Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

bizmir

Članovi
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About bizmir

 • Birthday November 20

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Osijek
 1. bizmir

  bizmir

 2. šteta što nagibni nema mjesta za nekoliko bicikala. htio bi proći cijelu prugu do splita po danu, a usput povesti i biciklo Sent from my LG-D855 using Tapatalk
 3. Najavljen putnički vlak od Sarajeva do Zagreba i Ploča PRVI put nakon godinu i pol dana putnički vlak Željeznica Federacije BiH (ŽFBiH) povezao je Sarajevo i Čapljinu, a vlasti su najavile razgovore s predstavnicima Hrvatskih željeznica oko mogućnosti uspostave željezničke linije iz Sarajeva prema Pločama i Zagrebu. "Mi ćemo otvoriti pregovore što se tiče Hrvatske o uvođenju linija do Ploča i Zagreba, a naš je interes svakako i do Beograda", izjavio je generalni direktor Željeznica FBiH Enis Džafić. Prekid veza bio nesuglasica Pojasnio je pri tome kako je linija između Sarajeva i Zagreba ranije bila na štetu Željeznica FBiH zbog čega su je iz ove kompanije ukinuli. Direktor Džafić naveo je kako su korišteni mobilni kapaciteti ŽFBiH, dok po njegovim riječima hrvatska strana nije željela plaćati naknadu za korištenje vagona Željeznica FBiH te je kompletan prihod ostvaren na teritoriju Hrvatske uzimala za sebe. Džafić je nagovijestio kako će se pokušati postići dogovor s Hrvatskom željeznicama koji bi bio na zadovoljstvo obje strane. Izgubili spor vrijedan 4,5 milijuna eura Na svečanost ponovnog pokretanja željezničke linije između Sarajeva i Čapljine nazočio je premijer FBiH Fadil Novalić koji je najavio izdvajanje više novca iz proračuna za ŽFBiH. Mediji iz Mostara su objavili i kako su Željeznice Federacije BiH pred Arbitražnim sudištem pri Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu izgubile spor vrijedan 4,5 milijuna eura za neplaćanje niskopodnog vlaka kojega im je kompanija Končar Elektroindustrija isporučila prije devet godina.
 4. ASEA 1141 208 01.04.2017. između Strizivojne i Starih Mikanovaca
 5. bizmir

  Unska pruga

  Pozdrav, evo nekoliko relativno svježih slika sa kolodvora u Bihaću kojeg sam posjetio 29.04.2017. Inače sam dosta čitao o ovoj pruzi i prava je šteta što više nije u funkciji. Ispred kolodvora: S druge strane: Nekoliko teretnih vagona:
 6. Pozdrav ekipa. Imam jedno pitanje ako možda netko zna. Ima li vlak za Ljubljanu iz Zagreba koji ide u 6.55h mogućnost prijevoza bicikla? Hvala, Damir
×
×
 • Create New...