Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 21.02.2021 in all areas

  1. Izgleda da jesam. Ovo mi je prvi glas da više nema ausweissa. 🙃
    2 points
  2. Na ulazu u čekaonicu piše: Objekt je pod videonadzorom? To nije točno! Izložene slike u čekaonici su moje i ja sam ih postavio. Nešto sam i maknuo jer su neki stakla od slika polupali. Tamo gdje je automat za kavu sam maknuo sliku jer su istu zagradili. Šef kolodvora koji je mene nasljedio u Zaprešiću je stavio natpis da je pod videonadzorom. Kad sam ja postavio slike on je kupio lažnu kameru za 20kn i istu postavio kako bi ljudi mislili da ih snimaju ukoliko nešto trgaju. Ma nije ništa to vrijedilo. Inače mjesto sadašnje čekaonice je bilo prometni ured negdje do 1972.
    2 points
  3. Lijep pozdrav dragim forumašima. Zadnjih nekoliko dana sam više puta obišao prugu od Inkera do Novih Dvora. Na žalost nisam uslikao sam ulaz nego tek dio na ravnom dijelu pruge u blizini jednog bivšeg ŽCP-a. Prve slike su od 16.2.2021. Pogled u smjeru Novih Dvora, blizu izbetoniranog ŽCP-a. Na tračnici se nalazi relativno nova oznaka. Nešto dalje nalazi se još jedna oznaka. Ovdje se već bolje vidi da nije bilo prometa od kako je počela rekonstrukcija i elektrifikacija. Prije skretnice, pogled nazad prema Inkeru. Stara skretnica koja već dugo nije u uporabi, na žalost je bilo teško uvući se kroz blato i raslinje iza i vidjeti do kuda još postoji kolosijek. Ovaj kolac izgleda poprilično novo, novije od prijašnjih narančastih oznaka. Ovo se nalazi na sredini mosta koji prelazi potok Črnec. Grana sa crvenom vrpcom je bila na podu pa sam ju ponovno uspravio. Na žalost taj dan više nisam slikao. Sljedeće slike su od 19.2.2021. Taj dan su počeli sa čišćenjem kolosijeka, nekih desetak metara bilo je prekriveno blatom jer je ovuda prolazila privremena pristupna cesta za vrijeme rekonstrukcije. Nakon neke dvije godine su pragovi ponovno ugledali svijetlo dana. Pogled u smjeru Zaboka. Malo jasnija slika na rekonstruirane Nove Dvore. Svi signali su postavljeni, KM izgleda spojeno. Također su taj dan očistili i ponovno spojili kolosijek za Unija-Metali. ne znam kada je zadnji put tuda prošao bilo kakav vlak. Nestajanjem dnevnog svjetla je nažalost počela padati kvaliteta slika. Radovi su bili toliko friški da je sve još mokro. Biti će potrebno detaljnije čišćenje. Zadnje dvije slike su slikane danas 19.2.2021. Pogled u smjeru Zaboka, jedini kolosijek trenutno u uporabi. Pogled u smjeru Zaprešića. Nadam se da je čitateljima bilo zanimljivo. Ako postoji interes sljedeći tjedan planiram novi obilazak s obzirom da su krenuli nekakvi radovi na spoju tih industrijskih kolosijeka. Možda očiste prugu do Inkera ako bude sreće.
    1 point
  4. Kruške i zaštitni limovi polužja za skretnice. Elementi popođenja ŽCP-a. Geomreže.
    1 point
  5. Jesi kucnul po njima? 🙄 Izledaju ko LEGO-vi. 😊
    1 point
  6. Svakako će biti zanimljivo vidjeti nastavak putopisa. Moje dvije fotografije sabirno-manipulativnog vlaka koji odlazi industrijskim kolosijekom Inkera po cisterne, snimljeno 8. studenog 2012. godine:
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...