Jump to content

ŠTREKAR

Članovi
  • Posts

    394
  • Joined

  • Last visited

About ŠTREKAR

  • Birthday 01.11.1975

About Me

  • Sex
    Male
  • Location
    KARLOVAC

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ŠTREKAR's Achievements

34

Reputation

  1. Sve ok, ali postoje činjenice koje je vrlo lako provjeriti... Isto tako pričaju ptice su dronovi, zemlja ravna pa ćemo i to stavljati na željeznički forum!? Mislim stvarno, svakakvih gluposti se može čuti i pročitati. Sada te stvari već postaju žalosne...
  2. Ime Grenland (Grønland) dolazi od skandinavskih doseljenika, što znači "zelena zemlja", dok se na Grendlandskom jeziku Grenland zove Kalaallit Nunaat, što u prijevodu znači "zemlja ljudi". Erik Crveni, zajedno sa svojom obitelji i robovima, iskrcao se na sjeverozapadni dio otoka. Otok je nazvao Grenland, što u prijevodu znači znači "zeleni otok", kako bi privukao što više ljudi da se dosele. Naravno, treba napomenuti da je samo južni dio otoka zelen, bar preko ljeta, zbog strujanja jednog dijela Golfske struje uz obalu tog dijela otoka. Za vrijeme srednjovjekovnog perioda stanovništvo Grenlanda bavilo se poljoprivredom ali samo u plodnim fjordovima u južnom dijelu otoka ( i danas je taj dio otoka "zelen" ). Stanovništvo je živjelo od obrađivanja zemlje, lova i trgovine sa ostalim dijelovima Skandinavije. Mislim, je li tako teško u današnje vrijeme pronaći podatke na internetu, a ne samo pisati bez veze?
  3. Pozdrav sudionicima putopisa! Lijepo vrijeme, ugodno društvo, šetnja i razgledavanje, uglavnom ugodno proveden dan. Obišli ste, manje više, sve što treba vidjeti. Samo jedna mala zanimljivost... Osim starog grada Dubovca, Karlovac je imao i tvrdi grad Zrinskih na Švarči, sagrađen 1660 godine. Poslije urote Zrinskih i Frankopana 1671 godine, vojska je opljačkala i srušila dvorac. Građa ( kamena i drvena ) je iskorištena za gradnju crkve Presvetog Trojstva i nekih kuća.
  4. Dalibor vrši nadzor...evo i moj bratić završio na foumu! Pfaffe svaka čast za trud uložen u svaki putopis ( dobro, ima tu i puno zadovoljstva )! Uvijek je zadovoljstvo i gušt gledati i čitati tvoje putešestvije!
  5. Pročitano u dahu! Kapa do poda majstore...ovo treba u udžbenike! Kada bi geografija učili iz ovakvih putopisa, vjerujem da bi svi imali petice ( zaista bi nešto i naučili i ono najvažnije, zapamtili!!! ). P.S. Primijećen si prilikom slikanja miljokaza na Dubovcu ( prošla je možda i cijela godina, ako se ne varam )! Baš sam se pitao što će ispasti sljedeće iz Pfaffove riznice...kad ono biser...
  6. @ Stanley&Laurus: Pedala sirene, ručica gasa se nalazila na sjedalu strojovođe ( i na vrhu ručice je bio budnik )
  7. Kakva je to pustoš! Ovo okolo je nekada bila obrađivana zemlja, a danas Kako onda uopće očekivati da se može nešto pozitivno dogoditi po pitanju obnove pruge(makar i u daljoj budućnosti)? Hvala swen na trudu!
  8. Wow...Prekrasnih li slika! Ovaj puta je željeznica definitivno u drugom planu! Mrežnica je zaista biser, tijekom godine često sam sa svojim čamcem na njoj, ali uvijek kada je vidim pronađem neki novi detalj, nešto što me iznenadi! I naravno odličan fotograf koji uspijeva izvući ono najbolje iz sebe i onoga što slika!
  9. Upravo sam se provozao do Metlike, puno hvala što si nam to omogućio. Lijep pozdrav!
  10. Dinek tebe ima posvuda, lijepo se zabavljaš vidim! @ danijelikar:Inače u Sv.Križu Začretje su mi dva srednjoškolska pajdaša Šaić i Jadek.Koliko mi je trebalo trudada ih razumijem što pričaju...
  11. U prethodnim postovima kolege forumaši su sve rekli, ali jednostavno ti se moram zahvaliti za ove prekrasne slike. Zaista mi je drago kada vidim da netko uživa u istim stvarima kao i ja (samo ti još posjeduješ sve ono što je potrebno za kvalitetnu fotografiju...dobro oko, znanje i puno,puno iskustva) i kada nam prezentira to što je vidio i doživio, a ja iz svoje sobe imam osjećaj da sam bio s tobom... kapa dolje majstore!
  12. Jako lijepo provedeno vrijeme. Vremenski uvjeti odlični, pejzaž koji zove da ga ovjekovječiš i naravno fotograf koji nam to sve može vjerno dočarati kao da smo tamo i mi bili. Hvala na trudu i jedva čekam da vidim još. Lijep pozdrav!
  13. Sused bome si se raspištoljio sa putovanjima. Lijepo, lijepo, nadam se da si uživao ( zar netko uopće sumnja u to). Inače ovaj strojovođa na slici će ti uvijek izaći u susret i rado popričati s tobom.
  14. Awesome videos and pictures! Thanks for posting it!
  15. Berislav, umjetnik koji zna s fotoaparatom, ali i pisanje mu ide od ruke. Svestrana ljudina! Jako lijepo, baš onako kako smo navikli od tebe! Lijep pozdrav!
×
×
  • Create New...