Jump to content

tnardel

Članovi
  • Posts

    456
  • Joined

  • Last visited

About tnardel

  • Birthday 28.01.1972

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Maksimir - zapadni

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tnardel's Achievements

17

Reputation

  1. Izvrstan putopis, hvala vam na njemu, posebno na slikama iz podstavnice. Bio sam u njoj (mislim da su je zvali i podstavnica 1) u proljeće '97 dok sam pisao diplomski o GK Zagreb. Dečki koji su gore radili ljubazno su me primili, iscrpno i strpljivo sve objašnjavali (još jednom im se i ovim putem zahvaljujem iako je prošlo toliko vremena). Na kraju nisam ništa shvatio koji dio bloka je za koji dio kolodvora. Tada su mi rekli da se ne brinem oko toga jer i čovjeku koji dođe kao novi tamo raditi trebalo je (mislim da su mi rekli) oko 2-3 godine da pohvata sve konce i da može samostalno raditi. Uglavnom non-stop su okretali te sklopke za skretnice i signale.
  2. U pravu si, Mosor je bio noćni vlak, ali je vozio Unskom prugom. Ličkom prugom su od noćnih vlakova (s imenom) vozili Tauern-express, Maestral i Krka (Zagreb - Šibenik/Zadar). Eh, čovjek zaboravi. Inače, svaki put kada sam se vračao iz ST-a za ZG najčešće Marjanom, svaki put iznova sam se divio rijeci Uni. Po mom skromnom mišljenju to pračenje rijeke Une je ujedno i jedna od najljepšiš dionica na prugama ex yu. Da se bar ponovno revitalizira ta pruga i za putnički promet.
  3. Marjan Express je bio zakon prije rata. Doduše tada je vozio unskom prugom i bio je poslovni vlak. Mislim da je putovanje ZG-ST trajalo oko osam sati. Polazak iz ZG-a je bio oko 6 sati ujutro ili par minuta ranije. Vagoni su bili uredni, na podu je bio vrveni tepih, svirala je muzika (zadnji put sam se sa njime prije rata vozio 1990 g. i čitav put je su vrtili Tajči). Mislim da je u to doba Mosor bio noćni vlak i da je on vozio ličkom prugom. KOliko se isto tako sječam u sezoni je bilo, kako i prošle, nekoliko noćnih polazaka. Jednio se ne sječam koji se od tih noćnih vlakova zvao Mosor.
  4. Nije li to neka vrsta amortizera? Prije, dok sam bio mlađi i naivniji, mislio sam da je to zračni amortizer
  5. Prekrasna reportaža, svaka čast i čestitke. Primjetio sam da kod Mađareva se lijepo drži i uzgaja kolosječno flora. Koje brzine vlakova su na toj dionici?
×
×
  • Create New...