Jump to content
zeljeznice.net

BMT

Članovi
 • Content Count

  275
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BMT

 • Birthday 03/25/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zagreb
 • Interests
  kemija (atmosferska, radijacijska, fizikalna), astronomija, nogometna statistika
 1. BMT

  BMT

 2. Onda se i parkirati smije na mjestima za invalide jer ako zjape prazna očito nema invalida kojima bi u tom trenutku bilo potrebno. A to što je ofarbano u žuto, koga briga. Pa može invalid stati i na bijelo. Nitko mu ne brani.
 3. To nije baš znanstveni rad u pravom smislu te riječi već prošireni sažetak sa skupa. Ali dobro...
 4. BMT

  Svaštara (5)

  Cijena karte od 4,5 kn objavljenja je u Službenom glasniku Grada Zagreba br. 16/97. na 300. stranici. S obzirom da su karte neko vrijeme bile preštampavane novom cijenom, mislim da je najraniji mogući datum kupnje sredina 1998.
 5. Skoro nijedna partijska zastava. Samo savezne i republičke.
 6. Prema registracijskim oznakama na automobilima, koje su starojugoslavenske, Drugi je svjetski rat apsolutno isključen.
 7. Odjel za kemiju je u jednoj od zgrada bijele kasarne.
 8. Tvornica "Đuro Đaković" u Budakovoj ulici. E to je tek perverzija.
 9. Iz ovoga položaja nije sigurno radi li se o Renaultu 11 ili 9 (isti automobili s tim da je, u verziji za osobnu upotrebu, Renault 11 dolazio s 3 ili 5, a 9 s 4 vrata). Moj prvi automobil bio je upravo Renault 11 iz 1983. identičan, čak i po boji, ovom sa slike, pod uvjetom da se radi o jedanaestici. Rečena varijanta - prvi redizajn Renaulta 9 ili prva varijanta Renaulta 11 - proizvodila se od 1983. do 1987.
 10. Osim što navedeni prijevod ne odgovara u smislu koji je naveo trainspotter, on je k tome i nedosljedan jer miješa britanski i američki standard policentričnoga engleskog jezika. S obzirom da su ljudi, pogotovo Bosanci, osjetljivi na standardne varijante u srpskohrvatskom jeziku, ovo je još dodatni razlog za kritiku. (Pojašnjenje: koriste se izrazi "canceled" i "canceller" od kojih je prvi napisan po američkom, a drugi po britanskom standardu.)
 11. Ne bih sad ulazio dalje, ali raketni sistem "Orkan" nema dovoljnu preciznost da bi se gađao objekt veličine zgrade (u ovom slučaju bolnice). Na rečenoj udaljenosti je i uz točan izračun pogreška gađanja oko 1 km u svim smjerovima. Štoviše, kad se i gađa neki cilj njime, raspršenje kazetnog punjenja je 2 hektara što je, cca. površina Trga maršala Tita. (Ovo sve prema podacima o oružju iz osude Milanu Martiću.) Ukratko, u najmanju je ruku smiješno tvrditi da je netko ciljao direktno bolnicu jer se to ne može dokazati. Štoviše, u presudi eksplicitno piše, citiram: "The evidence show that by virtue of its characteristics and the firing range in this specific instance, the M-87 Orkan was incapable of hitting specific targets." Osim što je rečeno činjenica, rečeno je upravo i krunski dokaz protiv optuženog jer da je oružje preciznije, isto bi se moglo legalno koristiti za napad na legalne vojne ciljeve u Zagrebu (kao što su zgrade državnog rukovodstva, vrhovnog vojnog i policijskog zapovjedništva, vojarne i sl.). Istog je dana istim sustavom napadnut i vojni aerodrom u Lučkom i za to nitko nikad nije optužen jer je vojni aerodrom u Lučkom posve normalan vojni cilj. Napokon, i Gotovina je oslobođen jer se nije moglo dokazati da se nešto gađa s namjerom, ako je manje od 200 m udaljeno od legalnog vojnog cilja. Također je netočno da je Milan Martić za napad na Zagreb osuđen na 35 godina zatvora. Točno je da je to bio jedan od 7 dokaza protiv njega. Dakle, 1 od 7, gdje je drugih 6, po broju žrtava ako ni po čemu drugom bio veći od napada na Zagreb. Uostalom, bilo bi smiješno u ratu u kojem su pogibale tisuće ljudi osuditi nekoga zbog ubojstva 5 osoba na 35 godina zatvora. Isto je tako smiješno da su obitelji žrtava napada na Zagreb dobili odštetu, dok tisuće drugih žrtava nisu dobile ništa. Ja sam mjesecima bio u mogućnosti da poginem, najbliža granata je eksplodirala samo 5 metara od mene. Imao sam 12,5 godina kad se to dogodilo pa nikom ništa. Razlog što se ovo uopće spominjalo u optužnici leži u lakoj dokazivosti krivnje, a za što je osuđen, a za što oslobođen Milan Martić, navest ću ovdje jednom za svagda - oslobođen je optužbe za istrebljivanje, a optužen za ubojstva (kao zločin protiv čovječnosti i kao prekršaj pravila ratovanja), progone, mučenja, nehumano djelovanje, okrutno postupanje, deportacije, prisilne progone, razaranje sela i vjerskih objekata, pljačku javne i privatne imovine te napad na civile. Od ovog svega samo zadnja točka je vezana za napad na Zagreb (i to ne isključivo). I, napokon, ako je netko i zločinac, zaslužuje da mu se poštuju sva prava, a uzvraćanje istom mjerom dokaz je tome da uzvratitelj nije ništa bolji od prvotnog počinitelja. Ali da ne idemo sad dalje u oftopičarenje...
 12. Koja je to retorika u tekstu: "srpski zločinci", "barbarosrpski napad", "četnički napad", "barbarski čin barbarosrba", a najjače mi je ono "vozeči tramvaj".
 13. Moram priznati da sam se pogubio na pola teksta.
 14. Ja uistinu ne vidim smisao fena za kosu.
 15. BMT

  Svaštara (4)

  Ja sam Slavonac i mogu reći da se ove riječi u Slavoniji sigurno ne izgovaraju s krivim naglaskom. Dakle, sumnjam da je Slavonka, ali baš ću je pokušati poslušati...
×
×
 • Create New...