Jump to content

sali

Članovi
  • Posts

    1228
  • Joined

  • Last visited

About sali

  • Birthday 03.12.1951

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Zagreb

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sali's Achievements

1

Reputation

  1. sali

    "SiZiF 2016"

    Priča barbića o njegovoj muci i životu u Zalesini...... Dobro odrađujete i prestavljate svoje zamisli ....zato thomcro , KAPO, K357 Srdačan pozdrav !
  2. thomcro odlično zamišljeno i prezentirano.Sve čestitke i veliko Hvala! Jedna iz moje fototeke Srdačan pozdrav !
  3. To je prvotno bilo nogometno igralište od NK "Sloga",klub je osnovan 1954.godine do promjene imena kluba dolazi 1977.godine kada klub mijenja ime u NK " Gredelj" da bi od 1994. godine opet bio NK " Sloga". Od prije nekoliko godina nogometni klub nosi sadašnji naziv NK "Sloga Gredelj". Država je 2009. godine NK "Slogi Gredelj" vratila nogometni teren (ucrtan u zemljišnim knjigama) i klupske prostorije, da bi im Grad Zagreb to oduzeo 2011. godine.I zato danas imamo aferu zvanu Strojarska bb za koju treba da odgovara gradonačelnik Miki i njegovi jataci. Srdačan pozdrav !
  4. thomcro i KAPO Odličan prikaz i lijepe fotografije.......istinski dokument vremena o nebrigi za našu tehničku kulturnu baštinu,jednostavno zalosno je za gledati ............."kamo je šal ovi svit " pjeva Mirjana Bobuš i svojom gitarom i pjesmom bolje če komentirati sve ovo viđeno umjesto mene....... Srdačan pozdrav !
  5. Pfaff,Stanley,seabral......Hvala ! SPILE008 , sale2 Hvala za vaše informacije.Upotpunili ste savršeno ovaj moj putopis.Šteta što se nigdje ne može nači kakva fotka iz tog perioda u kojem je pruga bila aktivna do i u krugu silosa. sale2 dobo kažeš stvarno su peroni uski i opasni pogotovo kada nosiš poveči bagaž Evo i dokaza Srdačan pozdrav !
  6. Evo me na krajnoj točki trase Zaključano ne mogu dalje istraživati...... Pogled preko ograde Silosi i mlin za žitarice Ovi su preuzeli transport i dostavu Pogled sa suprotne strane Zadnji pogled niz ulicu Sve mi ovo nekako izgleda otužno i prazno.Izgleda da se cijeli ovaj kompleks u pretvorbi pretvorio u jedno veliko ništa.Zamišljam sve ovo kako je moralo izgledati u neka zlosretna vremena.Kolone zaprega,traktora,kamiona u beskonačnom redu koji čekaju da predaju i istovare svoja bruta napunjena raznim žitaricama u silose i mlin. Zamišljam kako je tek izgledao prijevoz žitarica željezničkim vagonima do i od silosa.Mala parnjača serije 51 lovi zalet od teretnog kolodvora i pod punom parom lagano ovladava usponom da bi izgurala vagone do silosa............. Do neke druge prigode....... Srdačan pozdrav !
  7. Moram preko ceste i nastavljam slijediti trasu Postoji i puteljak krečem se uzvodno dalje Vide se i nepovađeni pragovi,znači na dobrom sam tragu Sve je lijepo travnato kao i na teretnom kolodvoru Sve prisutni tragavi proljeća Opa.... Sada mi je nekako sve jasnije Travnato,a i uspon je sve blaži Srdačan pozdrav !
  8. Stanley Izgleda da nisu svi pragovi povađen,ako su ih uopće i vadili.Možda je vađenje obavljeno u kućnoj radinosti ...... Svako malo sam mjenjao etaže Izgleda da se nadzire kraj Evo me pred zidom i žicom......moram malo zaobilaziti da bi ponovno pronašao trasu nekadašnje pruge Trgovina je u punom jeku.Jedan me je crnomanjasti bjelovarčanin upitao :Što to snimaš ?Zašto?Odgovorio sam mu da snimam Hrvatske željeznice.Ostao je malo zatečen odgovorom pa nije znao kako nastaviti razgovor dalje,ali zato njegov malo stariji kolega se samo nasmijao i dodao,Znači ponovno se vrača pruga ........ Treba pronači nastavak bivše trase pa sam se malo motao okolo i fotkao.Istina je da su me malo ljudi čudno promatrali.Što se može kad nam je takva sudbina. Pardonirao sam jednog starijeg gospodina i zamolio ga da mi nešto kaže više o ovoj prugi.Kao da je malo živnuo na spomen pruga. To vam je nekad u vremenu jednoumlja sasvim lijepo funkcioniralo,a ovi iz višeumlja sve povadiše i zatrpaše,a zemlju rasprodaše,kažu pruga smeta,koči razvitak Grada.Da su imali malo sluha mogli su zadržati ovu trasu i koristiti je kao odvojak gradske željeznice.Kaže mi da se u blizini nalazi srednjoškolski centar sa puno učenika,poslovna zona i novo stambeno naselje,pa putnika nebi nedostajalo.Danas mnogi učenici pješače do bjelovarskog kolodvora jer im je autobus skup. Zahvalio sam se slučajnom prolazniku na informacijama i krenuo dalje .....u svoj nespokoj Srdačan pozdrav !
