Jump to content

decec

Članovi
  • Posts

    395
  • Joined

  • Last visited

About decec

  • Birthday March 22

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Zagreb

Recent Profile Visitors

6453 profile views

decec's Achievements

0

Reputation

  1. Da, čitao sam da je bilo nekoliko tih planova, ali se od svega odustalo nažalost. Našao sam podatak o idejama za taj produžetak pruge od Gornje Stubice do zagrebačkih Šestina te povezivanje na tramvajsku mrežu, ali i još neki pravci koji bi povezali Hrvatsko zagorje sa istočnim dijelom Zagreba. Tako su postojale namjere za pravce pruga od Konjščine do Dugog Sela i Zlatar Bistrice do Sesveta. Bilo je i planova na zapadnom dijelu Hrvatskog zagorja kao na primjer pravac od Zaboka do Krapinskih Toplica. Baš šteta da nije ovaj prsten oko Zagreba napravljen, čak nije ni toliko zahtjevno, dok ovo preko Medvednice do Šestina mi uopće nije jasno kako su to zamislili. Do Krapinskih Toplica ne bi trebao biti problem.
  2. Lijepi putopis Stanley, stvarno se sad brzo dođe u Zabok! Planira li se daljnja elektrifikacija i popravak pruge prema Krapini i Varaždinu? Baš bi bilo super da ima pruga i dalje od Donje stubice (ili lakše od Konjščine) pa prema Zelini i Sesvetama tako da je cijeli prsten oko Zagreba, ali to sigurno nikad nije ni bilo planirano? To me uvijek zanimalo.
  3. Ima netko možda kartu s ucrtanom trasom Samoborčeka? Nisam uspio pronaći nijednu čitljivu, a slike su obrisane...
  4. I meni, ali sada ništa ne vozi za Sloveniju ili ? Još kad bi nam vratili liniju za Rovinj, ja bih stalno putovao tamo.
  5. Prekrasan kolodvoropis, iako uopće ne volim taj dio grada, a još manje onuda prolaziti. Nekako mi izgleda dosta divlje. Drago mi je da je prometnik imao razumijevanja za fotkanje, a što se dogodilo u Novim dvorima? Onaj tepih i kauč na Maksimiru su mi legendarni!
  6. Prekrasna galerija fotografija lijepe Rijeke. Hvala ti na trudu! Skoro da bih na desktop stavio pokoju slikicu. Imam pitanjce: Je li prošlo nešto vlakova dok si pješačio i je li bilo išta putnika, posebno na cijeloj dionici RI-ZG?
  7. Sad je opet u novinama osvanulo ovo klizište, iako mi nije jasno zašto. http://www.jutarnji.hr/sokantne-fotografije--otklizao-dio-pruge-u-istri/1489350/?foto=2
  8. Da li je stanična zgrada (di je bila čekaonica i blagajna) bila ova mala gdje je sad Smaoborka ili ova koja izgleda kolodvorski (di je sada gostiona) ?
  9. Konkretno me zanima u samom kolodvoru Rovinj. Nisam ih uspio vidjeti na ovim snimkama iz 1968., znači da su ih tamo odmah počupali? I dalje mi je fascinantno da se samo tako ukinula dobra pruga u jednom od najjačih turističkih gradova u zemlji.
  10. Uvijek mi je gušt ponovno pogledati ovu rovinjsku turu. Gledam snimke iz 1968. na https://ispu.mgipu.hr/ Pruga je zatvorena godinu dana prije. Zar su odmah demontirali većinu tračnica i maknuli dobar dio signalizacije?
  11. Di je točno kolodvor u Gunji, vidim na Google maps samo jedan pružni prijelaz u mjestu, jel to tamo ili ne? Ima koja friška fotka kolodvora možda? Idem uskoro u te krajeve, pa da lakše nađem.
  12. Meni se tu ne prikazuje niti jedna slika.
  13. Bravo dečki, veselo veselo! Super mi je ovo viđenje s više strana, pozdrav domaćinu (jedino njega znam, i još jednog ).
  14. Jako lijepo. Očekujem nastavak sa južnijih pruga.
  15. Stvarno lijepe fotke, super izgleda kad se sve zazeleni, a Bakar je jedan meni lijep i drag gradić. Da li se je osjetno rasteretio promet starom cestom gradnjom ove obilaznice iznad?
×
×
  • Create New...