Jump to content

josip

Članovi
  • Posts

    7245
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    25

Posts posted by josip

  1. 13 sati, Transspotter said:

    Ovo nije kritika, ali zamjećujem da je prijelaz prilično nagnut što bi trošenjem (ili neodržavanjem) moglo u nekom trenutku postati problematično za niska vozila

     

     

    Drugačije ne može. Krivina je izvedena s većim nadvišenjem vanjske tračnice nego prije jer je projektirana brzina veća u odnosu na postojeće stanje. 

    • Like 1
  2. 22 sati, Transspotter said:

    naime radovi na Koperskoj progi su već došli do Ljubljane i dolje vidite osvijetljeno gradilište.

     

    Nisu to nikakvi radovi na Koperskoj progi. U tijeku je rekonstrukcija željezničkog kolodvora Ljubljana, to što si dolje vidio su radovi na uklanjanju postojećeg nadvožnjaka preko Dunajske ceste (A faza radova). Koperska pruga svoje ishodište ima daleko od Ljubljane i počinje od cepiššča Prešnica... Pruga koja izlazi iz Ljubljane prema Brezovici zove se Primorska i nosi broj 50, a remont se odvija (ili se odvijao) na dionici Brezovica - Preserje. :) 

    • Thanks 2
  3. On 13. 03. 2023. at 0:01, mali.paja said:

    Rekao bih kako nema listica na vagon(u)ima da je to sve praznina. U grubo to bi bilo otprilike oko 600t.

     

    Vagon je tovaren što se i vidi i po T graničniku i po mjenjaču sile kočenja, tako da se ne radi o praznini. Listice se sve manje koriste, u principu najviše za olistavanje neispravnih vagona.

    • Like 1
  4. 2 sati, Stanley said:

    Neka me netko podsjeti što je ovo:

     

    PPL - početak prijelaznog luka (ili krivine) čija je 150 metara s nadvišenje vanjske tračnice 110 mm. Prijelazni lukovi ugrađuju se između kružnog luka (krivine) i pravca, kad prijelaznog luka ne bi bilo polumjer kružnog luka (krivine) bi se naglo mijenjao što bi dovodilo do naglog udara kotača u vanjsku tračnicu (trzanje vlaka). Prijelazni luk postupno mijenja svoj polumjer.

     

    @DB bu to još bolje razjasnil od mene, to je njegovo područje. :) 

    • Like 1
  5. 45 minuta, Zugspotter Ingolstadt said:

    I kakve su to bijele rupe na 6112 102? 

     

    Pretpostavljam da su to ostatci razno raznih letećih objekti u vidu mušica i ostalih pripadnika člankonožaca. A moguće je i da se radi o oštećenju laka prilikom pranja i skidanja istih.  

  6. 13 sati, Renato said:

    Čak nema križanja ni van voznog reda zbog kašnjenja već vlak mora čekati u Luki. Ponašaju se kao da Novi Dvori ne postoje. Bilo bi bolje da su napravili 2 kolosijeka u Pojatnom radi križanja a Nove Dvore pretvorili u stajalište ili čak i kompletno zatvorili.

     

    Nema smisla o ovome pisati dok je rekonstrukcija u tijeku... Situacija se ne smatra redovnom, kolodvor nije zaposjednut itd.

  7. Neka ima 150 lokica, neka je prosječna masa svake 60 tona i neka im daju 1,30 kn po 1 kg željeza...to bi bilo 11,7 milijuna kuna. Za HŽ Infrastrukturu sam na brzinu saznao da ima 4818 zaposlenih i za njih treba bruto mjesečna plaća oko 50 milijuna kuna. Nije to neka lova od starog željeza

     

    Nije, veća je lova od ležarine izgleda.

  8. Treba dovest glavonje iz udobnih fotelja da vide na što im vozni park liči. Sramota, bolje da to prodaju ili izrežu nego da ovdje propadaju.

     

    Nije došla na obnovu nego je na traženje ŽTP-a Novi sad mjenjana za naše lokomotive serije 664 (Ličanke). Njima su trebale lokomotive za Vojvodinu radi manjeg osovinskog pritiska a nama su dobro došle lokomotive sa generatorom pare. Točno je da je radi rata ostalo sve gdje se zateklo. Poslije je dogovoreno da će se vršiti prebijanje ostalih vozila u bivšim ŽTP-ima a da će eventualno ona novonastala uprava u minusu eventualno biti kompenzirana novčano od uprave koja ima "višak". Do kud se doguralo sa tim raspitat ću se.

     

    Ne. Došla je na modernizaciju, trebala je biti zadnja iz kontigenta lokomotiva kojima se spuštao nos, izbacivao generator parnog grijanja i ugrađivao onaj električnog. Ostala je i Gredelja nikad nije vidjela zbog ratne situacije.

  9. Lijep putopis! Ja budem samo nadodao da se onaj zeleni silos u Ogulinu još koristi, u njenu stoji kvarcni pjesak kojim se pune pjeskare na lokomotivama. Dvije dizelske lokomotive na onom vlaku su jer je masa vlaka prevelika za jednu na ličkoj pruzi.

    I moram te ispraviti, na željeznici ne postoje semafori nego signali (ulazni, izlazni, prostorni, zaštitni...). ;)

  10. Interesantne fotke ... ima tu svega i svačega. Baš ste se lijepo navozikali okolo-naokolo i naganjali s vlakom. :grin:

     

    Jedino ne kužim kakav je to vlak. Par puta sam to tražio u ovoj priči, ali ne mogu to pronaći. Vidim da su čitav vlak spuštali skroz dolje u Bakar i da je krcat nekakvim railfanovima.

    To je bilo jako interesantno za vidjeti, ali mi u čitavoj priči fali osnovna informacija o kakvom se to vlaku radi, otkud dolazi, kamo ide, koja mu je svrha i tome slično.

    Ili to ipak negdje piše ? Jesam nešto propustio ? :hm

    PTG Tour, britanski entuzijasti zaluđeni EMD-ovima. Imaš više ovdje http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/14394-lokomotive-sz-a-na-hrvatskim-prugama/page-6 :)

  11. Zahvaljujem na komplimentu i na nastojanjima da i iz ove nemoguće pozicije uloviš "moj" most :grin:

    Kod ovakvih fotki uvijek pomislim na jednog našeg forumaša koji je svako malo stavljao ovakve na forum. U međuvremenu je odlučio svojim uratcima obogaćivati neke druge medije.

     

    Ahahahahahaha, pa kako da se čovjek ne nasmije na ovo? :mrgreen::lool

×
×
  • Create New...