Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

Motornjak

Članovi
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Određivanje stanja motora na osnovi uzorka ulja iz motora je stra stvar i zove se ferografija.
 2. Rusi su bili tehnički najnaprednija nacija na svijetu! Dok su se ameri igrali sa plastičnim pištoljima rusi su napravili sve i svašt samo ih je komunizam sje...! ... a imaju urana ko blata pa nek se troši!
 3. Ajmo mi laici malo! Strojno se oko 22 sata vraćaju 2 mađara iz Siska u Zgb + 1 koji se redovno vraća po voznom redu! Koliko košta strojno vraćanje ta 2 vlaka u Zgb, a koliko osoblje? A da se možda nekoj grupici ljudi da auto pa da preevzu strojno osoblje ili tako nešto. Zašto autobusni prijevoznici traže vozače sa područja gdje voze? U V. Gorici je Auoturist kad je počeo voziti svaki dan lifrao npr 5 autobusa u Samobor i nazad svaki dan pa izračunaj koliko je love otišlo u vjetar! Dok država plaća sve je isplativo, ali ne zadugo!
 4. Sigurno bi se dala složiti neka kombinacija! Ovako isto idu 2 strojna osoblja za Zgb.! Mogli su oba onda upregnuti! Mogli bi, kak veli Ivek ujutro za Zgb. Pa nije HŽ indijske željeznice da ne mogu nekaj organizirati!
 5. To mi se čini, kao i mnogo stvari na žaljeznici nerentabilno!
 6. Zašto iz siska prema zgb oko 22 navečer osim dva koja voze po voznom redu, prođu i dva prema zgb bez svjetala u putničkom prostoru?
 7. Ja sam isto videl 2063+1241 oko 20:50 sa nadvoznjaka u mlaki i bilo je lijepo za vidjeti al bi bilo još ljepše da se moglo snimiti! Zakaj ju je dizel vukel a imala je pantograf dignut?
 8. Takvo što mi je treblo - općenita vučna karakteristika! Negdje sam načuo da je kod parnih lokomotiva vučna karakteristika približna pa mi je trebao i dokaz! idealnoj! Zhanks!
 9. Uvijek je bil 3. razdrndani kolosijek od Marofa za Kumrovec! Prava katastrofa - tračnice spojene sa spojnicama, a ne zavarene!
 10. Da li netko ima vučnu karakteristiku parne lokomotive da je stavi na forum? Thanks!
 11. Za goricu ne vozi niti jedan connecto - najnovije što vozi je O4051 Što se tuče MAN-a iz Turske (i Mercedesa), koliko sam čuo šofrei baš nisu zadovoljni! Jedina im je valjda prednost što za 2 njemca dobiš 3 turka! Kažu šoferi da ima dosta dijelova bez potpisa.... ko zna što je u konačnici bolje!
 12. Da li ima netko možad stari vozni red ZET linije 159 za Goricu prije prelaska na 268. Ako ima neka napravi upload ak mu nije problem! Thanks
 13. Ja sm jučer vidio jednu na industrijskom kolosijeku kod Mićevca odnosno blizu RK, čekala je valjda na signal ili nešto, dok je sotinu metara dalje na pružnom prijelazu tetea u BMw-u potrgaal rampu! Detalje neznam!
 14. to sam i ja videl u odri! vlak je prošel stanicu i signal prema gorici i ovaj se nakon minutu-2 skroz ugasio!
×
×
 • Create New...