Jump to content

osjecanin91

Članovi
  • Posts

    1102
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by osjecanin91

  1. Novosti i ulaganja u Luku Tranzit te malo videa iz same Luke Najznačajniji je izgradnja terminala rasutih tereta u Luci Osijek, vrijedan 240 milijuna kuna, za što dokumentacijska procedura treba biti završena do kraja godine.
  2. Veselim se tvom izvjestaju, nadam se da ces pogoditi vrijeme manevre 🤞
  3. Evo pokušao sam ti dočarati kako doći tamo, stavio sam polaznu točku Lidl na Zelenom Polju Ovdje sam ti crnom bojom iscrtao dio koji moraš pješke proći, uz prugu i ogradu. Čim dođeš do kraja ograde, skrećeš u smjeru Drave. Vidi se lagani putić kojim inače pecaroši prolaze Nadam se da sam pomogao i da ćeš napraviti neku foto reportažu 😁
  4. Ima jos jedan kolosijek na kojem se vrsi utovar starog zeljeza, taj je potpuno pod travom a i 2 kolosijeka na koji vlak dolazi kad vrsi manevru u Luku. Ne znam jesi mislio na to ili opcenito lokaciju Luke?
  5. Danas sam se otisao provozati nakon duze vremena do Luke, blago receno da sam zapeo u prašumi. Nevjerojatno da vlak ovdje prolazi svakodnevno... Ovo na slikama ne izgleda specijalno ali nisam uspio drugo slikat jer sam pokusavao sto prije izaci iz tog siprazja
  6. Nije baš direktno za ovaj putopis ali je vezano za samu Luku DESET SATI BIO OTEŽAN PROMET NA CESTI OD ZELENOG POLJA PREMA NEMETINU Kod Nemetina iskliznuli vagoni s tračnica 1 / 1 Punih deset sati bio je u srijedu otežan promet na cesti od Zelenog Polja prema Nemetinu, a to je prouzročeno iskliznućem dva teretna vagona iz tračnica. Do iskliznuća je došlo kada je teretna kompozicija vlaka krenula prema luci Tranzit, i oko 14.15 sati došlo je do iskliznuća dva vagona teretnog vlaka, točno na prometnici. Dva vagona djelomice su blokirala promet sve do 15 minuta poslije ponoći u četvrtak, kada su vagoni dizalicom uklonjeni s ceste. Kako doznajemo, veće materijalne štete ema. M.Bu. https://www.glas-slavonije.hr/478247/3/Kod-Nemetina-iskliznuli-vagoni-s-tracnica Meni djeluje kao da su zaboravili iskliznice maknuti (ne znam čemu služe na tom mjestu kad se svakodnevno koristi)
  7. Hvala @seabral, upravo to me zanimalo
  8. Ne znam gdje bih postavio pitanje i sliku pa cu iskoristiti ovu temu... Setam Kajzericom neki dan i naletim na ove ostatke uz Vatrogasce... Gdje je to vodilo, kad se prestalo koristiti i zašto i ima li ikakvih slika o prometu tamo?
  9. Taman sam stigao sad s druge strane, pa evo prva tura fotki:
  10. Uspio sam naići u vrijeme manevre ali nisam išao prema Dravi jer je taman bio pljusak pa bi bio blatnjav😂
  11. @dnovakovic nema veze sto nisu tvoje, super su dosle te slike ovoj galeriji 🙂 @Stanley taj dio ne pripada šećerani, most nije privatan i slažem se s tobom 😀 idući puta ću primjeniti tvoju metodu😀 Evo još par od zadnji puta, neželjezničkih:
  12. Hvala dnovakovic! Super su slike iz zraka, to me je jako zanimalo. Mislim da ti nece raditi probleme ako tamo ides jer ima nekoliko ribiča koji tamo svakodnevno idu. Doduše, prije par dana kada sam slikao sa šećeranskog mosta, radnik s vagona mi je mahnuo kao da je zabranjeno fotografiranje pa sve ovisi na koga ćeš naletiti.
  13. Vidim da je danas bilo akcije ali nazalost nisam mogao dalje odavdje...
  14. Nedjeljna šetnja po istoj lokaciji, ovaj puta sam malo više istraživao kako doći do toka Drave Pogled s nasipa prema Luci: Zoom: Pogled s kolosijeka uz Dravu na drugi kolosijek gdje se vidi par vagona spremna za ukrcaj raznog otpadnog materijala Stara zgrada između 2 kolosijeka (ne znam čemu služi, ne izgleda kao da se koristi) I jedna treska s okretišta ZP
  15. Super putopis! Neke slike me podsjećaju na scene iz Černobila 😔 Pitanje: zašto je došlo do zapuštanja?
  16. Drago mi je da vam se sviđa i da ste dobili neke nove ideje kao @Anton 🙂
  17. Eh, i mislio sam možda u putopis stavit i onda ipak ovdje stavio. Ako netko može, slobodno neka prebaci tamo, putopis - Luka Tranzit Osijek 19.4.2020.
  18. I zadnja objava za ovo malo istraživanje... Žao mi je što nisam naletio na "akciju", vjerujem da je ima radnim danom samo ne mogu tada doći jer radim, možda ima ekipe koja bi mogla. Povratak kroz ogradu s moje početne točke obilaska se vide vagoni na utovaru pogled prema željezničkom ulazu na ove kolosijeke (u daljini se vidi i žcpr na Vukovarskoj)
  19. Dalje od ovog mjesta nisam išao, nisam se usudio da me ne bi neki pas zaskočio Vidi se nekoliko vagona spremno za utovar Tu se može vidjeti da ima nekoliko cijevi koje prolaze ispod pruge, ovo je jedna od njih i povratak nazad
  20. Na prvoj možete vidjeti koliko je pruga blizu Drave Tu se vidi da je dijelom zaraslo iako se kolosijek, rekao bih, koristi. Dolazimo do dijela gdje gdje je puno "čišća" pruga, pored je "brdo" pijeska.
  21. Skretnica izbliza: s obzirom na viđeno, rekao bih da se još uvijek koristi redovito potom se vidi da se u laganom zavoju spaja na početna 2 kolosijeka. Dalje nisam išao, možda drugi puta. Vratio sam se istim putem do Drave i krenuo prema Luci, prvo pogled prema istoku pa potom prema zapadu
  22. Potom sam se odlučio prošetati po zadnje viđenom kolosijeku u smjeru zapada da vidim gdje vodi, pa 'ajmo Odmah iza zavoja dolazim do jednog starog cestovnog prijelaza i nazire se spajanje s drugim kolosijekom: Pogled prema istoku s istog mjesta:
×
×
  • Create New...