Jump to content

tramvajac 92

Članovi
  • Posts

    3647
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.autobusi.org/forum

About Me

  • Sex
    Not Telling
  • Location
    Zagreb

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tramvajac 92's Achievements

1,5k

Reputation

  1. Mislim da je ovo najprikladnija tema. Čini mi se da smo imali temu o ovom dijelu zagrebačkog depoa negdje, ali je ne mogu naći. Prijatelj se preselio, pa me pozvao kod sebe da malo vidim... eto, i jedna fotka s balkona.
  2. Bio sam i ja do centra danas... pa sam bio i do Cvjetnog, di je pravoslavna crkva/hram isto oštećena, punim nazivom Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu Koja riječ o objektu: 1863 je izrađen nacrt crkve, arhitekta Franje Kleina, a stara crkva na tom mjestu (Margaretska, kao i ulica iza nje) je srušena 1865, dok je nova crkva dovršena 1866. Za unutarnje uređenje je zaslužan veliki arhitekt Herman Bollé. Zgrada je izvedena u tzv. neobizanskom stilu, sa značajnim utjecajima zagrebačkog historicizma. 1931., kad je utemeljena zagrebačka eparhija (razina mitropolije u zapadnom kršćanstvu), crkva je postala saborna ili katedralna. Zagreb time ima 2 katerdrale i jednu konkatedralu (grkokatolička, u Ćirolometodskoj).
  3. Za neke od ovih zgrada mogu izvući ponešto o povijesti, ako ima zainteresiranih, samo je pitanje gdje da to onda uklopimo.
  4. Da dodam ponešto o Autotroleju: naranče su dizelaši, plavi sa zelenom reklamom su CNG. Nekako Rijeka djeluje pusto s tvojih slika.
  5. Dobar ti je putopis. Međimurci rotore zovu Tokiji, a Varaždinci se baš nebi složili da su u Čakovcu domaći. Autobusnog kolodvora u Murskom Središčču više nema, kolko znam
  6. Pfaff, samo jedna ispravka: s kolodvora ste se vozili 9kom, a ne 17icom, piše i na krati.
  7. @Stanley To je to, a kako su mi rekli, dobra je lokacija za sanjkanje po zimi. Prijatelj i ja smo bili na vrhu brane i uhvatio sam okretanje ZETovog busa: sry na nekvaliteti, ipak je to bio mob sa 2 MP.
  8. Ima dosta velika brana na potoku, gore na raskrižju ul Jazbina i Korana, na lokaciji: 45.849066, 16.009580, jedino to je po meni značajniji objekt dalje na trasi. Ocjena: Izrazito mi se sviđa.
  9. Nadopune: - ulica koju si prešao je Virjanska, vjerojatno po Virju kod Đurđevca u Podravini - ex Kroflinova je danas Dragutina Golika - stadion je vrlo vjerojatno NK Rudeš, pošto oni ipak moraju neke standarde ispunit.
  10. Lepi putopis . Čakovec je i meni ljep grad, dvaput sam bio i jednako pusto mi je izgledao. Šteta što nema tipičnih međimurskih delicija (meso 'z tiblice, turoš, gibanica...), al bitno da nije bilo ovog: Prijevod na međimurski: odjenput, kalamper
  11. Ups, zaribal sam stranu, al da, to je to. Puni naziv linije je Savski most - Kupinečki kraljevec - Štrpet, i nakon Tihog gaja je jedna međustanica - Štrpet i onda je "okretište".
  12. Malo selo, ide se prema Pisarovini, pa se u mjestu Kupinečki bregi (kod birtije Tihi gaj) skrene lijevo u šumu pa se nakon 2-3 stanice dođe na zadnju stanicu, di se bus okrene napol normalno, napol u rikverc. Lokacija: 45.6666998,15.8570328
  13. 1. Uređen, i po mišljenju nekih poružnjen plavac, gle tu: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/678-macosa-7-121-xxx/?p=477350
  14. Prikladno za ovaj putopis, upravo na Rtlu treba povezati naselja s otocima
×
×
  • Create New...