Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

fila

Članovi
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About fila

 • Birthday 17.11.1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Velika gorica
 • Interests
  Mehano Santa fe i BN
 1. fila

  fila

 2. fila

  Gdje po vlakove?

  Pozdrav svima Evo jedan prijedlog ako ideš u Zurich. Kolege su ti preporučili trgovine s evropskim modelima, evo jedana trgovina s američkim modelima. Uživaj u putu, sretno s kupovinom. Nađemo se ako nešto kupiš od amerikanaca. http://www.trainmaster.ch/index.htm Pozdrav iz VG
 3. Naravno materijal je s otpada, npr.: - šperploča sa starog sanduka lagano se buši, reže ubodnom pilom (list s najsitnijim zubima), nakon bojanja ima starinski izgled - letvice od ispaljenih raketa novogodišnjeg vatrometa mekane i lagane za obradu - komad poleđine starog kuhinskog elementa za podnožje - rabic mrežica za prozore - aqva color boje lagano se mješaju i nanose airbrush-om. - obično UHU ljepilo - na prozore sam pokušao staviti celofan ali nisam bio zadovoljan izgledom pa sam odustao Za sve nisam potrošio puno novaca, samo mi nedostaje vremena da sve završim. Tko se želi okušat evo par ideja Mislim da nisu složeni objekti za izvedbu.
 4. Srdačan pozdrav Vidjeh da pokušavate u ova krizna vremena nešto sami napraviti. Tko se želi potruditi evo par slika. prednja strana zadnja strana krov podnožje sastavljanje Uz malo materijala i truda sve je izvedivo, probajte.
 5. Srdačan pozdrav, Moje skromno iskustvo sa kupnjom u Sloveniji. Nije problem otići u kupnju u Sloveniju u trgovinu sve je na sat, dva vožnje i lako se dođe bez problema. Kupio sam nešto u mimovrste. Platio sam na pošti u Brežicama. Roba bi je bila isporučena na poštu u Brežicama (obavezno mora biti navedeno "poštno ležeće" za Sloveniju ili "Poste restante" internacionalno). Paket na pošti čeka tijedan dana, plača se oko 30 euro centi ležarina po danu dok se paket ne podigne. Frend mi je preporučio ako kupujem na ebay da koristim isti način, može se u Hrvatsku unjeti roba vrijednosti do 1000 kuna bez carinjena. Nema problema sa carinjenjem kada roba dolazi iz inozemstva direktno na adresu u Hrvatskoj. Nisam još probao ne znam detalje.
 6. Bok robertl, Imao sam istih problema kada sam odlučio obojati neke dijelove na svojim lokomotivama. Razmišljao sam da koristim auto sprej. Brzo sam odustao široko mlaz koji pokriva auto sprej nije prikladan za uređenje modela. Slučajno sam u merkatoru vidio ovo: Odlično i jednostavno se radi s njime i dosta je precizan za modelare. Potreban ti je spremnik sa zrakom i boja. Boje imaju u velikom izboru. Uvoznik za HR: Hibisco d.o.o. Perkovićeva 30 Samobor Mislim da sam za sve potrošijo oko 200 kn. Bojanje je ispalo odlično, boja je postojana i ne guli se. Bojao sam mehano lokomotive.
 7. Ne znam koliko forumaša se svakodnevno susreću s uvozom robe. Robu se može uvesti kao fizička ili pravna osoba u Hrvatsku. Do sada sam mehano modele kupovao preko trgovine Modelar Brežice. http://www.trgovinamodelar.com/ Uvozio sam kao fizička osoba uz povrat Slovenskog PDV, na Hrvatskoj carini nekada sam prošao bez plačanja, nekada sam platio PDV i carinske troškove, (ovisi o cariniku na grani). Ako se uvozi kao pravna osoba tu je malo kompliciranjie. Ukratko ako ideš s osobnim vozilom moraš imati carinsku vreću, (taj naćin otpada). Moraš imati vozilo sa odvojenim tovarnim prostorom koji se može zapečatiti, ugovoriti zbirni ili kombi prijevoz. Sljedeći problem nastaje kod carinjenja modeli spadaju u grupu djećih igračaka s električnim sklopovima te podlježu atestiranju ako se žele pustiti u daljnju prodaju na Hrvatskom tržištu, tvrtka ne može navesti modele za osobnu upotrebu, (ovaj postupak se može preskoćiti ovisi o spretnosti špeditera i nezainteresiranosti carinika za detaljni pregled ?????) Sličan je postupak ako roba dolazi kurirskom službom za pravnu osobu. Ako sve prođe cijena špediterskih troškova je do 400 kuna. Ovo su neke osnovne informacije koje sam dobio od svog špeditera, sve ovisi od slučaja i vrste robe koja se uvozi. Ako se netko odlući na uvoz mehana u HR i treba popuniti narudžbu do isplativosti uvoza slobodno se javi. Srdačan pozdrav.
 8. Srdačan pozdrav svim modelarima na forumu duže vrijeme posjećujem ovaj forum kao gost te sam primjetio da je dosta veliki interes modelara za mehano lokomotive i vagone. Modelari ih imaju u svojim kolekcijama. U svojoj kolekciji imam dosta veliki izbor mehano modela lokomotiva i vagona, bili su prihvatljive cijene i lagano ih je bilo nabaviti dok mehano nije otišao u stečaj. Odlučio sam se baciti u traženje distributera mehano. Primjetio sam na nekom forumu da je netko spomenuo tvrtku iz Češke koja prodaje mehano. http://morimex.eu/catalog_en.html Ako ste mislili na ovu tvrtku. Preko pretstavnika moje tvrtke u Češkoj stupio sam u kontakt sa tvrtkom Morimex i prilikom prvog putovanja u Češku navratio sam u tvrtku. Gospodin je naš čovjek i može se s njim razgovarat na hrvatskom. Njegva se tvrtka bavi zastupanjem i poslovnim kontaktima. Mehano zastupa na Češkom tržištu, imao je mali izbor proizvoda koje je najvjerovatnije prodao u međuvremenu. Pitao sam ga za internet stranicu na kojoj je cijeli asortiman proizvoda, odgovorio je da mora urediti stranicu. U Pragu sam našao par setova po cijeni od 120 - 150 eura. Vratio se iz Češke neobavljenog posla. Postavio par upita mehanu o zastupnicima na Hrvatskom tržištu. Odgovor tvrtka Eurom, nakon par upita i telefonskih razgovora i odluke da moram naručiti minimalno 1000 eura vrijednosti robe što sam prihvatio, nikada pozitivnog odgovora. U mehanu nemaju direktne prodaje da mi pošalju poštom. Nakon puno telefonskih poziva i brda emailova nema rezultata. Ako netko imak kakvu pozitivnu informaciju slobodno javi. Unaprijed zahvalan.
×
×
 • Create New...