članovi
  • Content Count

    415
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. Ak imas printerski port, LPT na kompu, malo prouci programiranje u qbasic-u, il C-u i mos cuda napravit
  2. ay da se nadovezem, mos ih nac u zagrebu, na trgu u city center varteks, gore zadnji kat kolko se sjecam, imali prosli put kad sam ja bio i pojedinacno setove tracnica a to bilo prije par mjeseci, tak da neznam trenutno stanje, od mehano sparkas se na langov i pehaka do tam
  3. Odi u dubravu na onom polju koje je nasuprot spremista su ti tracnice, odi, vidi, izmjeri
  4. hehe, ja sam koristio napajanje uz racunala i imas cist dovoljno +12V izlaza da napajas maketu velicine 50X50m XD ono sto si rekao za parazitni otpor kod tracnice, dal ti znas koliko metara tracnica bi trebao za to ak oces, izmjerim ti otpor za metar tracnice pa si usporedi
  5. 1. na napajanju od racunala te nece supit struje zbo one glupe zastite koja me znala tolko nazivcirati da sam poludio, tj. nemozes kombinirati napone , nego moras izvuc cistih 12V, takvo napajanje sam aj koristio u napajanju vlakova, skretnica, semafora, rasvjete i sl. sklopova, radi ok, samo mu serijski il paralelno spojis potenciometar i imas trafo sa regulatorom, il jednostavno kod uzbrdica ga spojis na 5V i ide ko beba
  6. komp je iz 93' i radi, dobio ga sa 4 godine...
  7. Po meni realistično. 50 godina bi bio pretjerani optimizam. Tramvaji (kao i auti) imaju sve vise elektronike (pa ih i proizvodi Končar a ne ĐĐ),a te su komponente sve kraćeg vijeka trajanja, kako se skraćuju razvojni ciklusi. Recimo 10-tak godina je prosječni vijek, s tim da automobilska industrija traži garanciju da će se prozvoditi 20 god., tu je negdje maximum. Naravno, uvijek se teži da neka nova komponenta bude kompatiblna sa starom (iz prethodne) generacije, ali ne vječno Trebalo bi proučiti detalje ugovora, odnosno koliko se Končar obavezao dugo isporučivati djelove Mislim da to sto kazes da je elektronici kraci vijek trajanja, nije uvijek tocno, moj komp kojeg sam dobio sa 4 godine, jos radi ko da je nov, a vec je jaaako puno proslo od tada, a isto, lakse je zamjeniti elektroniku nego mehaniku, pa s time se olaksava odrzavanje samo sto sadasnji radnici jos nisu dovoljno obuceni da mogu napraviti kompletan servis na tom tramvaju pa vi imate takvo misljenje... ja mu dam vijek trajanja - sve dok ga ne zrezu, tj. dok ne odu u rashod a sto ce biti prije vremena kao sto je slucas sa 101 i M serijom
  8. smirgl papir, prefarban crnim sprejem za lakiranje automobila
  9. Zadnji put kada sam bio u posjetu curi u osijeku vidio sam da su tramvaji skoro prazni, pa mislim da im nije potreban neki veci tramvaj kao TMK2200 al, sada, osjecani znaju bolje
  10. Stvarno? I ja... ja više nemam hrabrosti napraviti takvo šta pošto me neki tip naganjao željeznom štangom,nakon kaj sam mu na bijeli audi crnim markerom nacrtao mogo si mu pentagram napisati, pa bi ga povezali sa sotonistima bez obzira dal je invertirani ili nije
  11. ili ispravi sa izmjenicnog napona na istosmerni pomoci dioda, postavi 50 zaruljica i prije njih potenciometar sa kojim ces regulirati jacinu struje, lampice spoji serijski sa potenciometrom i gotovo
  12. spoiler

    pitanja

    trg, varteks city center, zadnji kat
  13. MSNM > MSN messenger, program za chat
×
×
  • Create New...