Jump to content

sjenkha

Članovi
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

sjenkha last won the day on June 30 2020

sjenkha had the most liked content!

About Me

  • Location
    Zagreb

Recent Profile Visitors

3495 profile views

sjenkha's Achievements

66

Reputation

  1. Otišao je, kao i vrijeme u kojem je putovanje vlakom podrazumijevalo vagone, kupe, i sva veselja (čak i u jutarnjim gužvama) koja s njim dolaze. Gužve su ostale, a ovo što danas vozi nije ni udobnije ni ugodnije. Zahvalna sam što je taj vlak vozio do nedavno i prkosio svemu modernom svojom pojavom. Predivan tekst i slike.
  2. Sličnu situaciju sam imala prije 5 godina kad sam planirala kružno putovanje, ne sjećam se više točno ni rute, nešto u stilu Koprivnica Bjelovar Daruvar - nemam pojma, ali bilo je dobro isplanirano i nekim čudom sasvim izvedivo po voznom redu. Nisu htjeli niti čuti za to i nisam mogla dobiti povratnu kartu. Vjerujem da je 2003. još bilo moguće dogovoriti svašta s obzirom da digitalizacija (barem kod nas) uništi hrpu čari putovanja. Stvarno bezveze da ne postoji neka opcija za kružna putovanja, to je samo jedan primjer nemara jer nitko u HŽPP nije briga za ljude koji se i dalje žele voziti vlakom (ja sam u međuvremenu odustala od te želje otkad je vrhunac putovanja vožnja u niskopodnom tramvaju). Godinama dok sam još išla na entuzijastična putovanja redovna pojava je bila da kondukteri nemaju pojma o nekoj akciji koja se reklamira za HŽPP, pa su inzistirali naplatiti kartu za bicikl iako se reklamira da je taj dan besplatno, na šalterima diljem kolodvora nikad čuli za vikend popust (50% za ljude koji rade i kupuju pokaz da mogu vikednom u pola cijene, pa dok baba nađe u knjižurini šifru za taj popust zadnji vlak odlazi za stanice), ....
  3. U svakom slučaju šteta što više ne vozi, ima li nade da se za godinu dana vrati u promet?
  4. Ah, zato sam promišljeno napisala da su svi komentari dobrodošli.
  5. Hvala vec sam ispravljena, ne znam kako mi je to promaklo, ali eto - ucim se. tocno to je moj razlog zasto nisam uzela nista sa sobom jedino da sam imala forenzicarsku opremu kod sebe
  6. Ovo mi je jedan od dražih putopisa, pročitala sam ga barem tri puta!
  7. A ja sam baš mislila iščupat par kablova... možda ne bi nitko skužil
  8. Nisam, malo sam ga ocistila i ostavila na stolu. Ima jos takvih komada po podu i tko zna cega jos u onom dzumbusu. Nije mi bilo zgodno to nositi sa sobom.
  9. Hvala! Da, trebalo je izdržati stajanje - kod Capraga sam odlučila malo sjesti i odmoriti. Hvala na pojašnjenjima. Ma, mahnula je i nama, 100%! Prošetali smo Bosanskom uzduž i poprijeko koliko smo stigli (zapričali se s Micom dva sata). Tržnica, mnoštvo Golf dvojki i Jetti, minaret, ljudi koji su došli za vikend kući iz tuđine - ništa neuobičajeno nemam puno slika iz Bosanske jer me baterija na mobitelu (koji mi služi kao fotić) već poprilično napuštala Hvala, hvala, hvala! I ja se nadam da će ubrzo ponovno pasti neki izlet. Ozalj mi je velika želja.
  10. Krenuli smo sat vremena prije da bismo jednako laganim hodom stigli na stanicu. Pruga se čini još ljepšom kad se spušta sumrak. Stigao nam je vlak iz Volinje za Zagreb u 16:11, kao i očekivano. Uspjela sam uhvatiti novi kolodvor u Sunji na povratku. U Zagreb smo stigli prije 18 h. Čini mi se da je to sve. Uglavnom, jako lijepo putovanje za jedan dan, a i vrijeme nas je poslužilo. Svi komentari su dobrodošli, puno pozdrava od sjenkhe!
  11. Ova zgrada je posebno ukrašena... Idemo uz Unu prema graničnom prijelazu. Evo nas s druge strane. Ekipa se vraća u RH iz šopinga. Prošetali smo uzduž i poprijeko i odlučili se zaustaviti 'Kod Mice'. Pokazalo se da je to bio odličan izbor u svakom pogledu. Pony parkiran ispred je od gazdarice.
  12. Kondukterka nam je mahnula kroz prozor, vlak ode dalje u Volinju i za BiH. Zavoj prema Volinji kojim prođe par vlakova dnevno vikendom Pogled na Kostajnicu. Aha, da. Mogla bih slikati i stajalište. Otužnog izgleda, a što ima unutra? Morali smo malo jače pogurnuti vrata... Proklet rat i oni koji su ga smislili Komad starog voznog reda na podu... Krećemo prema mjestu. Evo zgodnog prizora
×
×
  • Create New...