Jump to content

Rudolf T

Članovi
  • Posts

    1734
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rudolf T

  1. Na ovom mjestu je pruga nekad išla ravno, devijacija je napravljena zbog novih nadvožnjaka na Av. Dubrovnik. Ovi kolčići znače da će se tu možda još nešto raditi :mrgreen:

     

    To je vjerojatno mjesto gdje bi trebala doći stanica Trnsko.

  2. Ovo sam slikao iz vlaka pa je fotka malo mutna (teren je nažalost tamo neprohodan, tako da je ovo jedini način na koji sam to uspio snimiti), no na ovoj slici se vidi (hektometarska :hm ) oznaka na nekadašnjoj Samoborskoj pruzi (označio sam je strelicom).

     

     

    IMG_0002a-1.jpg

  3.  

    Vidi, vidi, Vražji prolaz+Skrad :kul

    Sad mali OT:

    Da ukratko ispričam moje dogodovštine od tamo:

    Kad sam išao u 8 razred (1996), išli smo tamo na izlet obići HE Zeleni vir, Vražji prolaz i špilju Muževu hižu, i tad je nas nekoliko odlučilo da idemo "prečicom" kroz šumu, no to nas je odvelo dalje od ostatka ekipe, te smo nakon cca 30 min hodanja kroz šumu, došli do pruge, popeli se na prugu i dogovorili se da idemo do prve stanice pa si platiti vlak natrag za Zagreb, no uspjeli smo se vratiti do Skrada gdje nas je čekao poprilično bjesan ostatak ekipe.

  4. Lijepe snimke, a meni bome i zanimljive. :jup

     

     

    Dali je to "Božić" ? Ne vidi se cijeli. Koliko me sjećanje služi takvi su bili u Srebrnoj strijeli.

    http://img182.imageshack.us/img182/3160/img0260mediumnt7.jpg

     

    Ispričavam se na OT, znam da bi ovo više pripadalo pod "Uskotračne željeznice"

    Dobro služi sjećanje, Strijela je imala Božić kočnice, nešto modificirane, kočilo se s svim osovinama, a u krajnjem položaju pri naglom kočenju uključivala se pješčara.

     

    Evo slike iz moje kopije knjige "Željeznice Zagreb-Samobor 1901-1979"

     

    strijelatk4.jpg:wink:

  5. vjerovatno je riječ o Lokomotivi sa bivše Samoborčekove pruge, a ovdje je izložena jer je i ovuda vozila uskotračna željeznica Dubrava-Markuševačka trnava.

     

    To i je bivša Samoborčekova manevarka (O&K 12080)* a služila je i kao normalna lokomotiva, prebačena je na prugu Dubrava-Slanovec, jer se na Samoborskoj pruzi znala "bacati". Zanimljiv je i podatak da je pred kraj korištenja pruge Dubrava-Slanovec vuču na njoj obavljala također Samoborčekova M-32 Gmeinder, koja se danas nalazi u željezničkom muzeju.

     

    *-podatak koji je Toma napisao na railfaneurope stranicama

×
×
  • Create New...