  9. Stvarno to je bik i kraj pruge Nema dalje šina...ali ja ipak moram dalje iako znam da je radoznalost i mačku ubila.... Podvožnjak Zanimljiv cigleni portal podvožnjaka Dalje je obraslo i nije baš prohodno Idem gore da izvidim situaciju kako dalje....Jedna gornjopodvožnjačka Pogled sa nadvožnjaka Ima cesta koja prati željeznički klanac pa ću pokušati pratiti liniju nekadašnje pruge s više etaže Nakon par stotina metara vrag mi neda mira Nastavlja se do tada ...... Srdačan pozdrav !
  10. Zadnji pogled na glavnu prugu..... Ne bii znao reči koliko promila ? ŽP za tačke Ove šine su od nekuda demontirane Konstantan uspon ŽCP bez R Izgleda da nisam sam Pogled na staro bjelovarsko groblje Gdje će me ova pruga odvesti....kriv sam si sam oho ho nešto se vidi pa to je bik Srdačan pozdrav !
  11. Sunce je za leđima pa da iskoristim priliku,a možda nekom i pomognem Vidi nas i u paru..... Pravi gušt za hodati....sve je tako ugodno zeleno i travnato Tko to mene glada ? Glavni junak jedne pruge došao mi da se žali....kaže da divno bijaše glavni biti dok ga nisu pročitali ....pa nastavlja " Svijetu je svega dosta,ničeg željan osim glavnih junaka....Saznali su moje,mane,moje tajne,moje tuge,Pokidali neke strane i pošli da traže druge,Svijetu je svega dosta on čeka svoga gosta i duša se trudi svaka da ima svog junaka......" Evo vidiš ja sam ti iz Zagreba došel v goste.... Ti si za mene danas glavni junak...praviti ću se kao da si mi prebacio prolaz sa glavne pruge na sporednu stranu...mi to možemo uz svekoliko prisutnu tehnologiju...samo nama znanu.... Ovo za njegovim leđima gotovo je otišlo fuć..... Tu na ovaj kolosijek me usmjerio moj današnji glavni junak...tamo desno bolje rečeno ravno ide se u smjeru Velikog Trojstva....i dalje...,a ja ću znači gore i lijevo,a lijevo je ići DA... Srdačan pozdrav !
  12. Pffaf kak si me brzo dohvatil.Jesu,dobro zboriš prave proljetne,a ja bi dodao i malo jako malo vjetrovite..... Idem na peti (ne cipela) več kolosijek,bar sam tako nabrojao.... Ovo če uskoro sasvim pristojno zarasti Idem ja ipak ovim ugodno travnatim kolosijekom i sve si nekaj mislim da se nebum danas nagledal teretnih vagona,a izgleda da je teretnjak u prolazu rijetka lovina.... Ipak sam se svejedno okretao unazad da me nebi slućajno mali medo Evo me i na prolaznom kolosijeku ........smjer Kloštar Pogled unazad....crveno je ...nema iznenađenja Ovaj vagon dvoosovinac sigurno služi za prijevoz lakopokvarljive robe Ima tu i vagona za prijevoz tekućica...sve dvoosovinac do dvoosovinca ...... uživaju u samoći na proljetnom suncu sa ugodnim povjetarcem..izgleda da nema šanse da će uskoro trčati tračnicama.... Srdačan pozdrav !
  13. U subotu 11.04.2015.godine igrom slučaja zatekao sam se u Bjelovaru Na ŽCPR - Slavonska cesta Vaktarna bez vaktara....... U smjeru bjelovarskog kolodvora Smjer Bjelovar teretna.....Kloštar Danas ču malo ovim smjerom u nepoznato..... Ovi iz Elektromaterijala izgleda ne koriste baš uslugu željezničkog prijevoza,ali nije baš bilo tako u bližoj i daljoj prošlosti.......izgleda da i ovdje kamionski prijevoz zabija nož Hž-u do balčaka. Jedan čisti prolazni kolosijek .....ostali lijepo potravnati ugodni za hodanje Srdačan pozdrav !
  14. Ako ideš od Zagreba prema Pisarovini skrene se desno iza biblioteke Tihi gaj,,,,, Srdačan pozdrav !
  15. Kako ovo čitati i gledati ,a prešutiti javnu pohvalu.Zato momci sve čestitke i pohvale sa moje strane.Jednostavno fenomenalno......čitljivo i gledljivo..... Ante -vž svaka čast i čest ! Što se tiće naših Vlajina jedna prigodan filmić na kojem se vidi da nisu samo zgodne nego da znaju prekrasno i ojkati ....... Srdačan pozdrav !
×
×
  • Create New...