Jump to content

Levente

Članovi
 • Posts

  1985
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Levente

 1. Ja bih više rekao da je na koridoru X drastično pao obim teretnog prometa. A još k tome Vinkovci kao čvor brojnih pruga ne može profitirati od pozicije jer gotovo nema tereta (možda 2-3 tjedno za Vinkovce i za Bosnu, dok je prije bilo 2-3 dnevno). Ranžirni kolodvori na sretnijim koridorima rade punim kapacitetom (da ne idemo daleko: Wien Kledering ili Ljubljana Zalog). Veći je tamo problem što nema radne snage. Skretničar je jedan od najtraženijih stručnjaka u Austriji... A baš zato je tužno vidjeti da ovako velika stanica propada a tranzitni promet se prebacio na druge pravce. Ali možda sam se previše pomaknuo od teme. Zagro, hvala ti na odličnom putopisu, par puta sam vidio taj teretni kolodvor s vlaka i uvijek me je privlačio zbog veličine.
 2. Posljednjih par godina, i zbog familije i zbog posla, bio sam većinom odsutan s foruma. Sad imam novi posao (željeznička logistika - prijevoz žitarica ) i nadam se da ću imati i više vremena. Ovih dana se spremam u Tajland, ako je netko zainteresiran počet ću i putopis već sa terena pa većinom naknadno.
 3. Moram priznati da se ovaj tip bika može smatrati čak i kao umjetničko djelo, jako mi se sviđa. Drugdje ih još nisam vidio.
 4. Fotke u jutarnjoj magli (posebno onaj teretjak s repom) su prva liga! Hvala na lijepoj reportaži.
 5. Slike su prva liga! Posebno mi se dopada ona s kukuruzom u Mrzom Polju, našli ste odličnu kompoziciju. Nego ono da se Šved pokvario u snijegu...ipak, Švedska je puno hladnija zemlja i čovjek bi očekivao da su tamošnji vlakovi stvoreni za minuse. Eto, nisu baš.
 6. Istina, pomalo je zastrašajući, ali ujednom i fascinatno kakvu tehniku su mogli izgraditi naši preci. Danas kad se gradi tvornica bolje da se ne govori o kvaliteti. super putopis!
 7. Uvijek sam htio postati prometnik na kolodvoru Meja, kolodvor s najljepšom panoramom na svijetu. U Budimpešti imamo oko 5mm snijega ali pada već od jutra...
 8. Lijep putopis, a centar Čakovca uopće se ne čini depresivnim. Zgrade su, kako vidim, obnovljene, samo na ulicama nema ljudi... Najviše bih reko da je Čakovec lijep ali pospan grad.
 9. Komentiram treću sliku (inače izvanrednog) putopisa: Selo Bizonja (mađ. Bezenye) ima veze i sa željeznicom. Pruga iz Đura i Hegyeshaloma za Bratislavu ide preko sela, ali prometa preko granice više nema. Nekadašnji vlak "Jadran" iz Praga za Split je vozio preko Bizonje. Hrvatsko stanovništvo sela vješto čuva svoju kulturu, ako želiti vidjeti hrvatsko selo na slovačko-mađarsko-austrijskoj tromeđi Bizonja je pravi izbor!
 10. Ma s tim snijegom nemoj mi reći da si "standardni mediteranski". Da, po cijeloj Dalmaciji se to vidi, u uskim ulicama Dioklecijanove palače ne vidi se nebo zbog rublja...
 11. Kako konopi s kuće idu prema svim stranama baš izgleda da je Tvoja kuća šator i samo ti konopi je drže. Jel to inače za sušenje rublja?
 12. Od Jadranskog do Baltijskog mora! Taj put sam ostvario vlakom prije tjedan dana, sad se vraćam is Poljske i iskoristim WiFi-mrežu u vlaku. Iz Hela I Šćečina ima već par putopisa, izabrat ću vam manje poznate gradove.
