Jump to content

baltazar

Članovi
  • Posts

    308
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by baltazar

  1. Super putopis. Eto, nisam znao da je kolodvor toliko velik. Nego, gledam one dvije upregnute ASEA-e na slici i pitam se, da li nije trebao biti prvi pantograf uključen na drugoj lokomotivi,a ne zadnji, pošto su odmah iza lokomotive cisterne zakačene? Pitam samo, ne vrijeđam .
  2. Čitajuči pomno Tvoj jako dobar putopis, primjetio sam jednu grešku. Na signalu je gornja lanterna žute boje, a ne crvene, prema tome kombinacija je žuta i zelena. Pozdrav!!
  3. @ mali.paja: Se zna možda koliko košta to putovanje?SDŽ362 je to organizirao? Ovaj hobi mi jako vuče na Monka
  4. Dobar putopis,šteta što nisi mogao ostati na spektaklu. Prošle godine je top tak da sam oglušio skoro. A ova oružarna je izgledala isto kak i one zgrade sa lošom fasadom,tek je sad obnovljena. I sve te ulice koje su nedavno obnovljene,nije samo šminka,nego temeljno napravljen posao,gdje je kompletna infrastruktura obnovljena.A one ružne fasade, eh tu je vlasnik u odgovornosti,kao i u svim gradovima naše lijepe.
  5. Pozdrav! Pa to sam već jednom pitao tu na forumu.Dizel depo i dizelke vidimo da postoji,ali kako se vršila smjena i gdje su bile elektre,dal je postojao neki depo za elektre ili neki šturc.To me zanima.Pratim baš putopise o Kninu,čak sam bio na kolodvoru,al nikako da skužim..Tražimo nekog starijeg koji će nam to razjasniti
  6. Stanley,odličan putopis.Mogu reči samo da sam na tom kolodvoru proveo svoje djetinjstvo.Ispod grbine je postojao podhodnik,koji je smrdio na amonijak,pa smo išli obilazno,tj. putićem preko grbine.Još jednom da napomenem da se koristi i jedan krajnji kolosjek za istovar ogrijeva i ugljena od "Hrvatskih šuma",a sa tog kolodvora se račva pruga za Istočni kolodvor koji je trenutno pun teretnih vagona.Na onoj kućici gdje gori svjetlo,to je zapadna odjavnica,u biti tu je bio skretničar.Shodno tome postojala je i istočna odjavnica sa onih dva kolosjeka pod naponom.Tu je dolazila 441 i kopčala vlakove.Sve je to nestalo krajem 80-tih godina... Pozz svima
  7. Ferito odličan bicklopis .Ja iz Ždale još nisam uspio u Koprivnicu bicklom,a ti čak iz Mađarske.Respekt!!!
  8. Pozdrav! Evo da se i ja nadovezem:odlican putopis po "mojoj" Podravini. To kad "stranac" poslika i da svoj komentar dobi neku novu draz.Steta kaj niste bili u lozioni:tamo rade apsolutni railfanovi koji vole pokazati sve i svasta.
  9. Pozdrav! Ovakva izgradnja perona, tj. premještanje perona nalazi se u velikom broju na remontiranim prugama u Njemačkoj,pogotovo po "istočnoj".Išlo se na zadržavanje svih koloksjeka.Ovako bi se trebali ukidati ili premjestiti kolosjeci,a pri velikim brzinama iziskuje dodatnu izgradnju pothodnika ili pasarela.Po svemu sudeći dok se ugradi novi sistem upravljanja i automati za karte,neće biti potrebno više ni na jednom kolodvoru nikakvi željeznički radnik.Telekomanda iz Vinkovaca i to je to. Pozdrav svima!
  10. Što se tiče onog mosta preko rijeke Drave temeljno je bio renoviran prije 2 godine,ako se ne varam.Onda je i postavljen dio elektrifikacije,tj. šturc je dobio struju da se mogu elektre direktno spojit na te vagone pune šodra,pa se ne moraju prevlačiti manevarkom do kolodvora Kc i onda elektrom dalje.I još jedna stvar:taj most je nekad bio kombiniran i za željeznički i za cestovni promet sve dok se nije izgradio cestovni most koji ide paralelno uz taj željeznički most.Još kao klinac putovao autobusom tamo.Kad nas je spazio "rampaš" brzo je spustio rampu i onda čekaj na mostu od nekih 20 minuta.Točno nas je čekao Ona pruga koja se odvaja za Pecs nekad davno je prolazila i kroz Hrvatsku,tako da je selo Gola imala čak i svoju želj. stanicu.Međutim danas pruga ide čitavim svojim putem kroz Mađarsku,ali apsolutno tik uz granicu.Pruga nije elektrificirana,pa se čuju njihove dizelke kilometrima.Pruga je od mene udaljena nekih 4 km,a kao da mi ide kroz dvorište lokomotiva. Toliko od mene. Pozdrav svima iz sunčanog Stuttgarta.
×
×
  • Create New...