Jump to content

zeljko256

Članovi
  • Posts

    2097
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

zeljko256 last won the day on November 10 2021

zeljko256 had the most liked content!

About zeljko256

  • Birthday 08.08.1982

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Zagreb

Recent Profile Visitors

9726 profile views

zeljko256's Achievements

410

Reputation

  1. MTA hvala za fotku. Druženje nakon obilaska Kev-a me podsjetilo na neka prošla vremena kad sam bio puno aktivniji na forumu, a nije me bilo već godinama. Nadam se da ću u narednom periodu opet biti aktivan. Pozdrav svima.
  2. Na ovom šturcu je prije stajala neka drezina (u poprilično očajnom stanju). Zar je nema više ?
  3. Evo, napokon sam razvio prvi film na kojem imam i neke snimke iz Rijeke pa evo tri komada iz moje tamne komore. Imam još nekoliko snimki na drugom filmu, ali to za koji dan... Vrlo zgodna slikarija na jednoj, čini mi se, trafostanici.. Delta Nije reklama za osiguravajuće društvo... :/
  4. Po dolasku u Rijeku, malo skitnje po gradu. Prekratko. Prvi put sam u samom gradu i moram reći da je sjajan. Željeznički i autobusni kolodvor, luka, Korzo - sve skupa na nekoliko koraka udaljenosti. Refleskije rive.. Pruga koja spaja luku i željeznički kolodvor prolazi po rivi. Vrlo nesvakidašnji priizor vidjeti teretni vlak u centru grada, ali Rijeka je to. Rječani su vjerojatno navikli na činjennicu da tuda stvarno prolazi vlak, ali neki "pametnjakovići" sa ZG tablama vjerojatno nisu pa onda svoju ljubljenu "sedmicu" parkira direktno na kolosjek... Nastala je poprilična gužva jer je vlak zablokirao dijeli kvart, a sve skupa je trajalo petnaestak minuta dok se genijalac nije pojavio i maknuo auto. Nit se ispričal, nit ništ.. Nakon nemilog događaja, na kavi nas čekaju naši domaćini Jean i DenisRI. Toliko od mene za sad, ostatak fotki kad razvijem film...
  5. Pri spuštanju nisam puno fotkao nego više uživao u pogledu na Kvarner. Ivog će nabaciti koju fotku tog dijela. Kroz Gorski kotar.. U ritmu tračnica i igre svjetlosti kroz drveće. Časkom stižemo pred Fužine i prelazimo preko novog mosta Ličanke. Stari je most dolje, razmontiran. Pred sam ulazak u Rijeku. Nastavak slijedi.
  6. Nastavak putopisa Purger u Rijeci - prošireno na Purger i dva Zagorca u Rijeci. (odobreno od strane autora) Kak je autor ovog putopisa napisao, samo najzadrtijim railfanovima je zanimljivo putovanje koje traje duže od samog boravka na odredištu. Iako smo se Ivog i ja prvotno dogovarali za petak - presudilo je da idemo u subotu. Na ideju za ovo došao sam razmišljajući kak smo u sve posljednje ekšne išli autom, ajde da godinu završimo putovanjem vlakom. U riječku prugu sam se zaljubio prije dvije godine kad sam prvi put putovao prema Istri, a to je opisano ovdje. Tog je dana bilo puno ugodnih iznenađenja, a prvo je bilo to da ako imate mjesečnu kartu za neku relaciju na Hž-u, vikendom drugu kartu možete kupiti za 50 % cijene. Gospođa na šalteru nije baš vrhunski obaviještena o ovoj pogodnosti za putnike, ali nakon samo 5 minuta, uspio sam kupiti kartu. Zg-Ri, povratna karta sa doplatom za brzi u povratku, iznosi 114,70 kn Polazak iz Zagreba je vrlo maglovit i u nekoliko navrata se pitam - dal je bilo mudro današnji dan izabrati za ovaj pothtvat. Evo jedna dokumentarna. Zaustavljanje u Karlovac Centar Križanje sa putničkim i tip footografije blurrrr... U Ogulinu je gužva po pitanju vlakova i po pitanju putnika. Jedna maglena iz Ogulina
  7. Taman sam planirao napisati nekoliko rečenica o ekpediciji u Rijeku kad vidim već me netko pretekao. Najzanimljivije je da je prvotni plan bio da Ivog i ja idemo 27.12. Samo fanatici i railfanovi idu (putničkim) vlakom cijelom trasom Zg -Ri. Nego, ak se slažeš, jel možemo Ivog i ja samo nastaviti pisati o našem putu u sklopu ovog putopisa ?
  8. Sutra budem provjeril ovo pa napišem točan podatak.
  9. Putopis ipak ima neke veze sa željeznicom jer su trafo ukrcali po šinama Samo da se nadovežem, većinski vlasnik dotične tvrtke je Siemens, ali su ime ostavili jer je ime Končar vrlo poznato u svijetu transformatora.
  10. Ak ne izlaziš iz vlaka još i more... iako, ak pukašavaš spavati u vlaku, moglo bi ti bit zima, Ja sa imal dugu majicu i hlače i bilo je taman..
  11. Neznam za druge, ali ja sam bil poprilično strgan od umora tak da sam većinu puta natrag odvegetiral i odrijemal. Dinko me zbudil u Karlovcu tako da sam uspio snimiti još nekaj prije Jaske i na kolodvoru Jaska.. Toliko od mene...
  12. Nakon bauljanja po suncu već se počinje i mantati... :/ Oklopni vlak su drugi fotkali puno bolje od mene stoga od mene ništ po tom pitanju. Nakon klope, lov na Adriju koji je ispal drugačije od očekivanog pa evo jedne fotke s mosta ceste za Trogir. Video j e ovjde. Ja sam bio u ekipi koja se vratila u Split zauzeti kupee i tam još malo forsirali fotografiranje.
  13. U Solinu već opako prži.. Dolaskom u Split , odmah na čamčugu za Brač - na + 39°C Povratak na kopno sa Nima Splita do Splita.
×
×
  • Create New...