Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10.06.2021 in all areas

  1. U starim zgradama većinom žive stariji ljudi koji jedva da imaju za kakav-takav život, ako je zgrada u sustavu nekog stambenog fonda on najprije traži da se značajno povise izdavanja za pričuvu kako bi se pristupilo uređenju. Međutim dovoljno je da i jedan od više stanara bude protiv da to padne u vodu a ako je zgrada privatna još je teže doći do nekog kredita. Idem dalje slikovnicom, dolazimo na Europski trg Arhitekt je ovdje sretno uklopio novu veeliku zgradu u trg prepun malih i jako starih kućica Drveće je počelo davati hladovinu, još kada naraste bit će bolje Neke od starih zgrada su obnovljene prošlih godina pa nisu doživjele veća oštećenja (barem izvana?) Nekadašnji svećenički dom na početku Palmotićeve je bio lijepa zgrada, valjda će i njega obnoviti za koju godinu? Početak Vlaške smo zvali "Stara Vlaška" je jako prometan U kući sa brojem 24 je rođen August Šenoa (ranije je Vlaška počinjala od Cesarčeve a danas je taj dio Eu trg) Velika je zgrada na uglu Vlaške i Draškovićeve, nekad su si jake banke mogle priuštiti takove zgradurine (što čine i danas) Palača Slavenske hipotekarne banke je izgrađena 1921.–1923. prema projektu arhitekta Huga Ehrlicha i odmah je odudarala od nastavka Vlaške
    3 points
  2. Starkeljama nije preporučljivo penjati se na vagone, ali nisam odolio napasti: Idemo prema južnom kraju kolodvora. Ovi balvani daju naslutiti da ovdje ima i nekog pretovara: Prvi kolosijek nastavlja se u slijepom obliku:
    1 point
  3. Cesta vodi uz šumu pa su mogući svakakvi susreti: Da vidimo što je ono: To je ovo (dalje nisam išao): Osvrt unatrag: Izlaz iz kolodvora Turopolje u smjeru Velike Gorice: Otvorena pruga: Ulaz u kolodvor iz smjera Velike Gorice:
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+01:00
×
×
  • Create New...