Jump to content

stjepan

Članovi
  • Posts

    1227
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Posts posted by stjepan

  1. Oprostite, nisam ni ja nikog ni omaložavao ni vrijeđao, al još uvijek mislim da nadopuna mora imati neku vrijednost. Ne vidim nikakvu vrijednost u objavi  screenshotova  videa i to skoro više nego fotki što je stavio Stanley, a da ne govorim o "aktivnem kolodvoru i prometniku u Hrvatskoj Kostajnici". Osim toga ako to ima vrijednost zašto nije otvorio svoj putopis pa tko voli nek izvoli.

  2. 21 sati, josip said:

    Listice se sve manje koriste, u principu najviše za olistavanje neispravnih vagona.

     

     U međunarodnom prometu svaki tovareni vagon mora imati listicu, izuzeće su samo skupine vagona i maršutni vlakovi koji se otpravljaju sa 1 Tovarnim listom gdje su olistani prvi i zadnji vagon skupine - maršute. Za unutrašnji promet ne znam kako HŽ to ima riješeno (vjerovatno kao i međunarodni).

    • Like 1
  3. Nastavljamo...

     

    ...

     

    Pa onda slijedi prolazak kroz kolodvor Svodna, naravno i tu ima kompozcija starih vagona i sa jedne i druge strane.

    30167267370_07fa9484d2_b.jpg

     

     

    Bravo Toni SK, uživao sam čitajući... i mala ispravka na slici su Brezičani a ne Svodna

  4. Ima nešto i u ovome što si napisao...

    Alarm ili bolje rečeno sve anomalije vezane za rad SS uređaja se ispisuju na sve tri monitora i sve tri "sviraju", operater ne "traži" grešku jer mu se točno ispiše šta je greška. Više monitora je zato da operater ima mogućnost pogleda raznih pogleda i protokola potrebnih za rad, a da istovremeno može postavljati i nadgledati vlakovne i manevarske puteve na drugim monitorima...

  5. Zavisi koje zakone čitaš,najbolje su ovi u forumu literatura . Ima još u nekoliko uputa piše skoro isto,zato postavljam ovo prvo koje sam našao.

     

    Uputa 432.čl.2st.3

     

    Kada se radovi izvode na otvorenoj pruzi na automatskom pružnom bloku (u daljnjem

    tekstu APB) ili na željezničko-cestovnim prijelazima u razini (u daljnjem tekstu ŽCPR), tada je

    prometnika vlakova potrebno obavijestiti željezničkim telefonom.

  6. Pošto Egerke jož nije dobio odgovor na svoje potanje, pokušat ču objasniti situaciju na fotkama. Sve su snimljene na koparskoj pruzi koja je jednokolosiječna. Sve snimke napravljene su u različitim stanicma.

     

    Griješite Jože,većina slika je s koparske pruge,ali dobar dio je i sa pruge Ljubljana - Divača - Sežana,samo kako nisu po vrsti postavljane to se ne bih upustio nagađati o točnim lokacijama.Najbolje se to vidi po stubovima od kontaktne mreže.Na dvoklosiječnoj pruzi Ljubljana-Divača-Sežana su večinom stubovi u betonskoj izvedbi,dok su na koparskoj željezni...

     

    Pozdrav!

×
×
  • Create New...