Jump to content

ruxrux

Članovi
  • Posts

    2430
  • Joined

  • Last visited

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    San Jose, Kalifornija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ruxrux's Achievements

4

Reputation

  1. Najljepši dio riječke pruge. BTW - neki dan sam pročitao biografiju Alfreda Pala, čovjek je između ostalog proveo nekoliko godina na Golom otoku, a rečenica koju sam zapamtio je bila da čim je u vlaku čuo škripu kotača i osjetio veliki spust, znao je da je to Škrljevo i to mu je bila potvrda da ide na Goli, jer je jasno bilo da se tu negdje odvaja pruga za Bakar.
  2. Hvala na izvijescu, dobro si to obavio.
  3. Hvala ti na putopisu, naravno da me dirnulo da si se i mene sjetio. Stanovali su neki ljudi poslije, to je sluzilo kao podrum-ostava koji se iznajmljivao. Stanovao sam u stanu oznacenim crveno. To nisu Jorgovanićeve stube. Dotične se nalaze znatno niže i spajaju Nazorovu prje i Nazorovu poslije dva zavoja, kako je naveo Profa. Ovo su Zamenhoffove stube koje u to doba kad si ti išao u školu najvjerojatnije nisu postojale, to je bila prazna livada. Kasnije 60ih su napravljene stambene zgrade lijevo i desno, jedino je jedna stara vila bila s desne strane koja je gledala na ulicu IG Kovačića, a poslije pretvorena u djecji vrtic u koji sam ja isao. Stube su dodane kad i zgrade, po pričanju moje bake. Iz Zamenhoffove (ex Borošine) postoje tri izlaza, ovo je jedan od njih i tim putem sam ja išao u školu većinom, a najvjerojatnije si ti išao jednim drugim stubama malo niže, koje su napravljene 30ih godina, s iste strane ulice. Molim još par zapažanja: Taksiji na Britancu su zaista bili parkirani na drugoj strani, koja nije uopće služila za promet nego samo za taksi i za dostavu za plac, toliko je malo bilo auta da je sav promet išao onuda gdje si ti slikao svoju fotku, dvosmjerno dakle. Poslije su otvorili i onu drugu stranu, promet je išao suprotno od ovoga danas, auti su prema jugu išli ovom stranom na kojoj si bio ti slikao, ali se to promijenilo. Dugo godina nakon micanja taksi stajališta ostala je rupa u zidu zgrade na Britancu gdje je bio telefonski ormarić s telefonom na koji se izravno moglo nazvati taksi prije institucije radio taksija. Zamenhoffove stube izbijaju ravno na kuću u kojoj je živio PHP-FT, a ministarstvo je na broju 61, malo udesno. To je nekad bio lovački muzej kojeg sam nekoliko puta posjetio, a nakon dolaska nove vlasti muzej je istjeran i unutra je ušao Jure Radić sa svpjim nekakvim ministarstvom te su se od tada unutra redali tko god je u tom trenu bio važan. A OŠ Jabukovac je danas na drugoj lokaciji, tamo je napravljena dvije godine nakon što si se ti odselio. Za mene je velika vijest da je u onoj zgradi bila škola, nikad mi ne bi palo na pamet, vidiš.
  4. Hvala puno, bio sam dosta dirnut, pogotovo sto ja i inace cmoljim kad treba otici iz Hrvatske, pa na sve to i moji dragi prijatelji me nazovu taman pred put!
  5. Uvijek rado pogledam izviješća s izložbe kžmz! Bio sam sto posto siguran da ćeš to marljivo odraditi. Drago mi je da su magnetići našli svoje nove domove.
  6. He, he, ja bih definitivno rekao da je to jezik od moje punice Ne slušaj previše GPS, loše ćeš se provesti, ne zna baba unutra kako je nama vani, sto put sam se zeznuo, čak i u Zagrebu me vodi baba preko nečijeg dvorišta - ucrtano u zemljovid, a nema puta. Super ti je inače serija fotki, baš zanimljivo za nas koji ne poznajemo dobro tu prugu. Na onoj blagajni gdje si napisao "Dašak prošle slave" možda se nekad mogla kupiti karta i za Zagreb?
  7. Izuzetno impresivan događaj. No ipak najviše me se od svega dojmio zvižduk parne lokomotive. Stvarno neobično i lijepo. Hvala svima koji su ovaj događaj popratili slikama.
  8. Hvala sto ste ovaj lijepi dan podijelili s nama.
  9. Vrlo dobro! Lijepo ste se vidim proveli, drago mi je. Jasno jedino mi je zal kaj ne mogu s vama...
  10. Izuzetno zanimljivo. Mozda bih mogao dodati i jedno zapazanje - za vrijeme olimpijskih igara maraton se trci po gradu i okolici gdje je olimpijada, a organizatori se cesto trude lijepo pokazati gradske zanimljivosti, pa je to ujedno i prilika upoznati grad i iz jedne neobicne perspektive. Evo ove tvoje slike iz onog ljetovalista juzno od Atene su me podsjetile upravo na taj maraton.
  11. ruxrux

    Pfaff u snijegu

    Cuj, znas vec da si pogodio i mjesto i vrijeme i temu tak kak meni bas pase, pa kaj bi ti covjek rekel neg - super!
  12. ruxrux

    Dar ispod bora

    Hvala na lijepim slikama Portos. Moram samo primijetiti da se nekad u Sarajevu zima nije tako lako predavala.
  13. Hvala ti djede Stanko na izuzetno ugodnog crtici. Bas sam se lijepo razveselio u ovo kisno kalifornijsko poslijepodne, taman mi je tvoja prica sjela fino, od goluba putnika za Golubovec do otkrica istine o Malom Paji
  14. Pa dobro si ti to obavio, mislim i dimnjak i sve. Kaj je "vjencanica" stvarno naziv za onaj krovni trokut?
×
×
  • Create New...