Jump to content

swen

Članovi
  • Posts

    759
  • Joined

  • Last visited

About swen

  • Birthday 28.05.1991

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Zagreb

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

swen's Achievements

9

Reputation

  1. Odličan putopis sa ove pruge. Meni je osobno žao što se jako malo ulaže u tu prugu jer kad bi se brzina na ovoj pruzi podigla na samo 60 km/h cestovni promet ne bi mogao parirati željezničkom na toj relaciji. pogranični prijelaz (kojem se ne mogu sjetiti imena). ne znam kako je to sad regulirano, ali prije ulaska HR u EU za korištenje tog prijelaza je bila potrebna pogranična karta (mislim da se tako zvala - ličila je na putovnicu, ali je bila roza i moli su je dobiti samo osobe koje su imale prijavljeno prebivalište u krugu od nekoliko km od granice)
  2. Odlična reportaža. I da, kotline su zeznute stvari (to mogu reći kao meteorolog, ali i kao pojedinac koji je 4 godine živio u Požeškoj kotlini i u Glinskoj mikro kotlini). NPR., u Glini je znala biti tako crna magla da ne vidiš ništa ispred sebe, a kad se popneš za nekih 100 m (na tzv. goru Pogledić) imaš tako prekrasan pogled (skoro do Zagreba). Plus uz sve to i temperaturne inverzije (malo struke ) od kojih se smrzneš toliko da bi najradije otišao na godišnji u pakao Inače, tvoj suputnik koji je ušao sa krivom kartom je očito imao kartu kupljenu sa popustom na indeks, a ta karta vrijedi samo za vlak za koji je kupljena (mislim da na njoj piše o kojem se brzom ili IC vlak radi). Jednom kad sam putovao u Zagreb su se na isti način pokušale 3 studentkinje provesti sa putničkim, a da dobiju taj popust. Nakon što im je kondukter pregledao karte nije prestao psovati narednih 10-ak minuta jer je morao računati i pisati nove karte (a meni je malo falilo da ga pitam šta onda one koji ulaze na stajalištima pusti bez da im naplati kartu).
  3. hehe ... namjera je bila da bude komično pa sam zato i stavio smajlić
  4. Prekjučer sam se se vratio kući sa jednog malo dužeg puta. Putopis ću staviti na forum kad pripremim fotke (kroz par dana), a do tad evo jedna slika pa pokušajte pogoditi gdje sam bio
  5. Ne znam kako je u drugim kolodvorima u BiH, ali u Sarajevu na glavnom (ili kako se taj kolodvor već zove) piše da je zabranjeno, premda sam ja uhvatio veći broj fotki prije nego sam vidio taj natpis, a nitko se nije ništa bunio.
  6. @železocestnik tek sam danas vidio predhodni post (sa skoro 2 mj. kašnjenja), ali ako potražnja još vrijedi slobodno stavi i svoje slike
  7. odličan putopis. svaka čast!! mjesto na kojem je 2009 bila nesreća nagibnog vlaka mi se čini kao dobra lokacija za fotografiranje vlakova. da li si možda pratio koliko otprilike ima do nje od najbližeg stajališta/kolodvora?
  8. Zagi, sviđa mi se putopis. jedino, ovaj prvi video u zadnjem postu sa slikama, u kojem imaš križanje sa teretnim vlakom, čini mi se da na izlasku iz kolodvora piše Labin Dalmatinski (a ti si napisao da je to Kaštel Stari). i još jedno pitanje ... ovaj znak koji je prometnica davala teretnjaku da može proći kroz kolodvor bez zaustavljanja nisam vidio da pokazuju prometnici u Karlovcu ili Duga Resi. da li to znači da se taj znak pokazuje samo na prugama bez APB-a?
  9. danas sam se vozio vlakom do Črnomelja i nazad te napravio putopis rute i kolodvoropis kolodvora Črnomelj i Melika. putopis će biti uploadan čim završim sa sarajevskim putopisom.
  10. ja se sjećam prije kako su kondukteri u putničkim vlakovima dolazili pregledati karte odmah nakon što je vlak krenuo sa kolodvora/stajališta, a sada na cijeloj relaciji Karlovac - Zagreb kondukter prođe vlak 2 ili 3 puta, a na relaciji Karlovac - Duga Resa ponekad i nikad kao što je bilo u ovoj situaciji.
