Jump to content

dodo76os

Članovi
  • Posts

    203
  • Joined

  • Last visited

About Me

  • Sex
    Not Telling
  • Location
    Osijek

Recent Profile Visitors

2009 profile views

dodo76os's Achievements

0

Reputation

  1. Ja sam se već ispričao dva puta što sam otišao u off, ali vidim da taj off ima itekako štofa, kao i to da se i dalje napinje prema tom "off-u", pa vezano uz to predlažem da mod ove teme sve postove prebaci u neki novi topic. A vezano uz prethodni post, zanima me da li autor pod pojmom "ovdje" podrazumjeva forum, ili taj "ovdje" podrazumjeva zemljopisni kontekst svih nas..
  2. Još jednom isprike što sam temu odveo u ćorsokak. Nadam se da će mi biti oprošteno I kao i uvijek, pohvale za trud i za same fotke, a pogotovo za komentare ispod fotki kojima obuhvatiš sve...Od željezničke infrastrukture, krajolika, ceste i građevina, do naravno, neizostavnih ćenifa... I nije skroz off..na ovoj tvojoj putešestviji ima par zanimljivo kritičnih mjesta gdje takvi što kažeš "mitraljesci", i sa 500 konja stanu u brdu, dok ih nizbrdo "jako gura", a imaju pun klinac kojekakvih blagodati za potezati ( i učinkovito usporavati ), tak da se zapitam kak sam ja to sve preživio sa pola te ergele od onih 500 konja, a nizbrdo sa papučom kočnice samo, uz eventualno tramvajku, pri svojim odlascima u Sirač...
  3. Dragi Seabrale, nisam se ja osjetio prozvanim od Tebe. Ali upravo situacije koje si opisao, obludjeli novinarski tekstovi, takve teške tragedije kao Kosovo, pa gdje ono, nalet Asee na mikser sa betonom gdje ginu i strojovođe u željezničkim vozilima puno "tvrđim" u odnosu na kamion, nažalost stvaraju, ajmo reći ne negativnu sliku, nego maltene atmosferu linča. Davno sam upozoravao na "stručnost" baš Pevecovih vozača, naravno ne svih, pa sam se skoro loše proveo..Pevec transporta više nema, ali zato imamo osječki Ricardo. Samo ću reći da su Pevecovi bili maćići u odnosu na ove. U vrijeme kada je dovoljno imati kategorije, bez kvalifikacije, a danas uz kategorije položiš Kod95, i de facto ti si kompletan vozač, štelu za posao vozaća tegljača, a nisu se "kalili" ni na ybnom sprinteru, bit će i takvih situacija. A profesionalca se u prometnoj školi uči( barem sam ja učio,) da prvenstveno čuva sva živa bića oko sebe i materijalne mu vrijednosti povjerene na zadatak dok je za volanom, pa onda tek svoju malenkost !! Ispričavam se za O.T.
  4. Siguran sam da "ti" kamiondžije očito nemaju pametnijeg posla pa će se svako malo kad ih dokolica nanese u "KS" ili "Baumit", svojevoljno vozikati baš po kolosijeku, jer eto, njima se tako hoće. Postoje dozvoljeni i obavezni pravci kretanja kada ste na utovaru ili istovaru. Isto tako, a lijepo je Pfaff to fotodokumentirao, postoji i infrastruktura prilagođena istovaru i utovaru željezničkih vozila ( pretovar nečega u nešto ) I još nešto, pogon za istovar/utovar željezničkih vozila na fotki je izgrađen u "mrklom mraku", a za uznapredovalo mrtvilo željezničkog prometa vezano za industrijske kolosjeke, a bogami kako se stvari razvijaju, i ne samo industrijske, možete zahvaliti raznim "šušama", il' na koje se ime već odazivaju blagorodno poguravani sa ovom našom četvrtstoljetnom svjetlošću, i napominjem opet, nisu za to kriva "kamiondžijska gamad", niti nekakvi "teorijskozavjerski" kamionski lobiji.. Dapače..
  5. Odlične Pfaff, ove zadnje dvije, tri su čak pomalo mistične , nekako kao da će izroniti lovokradica iz Jelenka
  6. Pfaff, odličan kao i uvijek što kaže Josip, nasmijem se i ja. Vidim da si se muvao po Retfali i to 300m od moje kuće..ona crveno bijela zgrada sa staklenim ciglama na Štrosiki otprilike autom minut dva od nje živim..onaj pogled kroz prozor tramvaja gleda na šećeranski zid i šećeranu koja srećom nije upokojena kao OLT .. I ne mogu izdržati a da ne pitam, kako pobogu ne stavi snjegobrane na krov doma svog ? :-)
  7. Hvala ti na odgovoru . Inače uvijek iznova me "oduševljavaju" kojekakve bube i bumbari koji se razljepljavaju po vjetrobranu u smiraj dana, pa onda tvore fleku fi 50 mm, i to baš gdje ti je usmjeren pogled, a pri naletu na šajbu prsnu ko da nedjelju dana nisu kakale ( predzadnja fotka ) Još jednom, odlične fotke i putopis !!
  8. Odlične fotke, samo nastavi ...Par pitanja, jel čašica sa kavom stoji ukoso na upravljačkom pultu pa je moraš nasloniti na nešto ), postoje li nekakvi utori za vodu, sok ili sl?? Kakva je upravljačnica po pitanju refleksije Sunca kroz bočna stakla u odnosu na monitore ?? Preglednost istih u situaciji Sunca sa boka i slično ??
×
×
  • Create New...