Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

FreakyST

Članovi
 • Content Count

  450
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. U klimatiziranom spavaćem (ponekad zna voziti za Split) imaš fikse kuke za okačiti kaput. Plus imaš ormar ispod umivaonika. U neklimatiziranom spavaćem (češće voze za Split) imaš obične vješalice na koje možeš staviti kaput.
 2. Možeš birati: ili putovati sa kušet vagonom (77 kn po osobi) ili vagonom za spavanje (150 kn po osobi). Ako želite svoj komod i mir, uzmite spavaći vagon i to kabinu s tri ležaja (još uvijek nema gužve na noćnom vlaku tako da su jako male šanse da će vam se netko pridružiti u kabini). Na cijenu ležaja treba dodati i cijenu putničke karte a ona je 98,50 kn do 31.05. (ako putujete petkom ili nedjeljom navečer onda je cijena 49,30 kn po osobi).
 3. Došlo je do promjene plana pa ne putujem za Zagreb u petak. Stoga ovim putem ustupam za simboličnu naknadnu dvije karte za ICN vlak ST-ZG (rezervacija je za jutarnji polazak) za 25.03. Napomena: karte su kupljene na akciji pa se stoga ne mogu vratiti. Inače, puna cijena za obe karte (uključujući rezervaciju) je 120 kn....
 4. Prema novom voznom redu vlak Adria će voziti u sklopu 820/821 do sredine lipnja i cijeli deveti mjesec. Od sredine 6.mjeseca, 7. i 8.mjesec vozit će pisebno sa više od 60 minuta kasnijim polaskom iz Zagreba. S obzirom da je ukinut sezonski noćno vlak Zagreb-Split-Zagreb, a ljeti su vlakovi navečer puni, pretpostavljam da će 820/821 imati više od dosadašnjih 8/9 vagona. Planiraju li dvije lokomotive po vlaku za 820/821 usred sezone?
 5. Taj jutranji vlak je bio sastavljen isključivo oh HŽ vagona tako da to nije bio Sava. Ovaj jutarnji je išao oko 6:10 za BG gdje je stizao oko 12:40 a vraćao se s polaskom iz BG oko 15:30 i dolaskom u ZG oko 23 h. U svom sastavu je imao i kušet iz BG za Veneciju.
 6. U novom voznom redu ex vlak 824/825 postaju 1822/1823. Uvode se nove cijene za prijevoz automobila i motocikala što znači da se dosadašnje ljetne cijene s ponudama A i B u akciji ''Vlakom na more'' ukidaju. Po novome cijene prijevoza auta u jednom smjeru bit će 101 kn a cijena prijevoza motocikla 51 kn. Prijašnje cijene za prijevoz automobila bile su: • 149,04 kn (za duljine do 3,81 m) • 191,76 kn (za duljine od 3,82 do 4,42 m) • 213,04 kn (za duljine preko 4,42 m). Iznos prevoznine za motocikl bio je 93,15 kn.
 7. Bit će prestrašno zimi kad bura i snijeg zatvore promet kroz Liku a noćni vlak je (bio) jedini način za prevesti auto između sjevera i juga...
 8. I cijelo ljeto, kad su bile najveće gužve (5 punih vagona 2.razreda i puni kušet i spavaći vagoni) pratitelj vagona za spavanje pregledavao je karte u kušet vagonima...
 9. Prema podacima na voznom redu rezervacija je obvezna. Izgleda da su je uveli zbog velikih gužvi ljeti, pogotovo vikendom.
 10. Kakve su rekacije putnika na vlakovima iz Splita za Zagreb i obratno? Jesu zadovoljni ponudom i sulugom?
 11. Nije točno. Samo u jednokrevetnoj (single) kabini treba imati akrtu 1. razreda. Za dvokrevetne kabine izdaje se karta 2.razreda!
 12. Cijena u vagonu s ležajevima je 77 kn po osobi ali u kupeu ima 6 ležaja pa ne preporučam. Uzmi vagon za spavanje. Udarni dani za putovanje su pet-ned pa požuri po kartu ako ćeš putovati tim danima (ako je putujem tim danima onda akrtu kupim i po 5-6 dana ranije). Za ostale dane je dovoljno 2-3 dana prije kupiti kartu.
 13. Jel postoji da noćni 824/825 ostanu cijelu godinu a ne samo u sezoni? Zimi su, za vrijeme snježnih nevremena, ti vlakovi praktički jedini način da se sigurno putuje na relaciji ST-ZG-ST i još se auto može prevesti
 14. Danas prije vijesti u podne na Otvorenom radiju čuo sam reklamu HŽ PP za kušet vagone na noćnim vlakovima na relaciji ZG-ST-ZG. Ugodno sam iznenađen. Napokon ulažu u marketing i to ciljano.. obraćaju se mladima (ciljanoj populaciji Otvorenog radija)
 15. Ja sam prošli petak putovao noćnim vlakom iz Splita za Zagreb. Koristio sam vagon za spavanje koji je bio pun. Koliko sam vidio, bila je poprilična gužva i u vagonima za sjedenje.
×
×
 • Create New...