Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 27.11.2022 in all areas

  1. Mala šetnja uz prugu, 27. studenog 2022. Danas je nakon dugo vremena osvanuo lijep jesenji dan, kao stvoren za protezanje penzićkih nogu. Prošetao sam oko sat vremena po novoj biciklističkoj stazi i zabilježio nekoliko impresija. Stajalište Sutla drijema na suncu: Bilo je statistički vjerojatno da će se pojaviti bar jedan vlak i evo ga - Som iz Harmice na vlaku 8037: HŽ Infra i kumulus u daljini: HŽ Infra i Šenkovec: Pšenica: I konac djelo krasi - teretnjak iz Dobove s vagonima za žito na cca 100 km/h:
    2 points
  2. Sedam dana kasnije vlak 4000 na prisojnoj strani Dinarida u kolodvoru Plase još uvijek uz lišće šarenih jesenskih boja. Osim dosade, glavni razlog moga sušenja na buri bilo je čekanje drugog Tin Expressa, koji se nije niti pojavio zbog malog interesa.
    1 point
  3. Govorimo u najbolje vrijeme HŽa… Sad je to slijepo crijevo, i to će najvjerovatnije ostati, jer glavnina tereta za Bosnu ide na Šamac….
    1 point
  4. Po dolasku na kolodvor odlazim na stražnju stranu kolodvora da pogledam bolje u kakvom je stanju. Tragova potresa ima, manje rupe i pukotine u fasadi, ali ništa ozbiljno. Inače u zgradi je i policija koju dakako nisam vidio. Povratak na peron, pogled na izlaz prema Zagrebu i oproštaj od Volinje sa sljedećim slikom:( Kolodvor s prednje okupan posljednjim zrakama sunca. Tu je kraj avanture na državnoj granici. Iako je vrijeme bilo lijepo, priroda još ljepša a zrak još čišći, kući odlazim razočaran. Stanje dolje je zaista tužno i to se osjeti kad se dođe tamo. Kuće u očajnom stanju, dijelom i napuštene. Uz cestu kontejner u kojem živi netko tko je izgubio kuću. Na pruzi ništa - teret tuda zađe rijetko, prema priči dežurnog prometnika. Budući da sam netom prije putovanja pročitao komentar kojeg je ostavio @mali.paja i u kojem se prisjetio vremena kada je ta pruga imala znatno više prometa, ovo što sam vidio ne ostavlja dojam da će ikada biti bolje već ono suprotno. Pruga je u jako lošem stanju: lomovi brzine, škripa...a putnika iza Sunje jako jako malo. Pozdrav do slijedećeg putovanja!
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...