Jump to content

nodlehs

Članovi
  • Posts

    663
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

nodlehs last won the day on May 9 2023

nodlehs had the most liked content!

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    ZG

Recent Profile Visitors

6342 profile views

nodlehs's Achievements

759

Reputation

  1. Kad završe radovi očekujemo neku novu inicijativu za posjet KEV-u
  2. Super inicijativa, čeka se odgovor na prijavu, a u slučaju prihvaćanja iste, nadam se upoznavanju i nekih forumaša
  3. Zanimljiv putopis! Ovo na slici bi trebao biti Distributivni centar za voće i povrće, koji inače u medijima slovi kao svijetli primjer ulaganja u hrvatsku poljoprivredu. Nadam se da je zaista tako!
  4. Znam ja dobro gdje je Poljana s obzirom da je to moje rodno selo, zato me ti Ribnjaci i bodu toliko u oko Ribnjaci možda imaju poštanski broj Kaniške Ive, ali spadaju pod grad Lipik pa su samim time i u Požeško-slavonskoj županiji. Divna li nam je država Granica Slavonije i Moslavine jest rijeka Ilova, ali ja govorim o upravnom području, odnosno županiji. http://www.lipik.hr/?lang=1&vrsta=3&id=24 Nisam rekao da ne postoji RIbnjak Kaniška Iva, ali to nije isto što i Ribnjačarstvo Poljana. Ribnjačarstvo Poljana d.d., link na Gmaps: https://goo.gl/maps/aAXib5FBEN72 A za Ribnjak Kaniška Iva se skreće ovdje (sa ceste Međurić - Garešnica): https://goo.gl/maps/ACJiiJ2QoYx , a nalazi se ovdje: https://goo.gl/maps/tWCHw143ZcG2 Evo i znaka za isti: Pa evo za one koji nisu upoznati s područjem da znaju o čemu se radi
  5. Kao i uvijek, zanimljiv i kvalitetan putopis, nadodao bih samo nešto. Ribnjaci na kojima ste bili (gdje postoji uskotračna željeznica) nisu Ribnjak Kaniška Iva (vlasnik: "Riba" d.d. - Garešnica), već "Ribnjačarstvo Poljana" d.d. i nalaze se u mjestu Ribnjaci koje čak spada pod Požeško-slavonsku županiju. Postojala je uskotračna pruga od Ribnjaka do Poljane gdje se riba pretovarivala i vozila dalje. U Garešnici je postojao trag pruge (ŽCPR) do Bjelovara sve do prije par godina, prolazila je između Bille i INA-e. Čekamo da se i drugi sudionici jave!
  6. Slučajno naletih na članak, pa ću ga staviti ovdje, nadam se da Stanley neće zamjeriti Na linku se nalazi i pokoja fotografija. http://www.vecernji.hr/zg-zivot/700-serticu-opet-na-razanj-i-rostilj-put-gostionice-u-stenjevcu-od-sertica-i-banije-do-norina-1088915
  7. Kao i inače, vrhunski putopis! Napokon da se vidi da nismo skroz zaboravljeni! Dodao bih nekoliko sitnica, ako imam dozvolu Moram priznati da te HAK krivo naveo, najkraći je put na izlazu Kutina, pa zatim preko Garešnice za Daruvar, a još je i kudikamo bolja cesta. Iako je za putopis još bolje ovako. Još jedna od opcija bi bila da se siđe u Kutini, a zatim preko Banove, Poljane, Lipika i Pakraca dođe do Daruvara, onda bi cijela Pakračka pruga bila pokrivena Onaj gadan dernek je "kićenje" kuće za rođenje djeteta (najčešće perjem i starim istrganim krpama; znalo se i premazivati ogradu uljem da se perje bolje uhvati ). Nekad se i pisalo po ulici i svim zgradama unutar dvorišta, Gusan-patak, ovisno o rodu djeteta uz ispisane upute za dolazak na cesti (svakih 50m). Toga je sve manje, vjerojatno jer se nerijetko događalo da se i cijela fasada išara navedenim natpisima. Odvojak koji si vidio prema Badljevini je ind. kolosijek od Kamen Sirača. U Gračenici odvojak vodi do postrojenja za pranje vagona-cisterni koji je u funkciji kao i taj odvojak. Sve u svemu, 5+!
×
×
  • Create New...