Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06.01.2020 in all areas

  1. Vraćam se nazad. Pogled na most kroz rupu u raslinju: Znakovi za reguliranje plovidbe: Ovdje ribiči i prolaznici mogu malo sjesti i odmoriti se: Netko ovdje ima voćnjak, iako ovo područje poplavi skoro svakog proljeća. Pogled prema nasipu, koji je od Save odaljen oko 400m. Divlje patke: Vraćam se na početnu točku. Nadao sam se da će možda u međuvremenu naići vlak, ali nije. I za kraj još jedan pogled na željeznički most: Toliko za danas, nadam se da nisam bio dosadan. Pozdrav!
    2 points
  2. Još malo... I stigao sam. Odozdo: Područje oko mosta je toliko zaraslo u šumu i šikaru tako da je nemoguće napraviti bolje fotografije od ovih. Ima jako puno naplavljenog smeća. Prema nasipu: Ne mogu bolje...
    1 point
  3. Prije nekoliko dana sam prošetao uz Savu i snimio nekoliko fotografija, pa da malo dopunim putopis. Pogled na Savu i Brčko: Za vrijeme obnove mosta (2001.) ovdje je bila skela za prijevoz automobila: On već dugo nije plovio: Nekada željeznički, a danas cestovni most Gunja – Brčko. Most je u katastrofalnom stanju. Sagrađen 1894., dotrajao je i oštećen, u ratovima nekoliko puta rušen. Zbog sigurnosti na snazi je zabrana prometa za kamione i autobuse. Pogled na drugu stranu: Nešto manje od 2 kilometra nizvodno nalazi se željeznički most:
    1 point
  4. Stroj za mlazno injektiranje: Koliko sam shvatio ovi strojevi u tlo ubrizgavaju smjesu koja kad se stvrdne stabilizira tlo i poveća mu vodonepropusnost. Višak smjese iz bušotine izlazi na površinu. Čini mi se da je smjesa na bazi cementa. U daljini ima još takvih strojeva: Idem nazad. Usput slikam mrazovac: Ponovo na pruzi: I za kraj slikam šveda koji odlazi za Vinkovce. I to je to za ovaj put. Do sljedećeg puta... pozdrav.
    1 point
This leaderboard is set to Zagreb/GMT+01:00
×
×
  • Create New...