 13. Nama najbolje ako nikada, jer Lička pruga bez dizela je k'o pivo bez alkohola: ista boja, isto ime, no ipak osjećaj nije isti.
 14. Pfaffe, opet ćeš imati stuju s normalnog dalekovoda! 233 tisuće kuna - sve za Tvoje zadovoljstvo. Izvor: https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?id=414835
 15. Jako mi se sviđa tamna, gusta, neprozirna borova šuma iza kuće. Ne bojite se možda medvjeda? Kako poznajem GK, bit će još dosta ove zime, izdržite se još malo...no kako vidim, uživaš i bez struje, šta će ti zadnji dah zime... Srdačan pozdrav iz tople i besnježne Budimpešte.
 16. Prekrasan putopis, svi tri kolege profesionalno savladaju tehnologiju fotkanja i imaju dobre oči za motive. Posebno mi se sviđaju slike iz Mola Lunga, kad sam bio tamo preko ljeta Galeb je još bio na vezu...
 17. Jedini kružni tunel u tadašnjoj Austro-Ugarskoj, u bivšoj Jugoslaviji i sada u Hrvatskoj. Znači to je ipak neizbježivi objekt za railfanove.
 18. Јa bih te malo korigirao: želje ima dosta, samo novaca nema.
 19. Prelijepo, samo Žutka mi fali, bez sumnje bi zaslužila mjesto u muzeju.
 20. Na ove transformatore hrvatska industrija može biti ponosna. Viđam ih po cijeloj Europi, u Rumunjskoj, Bugarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, a tko zna još gdje ih ima. Hvala Bogu da je Končar preživio otvorenje tržišta i privatizacije. Pogledajte slučaj našeg Ganza, sad je cijela tvornica opljačkana i "funkcionira" kao zloglasna kineska i vietnamska tržinica. Prije 20-ak godina na istom se mjestu proizvodili vlakovi za Argentinu, Egipat, Tuneziju (da ne kažem bliže zemlje)... Znači, super je i jako se veselim da je Končar uspješna tvornica. Evo dokaza da stvarno ima izvoza: prije godinu dana sam slikao Končarev transformator u slovačkom kolodvoru Kúty. (Oprostite za upadanje i za OT )
 21. Dečki, čini mi se da ste svi profesionalci u fotkanju, ne mogu izabrati koja je fotka najbolja. Svaka vam čast! Jel možda se sjećati imena tog mađarskog forumaša? Vjerojatno ga poznajem jer nema puno mađarskih railfanova koje zanima bauljanje po Hrvatskoj.
 22. Posljednji sam put dobio kritiku da mi reportaže imaju, ajmo reć, cliffhanger završetke Pa evo: Pfaffe, odakle Ti imaš U.S. vilicu? Pretpostavljam da će to bit duga priča pa rado je poslušam. Inače reportaža je profesionalna kao i uvijek.
 23. Slike su ti posebno lijepe, mogao si uhvatiti atmosferu ovih napuštenih mjesta (posebno u Lipiku i Maslenjači), čestitam! Prije tjedan dana sam razgovarao prometnikom iz Spišić Bukovice. Rekao mi je da su radnici već kod Đulovca, do proljeća će sve biti gotovo za promet. Neka bude tako! Pitao sam i za prugu Pleternica-Našice, prometnik je tvrdio da bude gotova isto za proljeće. Ako je to moguće, ipak možemo biti malo zahvalni HŽ-u...
 24. Super putopis, odličan prikaz Zlatne Doline s prelijepim motivima. Imaš dar pisanja, ne zakompliciraš ništa, a ipak sve lijepo opisuješ. Samo tako dalje! Inače, ima li nek forumaš stare slike depoa iz Velike, još iz aktivnog doba?
 25. A posljedne slike ovog putopisa: zadnje zaustavljanje na odmorištu Ljubešica prije Varaždinskih Toplica. Dugo putovanje je iza nas, zasluzili smo spavanje te noći.
×
×
 • Create New...