  11. Vrijeme između dolaska i odlaska koristim za fotografiranje po gradu. Kako te fotografije nisu željezničke tematike evo samo jedne fotografije rijeke Mrežnice Na kolodvor dolazim u vrijeme u koje bi trebao doći vlak 4001, ali dobivam informaciju da će kasniti. Negdje u to vrijeme je na kolodvor došao vlak 4102. Po dolasku je izveo manevre kako bi se pripremio za polazak kao vlak 4107. Hlad koji su vagoni stvarali mi je dobro došao dok sam čekao svoj vlak. Isprike što nisam sliku tog vlaka stavio tu, čuvam ju za galeriju. Dok sam čekao svoj vlak čak je u kolodvor došao vlak 702. Vlak 4001 već je prošao Zvečaj pa je ovaj brzi vlak morao stati i čekati na 4. kolosijeku. I napokon dolazi moj vlak sa 32 minute kašnjenja. Na čelu je ASEA 010 Ne znam zašto nisam ušao u zadnji vagon pa da napravim još koju dobru fotografiju iz zavoja. Naime, ovaj vlak je imao 6 vagona u sastavu. Evo za kraj još dvije fotografije da vam pokažu duljinu vlaka. Prva je prema naprijed i jedna prema kraju vlaka (nažalost, u kontra svijetlu) Ovaj put mi je kondukter poništio kartu. I time završava ovaj kratki putopis. Vlak je u kolodvor Karlovac ušao sa 34 minute kašnjenja. Toliko od mene za ovaj put. Uskoro slijedi još zanimljivih putopisa. Pozdrav
  12. Ovo je putopis čija primarna namjena nije pokazati ljepote pruge i okolice na ovoj relaciji, već ukazati na jedan ogroman propust koji HŽ radi. Priča ide ovako ... Datuma 26.08.2011. moj je tata došao kući sa posla iz Duga Rese i puta on mene hoću li se ići provozati vlakom do Duga Rese i nazad. Ja sam napravio malo čudnu reakciju dajući mu do znanja da nemam novaca, a on je data iz novčanika izvadio dvije neprecvikane karte (one iste karte sa kojima se on vozio na posao i sa posla). Jedna do Duga Rese, a druga nazad. Nije mi trebao govoriti dvaput pa sam odmah uzeo svoje stvari i otrčao na kolodvor. Do Duga Rese idem vlakom 4056, a vračam se vlakom 4001. (MALA OPASKA: Ako neko još slučajno nije vidio moj kolodvoropis iz Karlovca, može ga pogledati ovdje.) Kad sam došao na kolodovr prvo sam primjetio dugački red MULJ-ovih, pardon MOL-ovih cisterni koje su čekale na prijevoz Iako je vlak 4056 trebao u kolodvor ući prvi, vlak 4105 je ušao prije. Kako sa vlakom 4105 često idem u Zagreb, ovaj sam put morao dobro paziti da zabunom ne uđem u njega. Dok je taj vlak čekao na 2. kolosijeku, moj vlak je ušao na 3. kolosijek pa nisam stigao fotografirati loksu. Zato evo osobne iskaznice vagona u kojemu sam se vozio Pogled iz vagona na cisterne Prelazak preko Kupe Buduće stajalište Karlovac-Centar (trenutno u funkciji dobre sačekuše) Vlak vozi dalje. Zavoj prije ulaska u kolodvor Mrzlo Polje Kolodvor Mrzlo Polje (Detaljan opis kolodvora možete vidjeti ovdje) Između Mrzlog Polja i Duga Rese se nalazi dosta zavoja pa koristim priliku da iz zadnjeg vagona fotografiram vlak u zavoju. Evo jedne koju smatram najboljom od svih Ponavljač predsignala na ulasku u kolodvor Duga Resa (imamo slobodno) Za kraj ovog dijela putovana jedna slika kroz stražnji prozor vagona I tu je HŽ ponovio istu grešku. Naime, do Duga Rese mi nitko nije došao kako bi mi poništio kartu tako da ju je do kraja dana još netko mogao komotno iskoristiti. Još samo informacija da kolodvoropis Duga Resa možete vidjeti ovdje
  13. hvala svima je, naletio je, ali sam te fotke već prije stavio u svoju galeriju pa ih zato nisam stavljao ovdje te su fotke u ovom postu http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/10707-swens-photo-gallery/page__view__findpost__p__360337 (macosa je bila na vlaku koji je došao do Požege, a zatim se vratio za Kapelu, a ličanka je bila na radnom vlaku iz Velike)
  14. Prelazim cestu i fotografiram pogled prema kolodvoru Granica manevriranja u smijeru prema Velikoj Ulazni signal iz smijera Velike Sljedeća zanimljivost na pruzi je most preko rijeke Orljave Sjećam se kako sam se prije uvijek bunio kada bi me deda htio prevesti preko tog mosta. Ovaj put sam znao da vlak neće tako brzo proći pa sam bez imalo straha prešao preko mosta. Iza mosta pruga prelazi cestu a iza cestovnog prelaza se nalazi obavijst o kolodvorskom ograničenju brzine Pruga u zavoju nastavlja dalje i ponovo prelazi cestu Nešto poslije cestovnog prijelaza se nalazi ovaj predsignal i do tu sam ja išao za ovaj put I za kraj pogled prema Velikoj I time završava moj putopis. Nadam se da ste uživali u njemu. Do sljedećeg putopisa, srdačan pozdrav.
×
×
  • Create New...