Jump to content

egérke

Članovi
  • Posts

    7630
  • Joined

  • Last visited

About egérke

  • Birthday 30.09.1979

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    Kvatrić
  • Interests
    Jezici, putovanja, tračna vozila.

Recent Profile Visitors

19972 profile views

egérke's Achievements

13

Reputation

  1. Ja ću samo uletjeti s adekvatnom tematskom pjesmom - surf rock grupa The Bambi Molesters najpoznatiji je sisački izvozni proizvod, a čine ju bubnjar Hrvoje Zaborac, njegova supruga basistica Lada Furlan Zaborac, i gitaristi Dalibor Pavičić i Dinko Tomljanović. Osnovani su 1995., a u svojoj su karijeri surađivali s Chrisom Eckmanom iz grupe The Walkabouts, te kao predgrupa grupi R. E. M. Njihova kompozicija Chaotica uvrštena je na soundtrack kultne američke serije Breaking Bad (kod nas prevedene kao "Na putu prema dolje"). A ovdje evo jedne njihove brže stvari:
  2. Hrskavo pečeni losos u korici od chillija na crnom rižotu.
  3. Evo i mojega: http://www.staputovanja.com/blogomokosvijeta#/natjecaj/204
  4. Kraš nije bio na onom mjestu koje si slikao (ono je tvornica Nada Dimić), nego na mjestu današnjeg Branimir Centra. A skulptura kod Autobusnog je, mislim, rad Dušana Džamonje.
  5. Zabunom si ponovil jednu sliku...umjesto onog bravara iz noćne smjene stoji duplić prethodne slike.
  6. Redom, od Ilice: - Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, tijekom ove jeseni preseljeno na drugu lokaciju, zgrada je sada prazna, ne znam što će se useliti u nju - Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje (moje radno mjesto) - Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada - Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja
  7. Rekao sam već da je to sve ista bagra, a da Spar preferiram isključivo zbog nostalgije.
  8. Tip kojeg sam navel na linku nije obični radnik, nego nešto kao poslovođa. Dakle, on mora biti tamo prije radnika i otići nakon njih. To je ono što sam rekao - čovjek ima solidnu plaću, ali se za tu solidnu plaću mora ubijati od posla, a kako je to sve pripremni rok, postoji mogućnost da tu solidnu plaću uopće ni ne vidi.
  9. Ne, meni je Spar drag prvenstveno jer sam u njemu kupovao u Debrecenu, nema to veze s kvalitetom robe, ambijentom i sličnim stvarima. Ako aludiraš na Kubu, promašio si ceo fudbal. Znamo zašto tamo žicaju konvertibilne valute. Odgovor se nalazi nekih 150 km sjevernije i već 55 godina otežava Kubi normalnu vanjsku trgovinu. Uostalom, imali smo nekoć Unikonzum u vlasntvu radnika, pa opet nitko nije žicao turiste, jer smo normalno mogli trgovati s inozemstvom. Inače, tek jedan primjer Lidlovog izrabljivanja iz Italije: http://www.beppegrillo.it/eng/2006/07/fantozzi_is_alive_and_is_fight.html Da, plaća je dobra, ali nema te plaće radi koje bi itko trebao pristati na 17,5 satni radni dan.
  10. Ne znam, meni osobno Lidl izgleda kao skladište, s onom robom po kutijama, upitnom kvalitetom... Konzum mi je nužno zlo, a osobno preferiram Spar. Premda je to sve ista bagra.
  11. Kakve veze imam ja s činjenicom da i Lidl jednako izrabljuje svoje radnike kao i Konzum, te da nema smisla bojkotirati jednog u korist drugog?
×
×
  • Create New...