Jump to content

novi_šef

Članovi
  • Posts

    559
  • Joined

  • Last visited

About Me

  • Location
    Rijeka

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

novi_šef's Achievements

2

Reputation

  1. Taj projekt je vrlo usporediv sa željezničkim tunelom kroz Učku, samo je potrebno zamijeniti HDZ/Berlusconi. Najvjerojatnije neće biti ništa od svega...
  2. Trupci stižu iz smjera Gorskog Kotara, dok fino obrađene (pretpostavljam jelove) daske, nerijetko umotane najlonom, dolaze iz smjera Šapjana (vagoni najčešće ÖBB i SBB) te ih onda prevlače preko Rive na Brajdicu.
  3. Uuu j****e, na idućem sastanku 1.RB organiziramo humanitarnu akciju za kupnju novih guma za Njivu
  4. Ovo što su dečki napravili je praktično nemoguća misija, napor za "jezik do poda" i zato kapa dolje. Osobno sam proteklo ljeto drugim povodom napravio sličnu turu s prijateljima i nismo došli dalje od Zadra. Definitivno put od dva dana.
  5. Valjalo bi, dakle, razgrnuti šipražje nedaleko Lupoglava gdje je Franjo Tuđman s ondašnjim suradnicima, uoči lokalnih izbora i izbora za Županijski dom Sabora 1997. godine, položio temeljni kamen za tunel kroz Ćićariju, kako bi se željezničke pruge u Istri spojile na hrvatsku željezničku mrežu. Za one koji još ne znaju, vlakom se izravno iz Pule do Zagreba može samo preko Ljubljane, a do 1990. godine istarske su željeznice bile u sastavu Željezničkog poduzeća Ljubljana. Sada oni navikli na željeznički prijevoz mogu iz Istre u ostatak Hrvatske tako da se vlakom voze do Lupoglava, a onda sjedaju na autobus pa do Rijeke, odakle nastavljaju putovanje vlakom. Tako piše uvaženi novinar Novog Lista Neven Šantić u svojoj kolumni na drugoj strani, posvećenoj predizbornim obećanjima. Riječki dio forumaša je bio ne samo vidovit, već i održao svoje obećanje, te razgrnuo šipražje...
  6. Sad će railfanovi iz "zahodne" Europe navaliti: http://www.vlaki.info/forum/viewtopic.php?t=1830
  7. Samo da te ispravim za prvu sliku, to nije Škrljevo već Sušačka Draga, tu si još uvijek na području grada Rijeke, dok Škrljevo spada od grad Bakar.
  8. Netko je ovdje napisao da su Poljane mjestašce iznad Ičića. Neću to da čujem, Pojane su velegrad !! Šalim se, divota od reportaže.
  9. Mala dopuna...izgubljenim i wannabe tunelima
  10. Šteta da nisi produžio prema Deželi, preko g.p. Požane prema Kopru. Slovenski dio prijelaza je fantastičan jer je praktično ispod stijene i negdje oko kilometar daleko od naše strane. I onda kad uđeš u SLO ima jedan dio stare ceste prema Kopru gdje se vidi na brdu s druge strane koparska pruga sa povećim usponom.
  11. Ako se ne varam, petica baš i ne spada u ovo društvo, jer je aktivna. Neke od ovih drugih navedenih, e te su prava atrakcija. Neke već nisam vidio 5-6 godina, kao npr 20-tku.
  12. Koliko vidim svi radovi više-manje stoje, ni skladišta drva još nisu počeli rušiti. Malo su u zakašnjenju
  13. Pa bilo je dosta priče o rušenju kolodvora koji to ustvari nije, a budući da sam vidio neke nacrte D404vjerojatno morat će se micati neki kolosijeci i sigurno kontaktna mreža kad budu spuštali vijadukt prema tlu.
  14. Bit će vjerojatno uskoro ponovo riječi i o Brajdici kad počnu rušiti i izmještati
×
×
  • Create New...