Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 16.01.2021 in all areas

  1. Stajalište Krnjevo Pogled prema Matuljima Pogled prema Rijeci i na gradilište trgovačkog centra s gornje strane pruge Ispod pruge je brodogradilište 3. Maj Kolodvor Rijeka – poznati teren i to bi bilo to od mene za ovaj put
    3 points
  2. Koliko sam vidio nekih desetak kamiona čekaju da odu u tvornicu. .....bilo nekad vlakom iz tvornice danas.... U ovom kanalu se nalazi kolosijek. Evo i jednoga bika. Toliko slika iz Belišća, Zadnji nasatavak danas ili sutra.
    2 points
  3. Stigao sam do kraja kolodvora Belišće. Netko je iskrivio križ, najvjerovatnije kombi ili kamion. Pogled prema Valpovu, Bizovcu Križ na drugoj strani nije zakrivljen.... ...ali je malčice ispao ukoso U daljini se vidi glavna porta za ulaz u tvornicu. Vraćam se polako prema nazad. Hrpa starog papira čeka reciklažu. Nastavak sljedi.
    2 points
  4. Baš mora prema suncu.... Fleka od ulja, to mora da je od dizelke još od travnja ostalo Nastavak sljedi.
    2 points
  5. Pretpostavljam da rasvjeta ne radi? E sad meni je zatvoren kolosijek, sada u rikverc i skrenuti na drugi kolosijek. Nadam se jednog dana da će kolosijeci biti puni vagona, no čisto sumnjam da će ikada više tu biti vlak za tvornicu. Peron Nastavak sljedi.
    2 points
  6. U tvornici se radi punom parom. Malo dalje od cestovnog ŽCPa sam naišao na još jedan ŽCP. Nastavak sljedi.
    2 points
  7. Kolodvorska zgrada Skladište Garaža za Drezinu EVP Matulji i u pozadini nova zgrada HOPS-a
    2 points
  8. Kolodvor Opatija-Matulji iz smjera Rijeka prema Šapjanama i Sloveniji Pogled unazad prema Rijeci Pruga prema Šapjanama Pruga prema Rijeci
    2 points
  9. Pruga prema Šapjanama Pruga prema Rijeci Kolodvorska zgrada i zgrada koja po arhitekturi definitivno djeluje željeznička, ali je pretvorena u stambenu
    2 points
  10. 1984. sam tu kod zastavnika Čede služio bivšoj državi. Bilo nam je otprilike kao da smo zaboravljeni od ostatka vojske. Na neki način zanimljivo iskustvo. U krugu je bila mala manevra, ne sjećam se serije. Tu i tamo bi došao koji Gas s bačvama na istovar. Dole po pruzi je bilo vlakova ko u priči. A i mi smo intenzivno koristili besplatni željeznički prijevoz za redovite izlaske u Rijeku. Ponekad u povratku i u kabini žutke na teretnom, kad bi zakasnili na zadnji putnički. Bila je to prava railfanovska epizoda.
    2 points
  11. Već dva četiri mjeseca sam imao u planu da obiđem prugu Bizovac - Belišće s obzirom da već nekih 5.8 godina nema izvještaja sa te pruge. Nisam išao redom od Bizovca do Belišća da pratim prugu. 6.1.2021 Najprije sam stao u Lidl u Osijek u kupovinu. Nakon Lidla sam odlučio prošetati jer se od Lidla od 250 metara se nalazi pruga pa sam prije nego sam krenuo prema Valpovu odlučio sačekat koji vlak na ŽCPR-u u ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića. Židovsko groblje Pogled kroz ogradu U daljini se vidi signalizacija ŽCPR-a, ali dok dođem staza je sva napuknuta u lošem stanju. Nekoliko slika loše staze. Izgleda da imam prepreku i da ću svoje osovine morati odvesti preko drveta a ne staze ŽCPR. Desno je kućica zaštitara koji ručno upravlja pružnim prijelazom Nastavak sljedi.
    1 point
  12. Ako se ne varam ovo je prvi putopis iz ptičje perspektive. Vrlo zanimljivo i poučno, naročito za nas koji nismo nikada putovali tom prugom. 👍
    1 point
  13. Pogled kroz rupu. Vaga. Još jedna rupa, nalazi se tik uz kućicu od vage. Kućica vage, prozori su razbijeni. Nastavak sljedi.
