Jump to content

Stojadin TMK101

Članovi
  • Posts

    1628
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Posts posted by Stojadin TMK101

  1. Lijep i zanimljiv putopis kao i uvijek. :palac:

     

    8 sati, Stanley said:

     

    A ki vrag je ovo? Liči mi na ostatak snimanja nekog filma:

     

    51057339_P1010097(1024x768).jpg.37833ee164b3acf31ef5c884b64e2da1.jpg

    Ovo bi možda moglo imati veze s Renesansnim festivalom koji se negdje po ljetu u 8. mjesecu održava u Koprivnici. I sad za Advent su imali srednjovjekovni sajam.

     

    8 sati, Stanley said:

     

    Od zgrade nekadašnjeg kolodvora nije ostalo ni traga:

    U kojim sve kolodvorima i stajalištima na prugi M201 su postojale kolodvorske ili stajališne zgrade koje su srušene sad ili prije bilo da su postale nepotrebne ili su sagrađene nove?

  2. On 28. 05. 2021. at 8:27, tramvajac said:

    Da li bi bilo prihvatljivo rješenje da se podigne spomenička zaštita fasada u centru grada tako da se onda pročelja zgrada mogu obnoviti modernim i jeftinijim metodama? Stara žbuka se sruni i navuče moderna fasada bez ukrasa i ornamenata. Vizualno bi bilo monotono, ali opet bi se čini da bi bilo lijepše od trenutnog raspadnog stanja i opasnosti za prolaznike kojem u svakom trenutku nešto može pasti na glavu. Došli smo naprosto do slijepe ulice ili dati pare (gradske) da se to popravi ili ukroniti silna ograničenja i popraviti kako je najjeftinije (uz dakako neki minimum kvalitete).

    Ni pod koju cijenu! Strahota! Izgubili bi ogromnu povijesnu i kulturnu vrijednost,a da ne pričam kolika bi tek bila monotonost.

  3. On 01. 05. 2021. at 15:36, Trebor said:

     

    Često sam pješačio rutom Čulinečka-Dankovečka i znali su me trnci prolaziti od obijesnih vožnji. U tim trenucima sam samo gledao gdje se nalazi koji rasvjetni stup koji bi me zaštitio od eventualnih posljedica gubljenja kontrole nad vozilom.

    Vidiš ja jako često prođem tamo doduše češće s tramvajem nego pješice,ali gotovo da ni ne primjetim to ili ne obraćam pozornost... Valjda navika... 

  4. 2 sati, 1borna said:

    DB je lijepo objasnio ružnu činjenicu u postu prije zašto je to ostalo u takovom raspadajućem stanju!

    Grad ih desetljećima ucjenjuje sa ponudom otkupa za siću i stoga im ne daje mogućnost da urede/obnove svoje

    kućice. To nije vezano samo za ovaj prostor, imade toga na puno mjesta. Za malo novaca se dobije veći prostor za gradnju 

    velikih zgradurina uz veliku zaradu.

    Upravo to. I to je tužno i jadno! Te kućice bi mogle biti jako lijepo uređene i predstavljati povijest zagrebačkog predgrađa,ali što to znači seljačinama kojima je samo bitna lova,a za sve drugo ih boli briga. Ruši betoniraj samo da su pare u pitanju. 

    • Haha 1
  5. On 29. 03. 2021. at 18:50, seabral said:

     

    Nažalost, Photobucket je u međuvremenu stavio svoj watermark, ali nadam se da se na fotkama još uvijek dovoljno toga može vidjeti.

     

    https://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/4153-bivši-industrijski-kolosijek-prema-zagrebačkom-velesajmu/

     

    Slike koju su na photobucketu mogu se vidjeti i bez te mrlje ;). Fora je u tome da se otvori slika i onda se u linku izbriše slovo i   i neki broj koji stoji iza toga. Konkretno na ovim slikama to je i174. Samo to treba izbrisati iz linka,stisnuti enter i može se dobiti slika bez mrlje tj. watermarka. Taj broj uz slovo može biti i dvoznamenkasti. Često koristim tu caku kad revitaliziram stare teme :).

    • Thanks 2
  6. On 14. 02. 2021. at 18:19, tramvajac said:

    Narušavanje idile se odnosilo na količinu smeća (vidi se guma s nekog kamiona) koja se može vidjeti ne na činjenicu da je postaja tamo gdje je :).

    A to da, ja sam drukčije shvatio. Nažalost smeća je po svuda u prirodi pa narušava i idilu i zagađaje prirodu :neutral:. Nije mi jasno kako je nekom problem odnjeti smeće na reciklažno dvorište nego ga baca u prirodu. Kao da je to neki veliki problem. Dotičnima bi iskipao smeće pred prag!!:ljut4

    • Sad 1
  7. Lijepa  i zanimljiva reportaža :palac:. Možda jednog lijepog dana ova pruga ponovo oživi:rolleyes::grin:

    12 sati, Stanley said:

     

    Nekada Spomen-dom boraca NOB, danas buduća razvalina

    Nedavno je na HRT-u bila ona zanimljiva emisija "Stani v Zagorju";kad su bili u Kumrovcu onda su snimili taj spomen dom,ali njemu srećom nije tak crna budućnost jer bivši radnici to još uvijek koliko-toliko održavaju. Iznutra je solidno izgledalo. Tak da se nadam da to nebu završilo (bolje reći propalo) ko politička škola...

    • Like 1
×
×
  • Create New...