Jump to content

DB

Članovi
 • Posts

  18755
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

DB last won the day on June 11

DB had the most liked content!

About DB

 • Birthday 23.04.1959

About Me

 • Sex
  Male
 • Location
  Sveta Nedelja

Recent Profile Visitors

27089 profile views

DB's Achievements

9k

Reputation

 1. Ne znači. Nikad nije bila u pitanju pruga kroz Gorski Kotar. Radi se o ukidanju dionice između kolodvora Duga Resa i Oštarije (ili tu negdje, ovisno o budućim projektima nove pruge).
 2. Nesumnjivo. 38 kilometara kolko-tolko solidnog kolosjeka i preko 3 i pol hiljade tona upotrebljivog šinskog materijala. A ko bi to kupil?
 3. Za zaštitne signale odvojne skretnice kamenolomskih kolosjeka. Mislim da ŽCP nije bil osiguran u davnija vremena (a za skorašnja, do izgradnje nadvožnjaka, se ne sjećam).
 4. "... UVIJETIMA ..." A oni koji su uspjeli u školi, dali su (si) ovjekovječiti nepismenost! 🤪
 5. Ploču postavio načelnik sebi. 🤪
 6. Nije nikako ponavljač predsignala (čini mi se čak, da se oni ne ponavljaju). To može biti jedino ponavljač izlaznog signala prema Generalskom Stolu. Možda je zbunjujuće da se ponavljač ne nalazi iza signala kojeg navješta, nego uvijek ispred njega? KL - kraj luka R - radijus luka [m] D - duljina luka [m] h- nadvišenje (vanjske šinje u odnosu na unutarnju [mm] Uspon 6,4 o/oo duljine 189 m.
 7. Varaždin (- Čakovec)? 🙄
 8. Tu nema nikakvog perona, samo servisna cesta uz 7. kolosjek. Ak si mislil na redni broj perona (2.) ni tu nisi u pravu - brojka 2 na piktogramu označava kolosjek (jedini za prijem i otpremu vlakova za prijevoz putnika). Za taj "PK" sam se i ja pital (izvjesno je da je "K" za kolodvor, no i font i crna boja da je natpis od znatno ranije na prijemnoj zgradi, pa zapravo ima značenje za neko ranije razdoblje).
 9. I ja sam misli donedavno da je pomoćna bolnica (koja se je predala 19. studenog 1991.) bila u toj zgradi, međutim, bila je malo dalje sa suprotne strane pruge:
 10. Moguće da je prije rata to bilo stajalište za kombinat Borovo. Ipak je kojih pol kilometra bliže od kolodvora Borovo naselje.
 11. Hrastovac, Majur, Kostajnica, Volinja, Dobrljin i Ravnice su imali likovne ulazne signale i predsignale. Izlazne signale nisu imali. Vide se na par slika šahtovi žicovoda / temelji stupova.
×
×
 • Create New...