    1 point
  14. Ogradu je isčupana. Kaže zabranjen prijelaz preko pruge, a ovdje drugi ulaz u groblje!?? Ulaz br. 2 Nastavak sljedi.
    1 point
  15. @inflameswetrust zahvaljujem! @RAIL-LOGISTIK evo dobio si odgovor na pitanje prije nego sam ja uspio odgovoriti. Anyway evo nastavka! Belišće. Ulaz u groblje. Baš se pitam otkud andrijin križ i znak stop iza ograde, umjesto da stoji pored ceste..... Dalje nemogu a niti neznam kuda ide taj kolosijek. ....ali ovaj ide u tvornicu papira. Pogled na tvornicu Na drugoj strani ŽCP-a se nalazi andrijin križ i znak znak stop pored ceste. Idem na kolodvor. Nastavak sljedi.
    1 point
  16. Stajalište Jušići Pogled prema Šapjanama I prema Rijeci Stajalište Rukavac Pogled prema Šapjanama I prema Rijeci Portal tunela Rukavac
    1 point
  17. Kolodvor Jurdani iz smjera Rijeka prema Šapjanama i Sloveniji Pogled unazad prema Rijeci
    1 point
  18. Ex Stajalište Brgud Natpis još stoji Pogled prema Šapjanama I prema Rijeci Preko ceste je lokacija famozne buduće radne/industrijske zone Miklavija koja se spominje u većini planova razvoja luke Rijeka, u zonu bi po planovima trebala ući i pruga no cijeli taj plan je još na dugačkom štapu Stajalište Permani Pogled prema Šapjanama I prema Rijeci
    1 point
  19. Otkopani tankovi goriva I zasada netaknuti Dupla ograda oko cijelog kompleksa je još više-manje kompletna, ili barem tako izgleda s visine, isto vrijedi i za stražarske tornjeve Trening centar Nastavak slijedi
    1 point
  20. Vodotoranj zaslužuje svoj post, slike iz više kutova kao svjedok vremena prije nego vremenske (ne)prilike, vegetacija a moguće i ljudska ruka naprave svoje nastavak slijedi...
    1 point
  21. 482 odlazi prema Sloveniji Pogled na kolodvor iz smjera Slovenije I iz smjera Rijeke , lijevo se vidi usjek prem Ex. Vojnom skladištu goriva i maziva, ali o tome detaljnije kasnije Pruga prema Rijeci Pogled prema planinama
    1 point
  22. Ne, u pravilu vlak ide normalno do Belišća, a zatim se vuče u Valpovo. Dionica Valpovo - Belišće se koristi uglavnom za izmjenu vagona u Valpovu te kada vlak ide na vagu u Belišće. Do prije nekih godinu dana, izmjena vagona se obavljala u Valpovu, ali je 3. kolosijek zatvoren nakon iskliznuća 2062 na njemu. U pripremi je remont 3. kolosijeka, za to su predviđene tračnice što stoje između 2. i 3. kolosijeka. Inače, zadnji vlak s teretom iz kombinata Belišće, nakon onoga u prosincu 2013. godine, otpremljen je negdje u travnju 2020. za vrijeme općeg lockdowna. Ukupno je išlo 34 vagona za Italiju, ali nemam informaciju o kakvoj se vrsti tereta radilo. Nakon tog vlaka su ponovno odustali od prijevoza željeznicom. Prije četiri godine je kombinat prodao svoju manevarku 732 CIOS-u. Što se tiče PPK Valpovo, od prošle godine se broj otpremljenih vagona iz silosa se značajno povećao, što od HŽ Carga, što od RCCC-a i PPD-a, tako da je broj vlakova na ovoj pruzi dosta povećan. PPK Valpovo planira i ulaganja u željezničku infrastrukturu u svom vlasništvu, a tiče se obnove postojećeg kolosijeka i izgradnje novog u krugu silosa.
