Jump to content

thomcro

Članovi
  • Posts

    11622
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    58

Everything posted by thomcro

  1. ... ova zgrada u Vojniću je interesantna, sva je zbubana jedino je spomen ploča palim borcima ostala cijela Inače nije se baš puno toga promjenilo kad smo mi bili negdje 2009-2010 (nemogu se sad sjetiti točno koje godine) lutali ostacima trase (malo je više zarašćeno, malo manje ima pruge, malo su više zgrade propale ...) Lijep kraj ali šteta šta je tako zapušten.
  2. ... ne ne, dok nema črveni kostimič ko i Pamela nema vajde od vočinga
  3. thomcro

    Zagreb danas

    ... ajoj Medo ... jesam se toga naganj'o ... al' je bil i zaj*eban baš zbog tih svojih malih kotača
  4. ... al' nije to specifikum samo Jurandvora, to je karakteristično za sva manja mjesta. Zna se to čut i na Škrljevu. Počne zvonit u neko nenormalno doba dana i odma svima upitnici ... ki je partil sveten Petru na ispoved . Selske babe odma znaju znaju će va pakal ili va raj
  5. ... il' ispod napravi vinski podroom
  6. thomcro

    Zagreb danas

    ... o-ooo pa više neće trebat poć u Veneciju
  7. ... a to je prvo šta ćeš gledat da znaš odkud je
  8. ... baš san se pital će ki to zamjetit
  9. ... taj je iz treće skupine koju sam opisal
  10. ... ja sam od proljeća '84-te pa do proljeća '89-te delal na erodromu i gotovo svaki koji je bil z bodulije je imal stado meketavaca i sve je odlazilo kolika je bila potražnja. Rijetki su bili koji nisu imali ovce, mahom su bili iz većih mjesta (Omišalj, Njivice, Malinska ... Krk, Pun ... Punat i Baška baš i ne) ali oni su se bavili turizmom, iznajmljivanjem soba. Ali bilo ih je i par koji su se bavili umnim radom (moreš mislit kako je to zgledalo ... bodul a filozofira , za popi*zdit )
  11. ... ima li danas još koga da drži veće blago (kravice, magarci ...) u tom djelu Krka?
  12. ... da ostanemo na pravocrtnem kursu, san si dal truda i skopal par starih kartulina vezanih za temu ... Baška ... ima i Jurandvora
  13. ... malo smo zastranili u al' valjda će proć ... evo šta san našal nabrzaka na netu ... uvala Martinšćica bez 'Lenca' , zdesne strane vidi se grota kod plaže Grčevo na Pećinama, tamo je danas svjetlo na ulazu u škver a sa druge strane grote je lučica pogled na Martinšćicu sa Plumbuma, dole se vidi taj mali škver koji spominje up4014 pogled na kraj kamo je danas uprava pogled odozgora iz smjera Kostrene dizaličica starog škvera Moral bi prekopat po fotkama na externom hardu jer sjetil san se da smo svojedbno nas dvojica banuli u taj dio šta je pod magistralom, ispod Vulkana, i tamo snimili nekakov vagonet ... negde bi morale bit te fotografije samo ih moran nać.
  14. ... i da i , uvjetno rečeno, ne, moram prekopat po folderima ako čega ima. Znam gdje ima, ima na Podvežici u jednom od albuma pokojnog tasta par c/b snimljenih na jednoj groti oko tog malog škvera. Gren bunarat po netu i svojim hardovima ...
  15. ... nije, nema on baš u svemu svoje prste, Lenac je u Martinšćici od sredine šeždesetih (https://www.lenac.hr/hr/Brodogradiliste/Nasa-prica/)
  16. thomcro

    Zagreb danas

    Šta zatamnilo ... na zapadu od tebe malo se i olakšalo
  17. ... oće to zgodinom proizvodnje (e da znaš šta se meni sve dešava i sa čime ja svoje uveseljavam puknul bi od smijeha)
  18. ... nisam uopće zamišljao da je ta strana Krka toliko živopisna
  19. ... to ti ja nebi znal, ja sam u Rijeci i tu vrijede neka druga 'pravila' al' da su morsi ježevi fini jesu. Uz prethodni uvijet da ih se zna očistit! Ja ih jesam jednom jel al' ih, bez obzira na struku, nisam nikad čistil nit bi se upustil u to.
  20. ... ježevi su znak da je more čisto i da nije zagađeno
  21. Kad si spomenul to za trajekt ... sjetil sam se i ja da sam negdje čitao o tome ali gdje i kad ... jbga, načeo me židof ... Nažalost, neznam nikoga u Jadroliniji ali probat ću šta skopat na netu.
×
×
  • Create New...