Jump to content

mladen_lucky

Članovi
  • Posts

    279
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

mladen_lucky last won the day on September 18 2023

mladen_lucky had the most liked content!

About mladen_lucky

  • Birthday February 15

Contact Methods

  • Website URL
    stakor1982.blogspot.com

About Me

  • Sex
    Not Telling
  • Location
    Zagreb

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mladen_lucky's Achievements

590

Reputation

  1. Ljetni dan na kolodvoru Lokve, 02.07.2022 Budući da poslo-bavljenje u Zagrebu nisam mogao privesti kraju tijekom radnog tjedna, za put u Pulu morao sam se odlučiti za vikend. Autoceste vikendom postaju gmizališta, jer je, kakti počela sezona, pa ih u to vrijeme u potpunosti mrzim i zaobilazim u širokom luku. Do Karlovca sam vozio starom cestom i napravio kratku pauzu na karlovačkom kolodvoru, ali to nije tema današnjeg mini-putopisa. Nastavio sam i dalje starom cestom, iduće stajanje bilo je u Moravicama, gdje nije bilo nikakvog "muvinga" i zatim u Skradu, gdje mi je teretni vlak pobjegao "ispred nosa". Rekao bi Pfaff, - balada o ljubavi, psu i majci! Ljubazni šef kolodvora dao mi je informaciju da će u idućih 45 minuta biti "muvinga", pa je odluka pala - napravit ću sačekušu u kolodvoru Lokve! Na civilnoj strani kolodvora, pripreme za sezonu grijanja su u punom tijeku! Drva su naslagana uz veći dio zida - Gorskom kotaru niti Putin ništa ne može! Na peronu se nalazi improvizirani stol ukrašen dodatnim priborom - još samo nedostaju limenke piva i to bi bio čisti zen! Prijatelj se dobro drži, ali sve teže podnosi ljetne vrućine. Ali ipak mu je na 806 metara nadmorske visine ugodnije nego njegovim rođacima u pakleno vrućem i sparnom Zagrebu! Kolodvor je prazan... Vruće je, ali ne i neugodno vruće, zrak je suh i puše nekakav lagani vjetar. Desetak minuta kasnije u kolodvor pristiže teretnjak koji mi je bio spomenut još u Skradu, a vuče ga prljava HŽ Cargo ASEA. A onda je pristiglo i nešto modernije - TRAXX u najmu Kombinovanog prevoza koji je iz smjera Rijeke dovukao kontejnerske vagone. Nakon otkopčavanja vagona, TRAXX se strojno premjestio na susjedni kolosijek. Bilo je vrijeme za poći dalje prema Rijeci, i konačnom odredištu - Puli.
  2. Posjet kolodvoru Moravice, 17.10.2021 Standardna priča, putovao sam iz Zagreba za Pulu, bio je lijep dan - idealan za laganu vožnju Lujzijanom, čista uživancija. Odlučio sam napraviti pauzu u Moravicama (odmah nakon ulaska u grad postoji jedna pristojna biblioteka) i obići kolodvor. U neposrednoj blizini biblioteke nalazi se i ŽCPR - u trenutku kada sam se parkirao Luckymobil rampa se spustila i crvena su svjetla počela bljeskati. Istrčao sam iz auta brzinom munje i ulovio ovaj teretnjak! THM Rumunjka vukla je zelene teretne vagone za koje sam kasnije saznao da su rumunjski. Nakon toga sam se otputio prema kolodvoru. Ljubazan prometnik rekao mi je da uskoro stiže još jedan teretnjak iz smjera Brod Moravica, pa sam ga odlučio pričekati. Idući vlak trebao je doći kolodvor tek za pola sata, a toliko mi se nije dalo čekati, pa sam nastavio Lujzijanom dalje prema Rijeci. Ionako se već počelo smračivati, pa uvjeti više nisu bili prikladni za fotografiranje.
  3. Povratak za Zagreb, 05.09.2021 U nedjelju (05.09) poslovne obveze natjerale su me natrag za Zagreb, kao i obično, put me opet vodio starim cestama, ovoga puta dragom mi Karolinom, a lijep i sunčan dan bio je kao stvoren za posjet kolodvorima Plase i Fužine na kojima dugo nisam bio. Tim povodom su nastala sljedeća dva slikopisna uratka! Na kolodvoru Plase nije bilo ničeg pretjerano zanimljivog, pa sam nastavio dalje.... Na dijelu Karoline između Zlobina i Benkovca Fužinskog i dalje se odvijaju nekakvi radovi pa promet ide naizmjenično. Nekoliko minuta nakon dolaska na kolodvor "ulovio" sam teretni vlak s vagonima cisternama, vučen Railpool Bombardier lokomotivom! Nastavio sam za Zagreb starom cestom do Vrbovskog i tamo sam se tek uključio na mrski mi autoput.
  4. Tema je zamrla, pa bi ju bilo red ponovo malo ozivjeti.... Posjet kolodvoru u Moravicama (uz pljusak!), 31.08.2021 Zadnji dan kolovoza krenuo sam opet prema Puli, kao i uvijek, omiljenom mi Lujzijanom! Budući da već dugo nisam bio u Moravicama odlučio sam se na kratak posjet kolodvoru. Uz malo sreće, nešto će već biti tamo za fotkanje. Na putu mi je za oko zapela ova nesretna kuća. Kako se čini, neće još dugo.. Šteta. A nije jedina na tom području, ima ih još.... Na kolodvoru me je dočekao kontejnerski vlak sa Train Hungary (Croatia) lokomotivom Rumunjkom na čelu! Pogled na kolodvor, tracnice i vlak koji čeka polazak. Oblaci u tom trenutku još nisu bili prijeteći! Nekoliko trenutaka, ali doslovno - sasvim druga priča! Otvorilo se nebo, pljusak je bio doista žestok! Video zapis polaska vlaka po tom nevremenu objavio sam već na drugom dijelu ovoga foruma (Moji filmovi), pa ga nema potrebe objavljivati ponovo, ali - ako slika govori tisuću riječi, film ih govori barem stotinjak puta više! Mokar do kože nastavio sam autom dalje Lujzijanom.
  5. Prekrasan bijeli macak! Zabluda je da se macke ne vezu za ljude - to su itekako odane zivotinje. Vidim da ima poprilican teren na raspolaganju, i bit ce mu jako lijepo s vama.
×
×
  • Create New...