Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 25.03.2020 in all areas

  1. Sve stare zgrade imaju na sebi razne ukrase, nadvoje, kipove i koječega no ako to nije obnovljeno postaje opasnost u ovakvim nemilim događajima! Koji kontrast između zapuštenoga i obnovljenoga! Bolle je napravio Mirogojske arkade malo prije najjačeg potresa 1880 i tada se nisu oštetile no u nedjelju nakon 140 godina nisu izdržale Mogao bi stavljati i današnje slike sa neta no nemam za sve moguću usporedbu a šetati vani i slikati ne želim barem još neko vrijeme Kod novijih zgrada najčešće nema ukrasa no i one mogu biti opasne ako su jako zapuštene ili loše napravljene? Pogotovo klima uređaji mogu postati opasne bombe
    5 points
  2. Kao da sam imao neki predosjećaj kad sam počeo slikati zgrade u centru grada? To sam počeo pred više godina no intenzivno zadnje vrijeme! Neki poriv me tjerao da slikam gornje dijelove zgrada Došao sam do limita, bit će nastavaka ako bude interesa?
    4 points
  3. Ja inače volim stari dio grada sve te cinfre i taj način gradnje.Također općenito volim retro stvari, Doma slušam gramofon i uživam u gramofonskim pločama.. Oporavit će se naš beli Zagreb grad. Preživel je on i gorih stvari. Jedva čekam da sve ovo prođe i da konačno sve bude kao prije.
    2 points
  4. Rijetko kad šečući gradom dignem pogled prema starim zgradama jer sve sam to, do sad, uzimao nekako ,,zdravo za gotovo''. I ja kao da sam predosjećao te sam tjedan dana prije potresa gotovo svakodnevno s prijateljem šetao gradom i komentirao zgrade stare gradske jezgre. Tek kad se dogodi nešto ovakovo shvatim koliko slabo cijenim ovaj prekrasan grad u kojemu živim. 1borna, jako zanimljive fotografije.
    2 points
  5. Bravo Borna. To su danas nažalost već povjesne slike. Trebat će jih puno takvih slika da se jednog dana obnove detalji fasada koji su uništeni ovim potresom. A i vrlo vjerojatno dosta tih detalja nažalost neće se obnavljati...
    0 points
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+02:00
×
×
  • Create New...