Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01.06.2020 in all areas

  1. Jučer prije podne me dočekalo iznenađene na pruzi: Mjerni vlak EM100VT: Uhvatio sam ga u povratku. Malo je razbio monotoniju jer se na ovom dijelu pruge (između stajališta i granice) rijetko može nešto vidjeti drugo osim teretnjaka. I ode on... Tko zna, ako poprave EM120 možda ga više nećemo imati prilike vidjeti na našim prugama. Pozdrav
    5 points
  2. Nastavak, navodno treba ukloniti 2 malo napuknuta dimnjaka na zgradi HNB i na još nekima (sada pregledavaju sve dimnjake i skidaju ih i radi neke male pukotine!) Na otužno oronuloj zgradi prekoputa HNB tuku žbuku, valjda će ih to prisiliti da ju već jednom obnove? Pošta i susjedna joj zgrada su dobile privremene zaklopce Na Jelačić placu je počela obnova tramvajskih podloga (tu je bio veliki remont pred par godina) Od popravka kontaktne mreže u Jurišićevoj i Ilici nema još niti p
    2 points
  3. Dopale su mi se ove manevarke koje su u stvari sposobne povući i veće vlakove Simpatično je što svaka ima napisano svoje ime Ponekad ih bude zaista puno!
    2 points
  4. Danas je na redu za veće radove ulica Račkog Zatvorena je za promet od Đamije do Draškovićeve, jedino se može iz Đorđićeve u Smičiklasovu Uredno parkirane automobile dižu pauci i odvoze nekuda, zar nisu mogli jučer ostaviti obavijesti ili preko registracije doći do mob-tel broja vlasnika pa ih obavijestiti da maknu auto? Ja srećom nijesam parkiran na tome dijelu Možda će i ovdje paučiti u sredini?
    1 point
  5. Most preko onog potoka gdje žabe izvode Beethovena: Divlji prijelaz preko pruge, a vidi se i staza kroz travu. Pretpostavljam da ovu prečicu koriste navijači NK Sutla jer je stadion odmah uz prugu: Kud svi Turci tu i ćoravi Mujo, pa sam i osobno iskoristio ovu pogodnost. Na X. koridoru ionako nema traga vlakovima: I za kraj ŽCPR u Ključu Brdovečkom. Ništa ne treperi niti zvoni, pa ja odoh doma:
    1 point
  6. OBB se parkira na drugoj strani Nešto je slikano mobitelom a nešto pravim fotićem
    1 point
  7. Malo ću oživjeti ovu temu, pored ovoga malog kolodvora sam prolazio takoreći svakodnevno do pred 8 godina dok sam išao na posao iz svoje garaže u Dubravi. Ako bi zapazio nešto interesantno stao bih da slikam. I do danas povremeno prolazim jer idem tankati auto plinom u Čulincu. Ovdje sam prvi puta vidio neke lokomotive stranih operatera Mogao sam ih na miru slikati jer im je tu očito bila stajanka Jedino me često smetalo sunce koje je bilo na krivoj strani Vratilo se dite materi Bilo je i zanimljivih tereta
    1 point
  8. Vratili su se neki moji sa posla i rekli da danas u gradu uopće nije bilo gužve i zastoja, bit će da su se mnogi opametili nakon jučerašnjeg krkljanca? Patrik Macek je jučer sa Drvenog nebodera snimio gužvu na uglu Smičiklasove i Martićeve Danas su skinuli gornji dio vrha gromobrana zgrade u Smičiklasovoj/Patačičkinoj ulici
    1 point
  9. Prosjek putnika po vozilu je oko 1,5 a možda i manje? U Vlaškoj izgleda ovako Mislim da nisu trebali zatvoriti cijeli taj dio do Petrove nego su mogli za danas ostaviti npr prolaz iz Smičiklasove/Iblerovog trga na lijevo a sutra na desno do Vončinine pa bi gužva bila daleko manja? Ovdje ima starih zgrada i puno šupa koje bi trebalo zaista srušiti, ne da bi se napravile nove zgradurine nego možda replike sa modernom gradnjom? Taj dio Vlaške je ionako uzak te ne bi podnio nešto (pre)veliko Velika uglovnica je "ubačena" kasnije pa odskače od starijih kuća.
    1 point
  10. Ostalo je još jučerašnjih slika Tužno ostarjela zgrada na kraju Jurišićeve imade balkon sa krasnom ogradom Još jedna lijepo obnovljena zgrada u Ulici sa očito dodanim stanom u potkrovlju koji prozorima odudara od stila zgrade Radi povremeno jakog vjetra nema radova na katedrali Većina radova na fasadama se svodi na lupanje čekićem kako bi otpala žbuka Lupa se i po fasadama u dobrom stanju? Može li netko pogoditi gdje s nalazi ova đungla? Jedno dvorište u centru grada Bog zna koliko je desetljeća to napušteno, nekadašnji uredi se pomalo urušavaju......sličnih prizora ima na stotine u gradu!
    1 point
  11. Odande sam došao: Pruga u daljini: I za kraj pogled na nastavak trase prema Drenovcima: Toliko za danas. Pozdrav
    1 point
  12. I eto me ponovo do zgrade kolodvora - kućice u cvijeću: A da ovdje priredimo neki forumaški roštilj?: Civilna strana: Nakon toliko laufanja dobro dođe mali odmor na klupi: Impresija iz sjedećeg položaja: I dođe vrijeme za povratak. Na stajalištu Čulinec ukazaše se dva Soma, a ovaj ide sa zapada: I dođe moj 8038 za povratak. Ovaj put bez presjedanja, ni stvarnog ni fiktivnog, idemo ravno do Vrapča: Što reći na kraju? Žao mi je što sam u Resniku zatekao pustinju, ali tako su se posložile okolnosti. Temeljna namjera je ipak ispunjena - prošetao sam kolodvorom koji sam do sada promatrao isključivo iz vagona. Hvala Zlatku, službenim imenom ZlayoZg, na društvu i korisnim informacijama. Vidimo se u kolodvoru Zagreb-Žitnjak jednog dana, a možda i prije.
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...