    1 point
  23. Tadds-z. Radi se o 31 78 HR-HŽCAR 0818 333 - 7 Tadds-z Kapija, koja je zahrđala. Hodajući uz prugu, nakon 350 od skretnica naletio sam na znak zabranjeno hodanje prugom. Ovi crveni znakovi su se na svakom kolodvoru postavljalji prije 3.4 godine, a koliko se sjećam zadnji vlak je iz Belišća išao 2014 godine. Nije bilo nikakvog lopača sa crvenim ili zelenim krugom. Znači pruga je u funkciji, samo bez ikakvog prometa prema Belišću. 31 78 0818 539- 9 Tadds-z Pogled dalje prema Belišću. Ovdje se vidi još jedan kolosijek unutar silosa. Nastavak danas ili sutra.
    1 point
  24. Ljudima se ne da obilaziti labirint od "Candy cane" ograda pa svakodnevno idu ovom prećicom <<<<< PPK Valpovo >>>>> Belišće. Otprilike 300 metara imam do kapije od PPK Valpovo. Igralište. Ipak nema pustoši na kolodvoru, u daljini se vide Taddovi Od tih betonskih pragova se u sredini nalazi i željezna šipka Nastavak sljedi.
    1 point
  25. Došao sam do kraja kolodvora, a sada se okrećem natrag prema silosu da vidim jel ima šta vagona ili ne Konačno je i sunce izašlo. Nastavak sljedi.
    1 point
  26. Plomba, neznam sa kojeg vagona ali najvjerovatnije Tadds-a ili Uagpsa Kakvi su ovo čudni betonski pragovi? Ovo mi izgleda ko nekakvo skladište!??? Ima isto raznog otpada. Na krovu ima i rupica Peron Ovo bi isto trebao biti nekakav željeznički objekat? Nastavak sljedi.
    1 point
  27. Skretnice. Ovo mi se čine kao nove tračnice??? U studenom sam dobio dojavu da su tračnice išle u Belišće, ali ipak ne, ipak se čini da je odredište tračnica u Valpovu. Kolosijeci su u lošem stanju, pragovi truli.... Iskliznica Nastavak sljedi.
    1 point
  28. Nakon dvorca sam otišao na kolodvor Valpovo sam došao. ŽCP bez rampe u ulici Braće Radića / Eugena Kvaternika Pogled prema Bizovcu Pogled prema Belišću. ŽCP za pješake. Skretnica, lijeva pruga vodi u silos PPK Valpovo a desna u Belišće, no prvo idem vidjeti šta ima na kolodvoru Valpovo. Što je ovo metalno razbacano? Ulazne skretnice u kolodvor. Nastavak sljedi.
    1 point
  29. Kolosijek nastavlja dalje uz groblje. Ali nažalost signalizacija je toliko visoka da naljepnicu proizvođača nemogu slikati. ....ali sam zato višlji od zida. Ponovo prelazim cestu da vidim hoče šta iz Vinkovaca ili Vrpolja biti, ali međutim ugledao sam Šveda iz Vinkovaca ali ga nisam uspio slikati. Nešto dolazi iz pravca Koprivnice. Ovaj Mitsubishi Lancer k"o metak proletio preko prijelaza. U daljini se vidi stajalište "Vodovod" i Macosa i zatim se se oglasila glasna zvonjava Ding dong ding dong ding dong ding dong ding dong ding dong Samo što sam okinuo fotku, javi mi se radnik i razgovor je išao ovako: Alo, šta slikaš ti? Ja:Pružni prijelaz i vlak, jer volim željenzicu. Radnik:Aha, evo dao sam mu zeleno i sad će proći Radi se o Macosi 7121 125. Na displeyu je pisalo Bjelovar - Osijek Nakon Macose nisam dočekao ništa pa sam nastavio dalje...... kuda sam dalje išao više u nastavku. Nastavak danas ili sutra.
    1 point
  30. Detalji ŽCPR-a Pogled prema Osijeku koji je udaljen ni manje od 300 metara, u daljini se vidi i pruga iz Vinkovaca i Strizivojne. Pogled prema Bizovcu, Našicama, Slatini, Virovitici i dalje za Koprivnicu. Iza ovoga bijelo-crvenog zida se nalazi groblje Sv Ane. Idem na drugu stranu ceste prijeći Nekakva stara industrijska zgrada lijevo. Ovdje se nalaze vidljivi ostaci pruge, zna li netko kuda vodi ovaj industrijski kolosijek? Nastavak sljedi.
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...