Jump to content

Fitz

Članovi
  • Posts

    1980
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Fitz

  1. Znam da se ARZ radila etapno, jedno vrijeme je bila i poluautocesta, pa ovu info nisam imao. Šteta, moglo se i bez njega, odvajanje se moglo možda napraviti kasnije. Ovako su projektanti ionako samo zatečeno stanje zadržali, a preko tog nadvožnjaka vjerojatno nikad nije prošlo šinsko vozilo.

     

    Baš je zanimljivo kako neki po prostornim planovima žele željeznicu (npr. Pisarovina) zbog industrijske zone i putnika, a tamo gdje se relativno "lako" može vratiti promet nema interesa. Srećom pa je AC spasila stvar i te su neke na smrt osuđene industrijske zone oživjele.

  2. Kako su sad tamo sve "nove" firme, pitanje je je li im netko uopće ponudio željeznički prijevoz? Ovako ispada da su bezveze ulupani novci u novi nadvožnjak kod gradnje ARZ koji služi samo toj pruzi :(

     

    Ono što je u biti zanimljivo je - vlasništvo. Ispada da pruga nikad nije ucrtana, a prolazi preko privatnih parcela. Možda je to jedan od razloga nekorištenja? Al onda je tek suludo što su gradili nadvožnjak?! :D Istočno od pilane prema pruzi je sve čisto vlasništvo jedne od firmi koja sad koristi pilanu, pa se možda može napraviti tamo spoj ako će im ikad trebati.

    • Like 1
  3. Tebe je fakat dobro krenulo zadnjih dana. Svakih par dana jedna utvrda. Super ... neka se ovaj trend samo tako nastavi :palac:

     

    A samoborski stari grad ... uvijek je interesantno otići na njega. A isto tako je interesantno vidjeti ga očima objektiva nečijeg fotića.

    Nadam se da će ovaj stari grad i ubuduće ostati samo zidina. Tj. da nikome neće pasti na pamet da ga ide ponovno graditi kao što su to napravili s našim Medvedgradom, kojeg su uspjeli trajno upropastiti s neadekvatnim i neprimjerenim sadržajima u njemu.

     

    A ne, ne, ne! Ide se u rekonstrukciju i obnovu čim to Zakon dopusti i čim investicijska klima bude bolja. Ovako će sve skupa propasti za 50-100 godina i izgledati će ko onaj Stubički grad, a di smo onda i kaj imamo onda?

    Ne treba zanemariti da je taj stari grad napušten krajem 18. stoljeća, dakle prije samo 2xx godina. Jedino što se radilo je neko "konzerviranje", a grad je u sve gorem i gorem stanju jer Konzervatori ne dopuštaju veće zahvate.

  4. Evo Fitz ti je odgovorio.

     

    Nego da Fitzu još nešto odgovorim - kraj lokacije 5 nisam slikao prugu Samoborčeka (moguće da je ona prolazila kroz ona vrata u desnom dijelu slike, ali to se ne može vidjeti gledajući ovako u sliku) već vodilice portalne dizalice. A to isto možemo nazvati prugom - mnogoširokotračnom :kul

    Da, vidio sam to. Mislio sam od početka da misliš na ona vrata i one tragove u betonu ispred njih. A i po Portosovoj skici bi tako nekako došlo :).

    Kad (ako) uđemo u EU onda ćemo moći i oko kompleksa hodati bez problema, pa se možda nešto vidi s druge strane.

  5. Nisi li taj dio pruge snimio tamo na slici 5? Ide uz potok i onda izvire između onih hala.

     

    Portosova karta kolosijeka je...čudna. Vjerojatno nije u mjerilu, a ni orijentacija svega ne štima, ali možda se još što i nađe :).

     

    Meni ono kod tvog 6 7 na GE slici izgleda kao ono račvanje na kraju gornjeg kolosijeka :S

  6. Portos, super si prikazal naše jučerašnje putovanje.

    Ne zameri na jednoj maloj ispravci: nije Hum-Lug već Lug, tak se zove selo i tak se zvalo zadnje stajalište Samoborčeka prije Bregane.

    Vidim da dečki sliniju kaj nisu bili s nama. Ak se nastavimo okupljat kak smo počeli, uskoro bu nam trebal autobus.

    Od bilo koje firme, samo ne od ''Samoborčeka''. To bi fakat bila blasfemija tj. Svetogrđe.

    Pozdrav svima, a naročito mojim jučerašnjim kumpićima.

     

    Kaj ne, pa dogovorimo s gazdom popust :D

×
×
  • Create New...